Algemeen

Pink Ribbon - Paula's choice doneert 10 % per exfoliant

Het houdt (gelukkig) niet op met de speciale producten en actie''s voor Pink Ribbon tijdens deze oktober-maand. Ook de bekende Amerikaanse beauty guru Paula Begoun wil niet aan deze speciale actie voorbij gaan. Daarom zal haar bedrijf, Paula''s Choice, in de maand oktober 10 % van de opbrengst van alle verkochte exfoliants doneren aan de Stichting Pink Ribbon, lees even verder.... De producten van Paula''s Choice zijn sinds deze zomer gelukkig ook te koop in Nederland, om precies te zijn via de eigen webshop van Paula''s Choice. Daar vind je ook de grote keuze aan exfoliants die Paula''s Choice heeft, maar wat is nu precies exfoliëren en waarom is dit eigenlijk noodzakelijk? Paula heeft hierop een duidelijk antwoord:

Exfoliëren houdt in, dat je de huid regelmatig grondig ontdoet van het droge en verdikte laagje dode huidcellen (en de daarin aanwezige afvalstoffen) dat zich door voortdurende celdeling heeft opgehoopt op het huidoppervlak. Het verbeteren van het exfoliatieproces van de gezichtshuid en het zachter maken van de structuur ervan, zijn niet de enige voordelen die een exfoliant biedt. De huid gaat er jonger van aanvoelen én uitzien en bovendien stimuleert het regelmatig gebruik van een exfoliant de collageenaanmaak, waardoor de huid goed stevig en elastisch blijft aanvoelen en er veerkrachtig uitziet. Als je een exfoliant gebruikt, dien je de huid overdag goed te beschermen met een breedspectrum zonnefilter.

Voor de duidelijkheid, exfoliëren is dus wat anders dan scrubben, scrubben doe je met een product dat scrubdeeltje bevat en de exfoliants van Paula''s Choice doen dit met behulp van AHA''s (fruitzuren) en BHA''s (salicylzuur), die weken het laagje dode huidcellen los i.p.v. het los te scrubben. Hieronder een korte uitleg van AHA''s en BHA''s:

Het belangrijkste verschil tussen een AHA en een BHA is dat AHA’s in water oplosbaar zijn, terwijl een BHA in vet oplosbaar is. Deze unieke eigenschap van BHA zorgt ervoor, dat een BHA tot het vet in de poriën kan doordringen en de opeengehoopte huidcellen aan de binnenkant van de talgklier (die je poriën dus kan verstoppen) kan exfoliëren. Een BHA is het beste als je een huid met puistjes en/of mee-eters hebt, terwijl een AHA beter is bij een door de zon beschadigde, verdikte of zeer droge huid die geen last heeft van onzuiverheden. Wat AHA’s en BHA’s beide doen, is het buitenste laagje dode huidcellen losweken, waardoor nieuwe huidcellen de gelegenheid krijgen om naar de oppervlakte te komen, hetgeen de huid een opvallend frisse en gladde uitstraling geeft.

In het assortiment van Paula''s Choice vind je 6 verschillende exfoliants:

  • 8% Alpha Hydroxy Acid Gel € 19,95/118 ml
  • 1% Beta Hydroxy Acid Gel € 19,95/118 ml
  • 1% Beta Hydroxy Acid Lotion € 19,95/118 ml
  • 2% Beta Hydroxy Acid Gel € 19,95/118 ml
  • 2% Beta Hydroxy Acid Lotion € 19,95/118 ml
  • 2% Beta Hydroxy Acid Liquid € 19,95/118 ml

Bij aankoop van één of meer van deze producten doneert Paula''s Choice 10 % van de opbrengst aan de Stichting Pink Ribbon, dus als je benieuwd bent naar een exfoliant dan is dit misschien wel een extra goede reden om eens te gaan bestellen. Natuurlijk zijn er nog meer producten de moeite waard! Als ik jullie nog iets leuks mag aanraden uit de webshop van Paula''s Choice dan moet dat echt het beroemde en beruchte boek van Paula Begoun zelf zijn, de Original Beauty Bible. In dit boek rekent Paula af met een heleboel mythes en sprookjes rondom huidverzorginsgproducten en geeft zij ook goede adviezen over welke producten je zou kunnen gebruiken om huidproblemen op te lossen. Het is een dikke pil (459 pagina''s), maar zeker de moeite waard,  het boek kost EUR 19,50. Je vind het ook in de webshop. Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top