Inspiratie & Tutorials

How to - Neon nail-stripes!

Wanneer ik op straat loop en naar de nagels (met nagellak) om mij heen kijk is het nog altijd neon dat het straatbeeld bepaalt. Dat is niet zo gek want neon is hot, zomers en tja.. als de zomer niet naar ons toe komt dan moeten we het maar dragen, nietwaar?

Ik krijg momenteel veel verzoekjes voor neon nailart. Ik beken direct dat ik in het dagelijks leven vrijwel nooit bezig ben met nailart. Deels omdat het niet helemaal mijn ‘ding’ is maar ook omdat ik absoluut geen geduld heb voor priegelwerkjes. Een van de weinige methoden die ik een klein beetje (ja, je leest het goed, een klein beetje..) onder de knie heb is het gebruik van plakbandjes waardoor je twee kleuren (of meer) kunt dragen die van elkaar gescheiden worden door rechte lijnen.
Op de onderstaande afbeeldingen heb ik gebruik gemaakt van 2 nagellakken van Urban Decay. Beide kleuren zijn afkomstig uit de De Show Boat nail kit waarover je hier meer kunt lezen. Als basiskleur heb ik gebruik gemaakt van de roze nagellak. Deze heb ik over een base coat aangebracht op al mijn nagels. Vervolgens heb ik mijn nagels zeker een uurtje laten drogen.

Als de nagels goed droog zijn kun je de plakbandjes aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om gelijke plakbandjes aan te brengen, of zoals ik heb gedaan.. lekker rebels in verschillende patroontjes. Het is belangrijk dat de nagellak goed droog is, anders blijft deze aan de plakband kleven en mag je weer opnieuw beginnen. Zonde!
Als de plakbandjes zijn aangebracht kun je een contrasterende kleur kiezen die je aanbrengt op de gedeelten waar je geen plakband ziet zitten. Netjes aanbrengen hoeft niet, na het verwijderen van de stickers zullen rechte lijnen ontstaan. In principe kun je de plakbandjes verwijderen als de nagellak nog nat is maar je kunt ook even wachten en de strips verwijderen op het moment dat de contrasterende laag is opgedroogd.

Na het verwijderen van de plakbandjes kun je nog een laagje top coat aanbrengen om de laagjes te sealen en ervoor te zorgen dat de randen zonder verdikkingen (al zijn di op zich minimaal) verdwijnen. Natuurlijk verlengt de topcoat de houdbaarheid van de neon nails! En vergeet geen basecoat te gebruiken tegen verkleuringen, ook erg belangrijk.

Have fun!

Deel dit artikel
Back to top