Nieuws

How-to: drugstore zomerlook - met zonnige favorieten!

De zon schijnt nog niet zo veel, maar mijn make-up routine is al heerlijk zomers! Tijd dus om mijn favoriete budget en drugstore producten aan jullie te laten zien, samen met een zonnige how-to voor een stralende zomerlook. Kijk je even mee?

Hierboven zie je de producten die ik gebruik. Stuk voor stuk zijn het echte zomerfavorieten die gewoon bij de drogist te koop zijn! Misschien herken je de bekende Garnier B.B. Cream (EUR 13,99) wel, of mijn favoriete budget mascara van Essence. En ook producten van L''Oréal, NYC en Bourjois gebruik ik erg graag! In de loop van deze how-to zal ik wat meer vertellen over deze zomertoppers, hoe ik ze gebruik en waarom ik ze fijn vind.

Stap 1: Zomerse Basis
Na mijn huidverzorging (mét SPF) gebruik ik als basis de Garnier B.B. Cream, voor een lichte, natuurlijke dekking. Hierna gebruik ik het Bourjois Healty Balance poeder (EUR 10,99), om de glanzende finish van de B.B. Cream iets te verminderen. Ook zorgt dit poeder ervoor dat je basismake-up de hele dag op zijn plaats blijft, wel zo fijn op een hete dag! 

De BB Cream breng ik gewoon met mijn vingers aan, heel makkelijk! Voor poeders is een stippling brush favoriet, hiermee krijg je het meest natuurlijke en egale effect.

Stap 2: Bronzer & Blush
Voor mijn wangen gebruik ik het L''Oréal Glam Bronze Sun Radiance Trio Brunette Harmony (EUR 12,49), wat een beauty is dit! Het is een bronzer, blush en highlighter in één. Ook zit er nog een aparte kwast bij, verborgen onder in het doosje. Ik gebruik de donkerste kleur als bronzer, de lichtste kleur als highlighter en de bovenste, peachy kleur als (matte) blush. 


Ik begin altijd met de bronzer. Met een bleke huid is het behoorlijk oppassen hiermee, dus voor het aanbrengen is een stippling brush ideaal! Om mijn gezicht te shapen, trek ik mijn meest charmante gezicht (ahum, links op de foto dus). Dit blijft een handige truc om de bronzer net onder je jukbeenderen aan te brengen. Ook boven mijn wenkbrauwen (aan de buitenkant van mijn gezicht) en aan de zijkant van mijn neus breng ik wat bronzer aan. Daarna meng ik de highlighter en blush en breng ik deze op de appeltjes van mijn wangen aan, en werk ik deze uit naar mijn slapen. Perfect voor een sunkissed glow op je gezicht!

Stap 3: Oogschaduw
Zomers maak ik wat minder donkere en uitgebreide ooglooks. Helemaal makkelijk wordt het als je van je bronzer en blush multitaskers maakt! Ik gebruik daarom weer het L''Oréal Glam Bronze Sun Radiance Trio voor een snelle ooglook. Deze maak ik af met de Bourjois Khôl & Contour (EUR 6,90) in de kleur Brun & Caramel. En ook mijn favoriete budget mascara mag niet ontbreken, dit is al een tijdje de Essence Get Big Lashes Volume Boost Waterproof Mascara (EUR 2,49).Ik gebruik de blush kleur op mijn bewegend ooglid, de bronzer in de arcadeboog en de highlighter op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek. Vooral de highlighter vind ik echt perfect voor op de ogen! Met de bruine kleur van het Bourjois potlood zet ik een lijn bij mijn onderste wimperrand, aan de ''buitenkant'' van mijn oog. Samen met de mascara van Essence laat dit je ogen echt spreken!

Stap 4: Lippen
Voor mijn lippen gebruik ik de NYC Kissgloss (EUR 1,99) in de kleur Murray Hill Melon. Een fel kleurtje in de verpakking, maar goed voor een subtiel effect op je lippen. Snel en makkelijk dus, dat verklaart ook waarom deze al een tijdje in mijn handtas zit!
En dit was het al! Natuurlijk kun je zo''n zomerlook net zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar met deze producten ben je al in een paar stappen klaar. Wanneer ik deze look draag krijg ik regelmatig opmerkingen dat het lijkt alsof mijn gezicht smaller is, zo zie je maar wat bronzer en shapen kan doen! Mijn wenkbrauwen doe ik trouwens nog steeds met Etos producten op de manier uit dit artikel, ook dat blijven echte budgettoppers.

Passen jullie je make-up aan in de zomer? En wat zijn jullie zomerse make-up musthaves? 

Deel dit artikel
Back to top