Reviews

Editor's choice - Philosophy Purity made simple in 3 soorten

Als je al langer leest op Beautyscene, dan zul je waarschijnlijk weleens gehoord hebben van Purity made simple van Philopsophy. Ik ken deze handige, doeltreffende gezichtsreiniger echt al jaren, nog voordat Philosophy in Nederland werd verkocht en ik ben nog steeds fan. In dit artikel laat ik jullie weten waarom ik fan ben en laat ik de verschillen zien tussen de drie versie''s van Philosophy Purity made simple, lezen jullie mee?

Wat is nu precies zo fijn aan de Purity made simple? De naam zegt het natuurlijk al, je reinigt de huid op een zeer simpele manier, dat is de basis. Purity made simple breng je aan op een vochtige huid (al kan de oliereiniger ook heel goed gebruikt worden op een droge huid), vervolgens verwijder je make-up en vuil simpel (!!) door de gel of olie over de huid te verdelen. Ik gebruik zelf graag mijn Clarisonic in combinatie met de Purity made simple, maar je zou natuurlijk ook een reinigingsdoekje kunnen gebruiken. Nodig is het echter niet, je kunt ook gewoon jouw handen & vingers gebruiken.

Purity made simple one-step facial cleanser EUR 19,95 (250 ml) - EUR 9,95 (90 ml) - geschikt voor iedereen, extreem zuinig in gebruik en perfect om mee te nemen op vakantie, alles in één en het doet wat het belooft


De Purity made simple smelt, als het ware, de make-up van de huid af en reinigt de huid heel goed door verschillende reinigende oliën en milde ingrediënten, hierdoor zijn alle producten ook geschikt voor de gevoelige huid. Zelfs hardnekkige oogmake-up is prima te verwijderen en ook waterproof mascara lukt prima, zeker met de Cleansing oil gaat het perfect. Je moet wel zorgen dat de Purity niet in jouw ogen terecht komt, want dat prikt wel! Geen aanrader dus!

Na ongeveer 1 minuutje kun je de Purity van jouw huid afspoelen, dat gaat natuurlijk heel makkelijk en snel onder de douche. Maar je kunt ook een washandje gebruiken of jouw gezicht afspoelen bij de wasbak, daarna ben je dus gewoon klaar. De huid voelt schoon aan, totaal niet trekkerig of droog, maar wel heerlijk fris.


Purity made simple foaming 3-in-1 cleansing gel for face and eyes EUR 19,95 (225 ml) - meer geschikt voor de iets vettere huid, maar het resultaat is zelfs op mijn ietwat droge huid prima, totaal niet uitdrogend


De originele versie heeft een licht-frisse geur die een beetje een chemisch randje heeft, gek eigenlijk, want naast zachte emulgatoren zoals sodium lauroamphoacetate (plantaardig) en sodium trideceth sulfate zien we vooral veel essentiële oliën op de ingrediëntenlijst staan. De andere twee versies hebben dat eigenlijk helemaal niet en ruiken net een tikje neutraler.

Qua formule lijken de originele Purity made simple en de Foaming 3-in-1 cleansing gel best op elkaar, de schuimende versie is wel iets dikker van structuur en geeft een licht, stevig schuim. De originele versie schuimt vrijwel niet, maar in gebruik zijn ze eigenlijk allebei gelijk. Ik wissel ze graag af en geef in de zomermaanden eigenlijk de voorkeur aan de schuimende versie.


Purity made simple mineral oil-free facial cleansing oil EUR 19,95 (174 ml) - erg geschikt voor de drogere huid en voor diegene die een wat zwaardere make-up gebruiken


 Er zijn momenteel drie verschillende versie''s bij de Philosophy verkoopunten te koop (je ziet ze allemaal hierboven), in principe zijn ze geschikt voor alle huidtypes, maar toch zou ik vooral de schuimende versie aanraden als je een iets vettere huid hebt en de oliereiniger is erg fijn voor een wat drogere huid. Draag je een complete make-up, dan is vooral de Facial cleansing oil fijn om te gebruiken, maar met een normale gezichtsmake-up hebben de andere versies ook geen enkel probleem. 

Na het reinigen van de huid kun je direct doorgaan met de gezichtsverzorging, je hoeft geen toner meer te gebruiken (al mag het natuurlijk wel). Je kunt alledrie de reinigers zowel ''s ochtends als ''s avonds gebruiken, ik gebruik ze eigenlijk altijd in de avond als ik onder de douche ga. Eigenlijk past de Philosophy Purity made simple wel in ieders gezichtsverzorgingsroutine en  is het echt een aanrader als je een simpele, doeltreffende manier zoekt om jouw huid mild te reinigen. Vooral als je, net zoals ik, houdt van het reinigen van de huid met water is dit gewoon een musthave.

Mijn favoriet is toch wel de orginele versie, die staat al zeker 5 jaar in mijn badkamer en dat is eigenlijk wel een record voor een product! Philosophy wordt verkocht bij een groot aantal ICI Paris XL filialen, bij Skins en ook in de webshop van ICI Paris XL. Probeer gewoon eens een klein flesje uit, ik weet zeker dat jij ook fan wordt!

Deel dit artikel
Back to top