Nieuws

Eucerin pakt pigmentvlekjes aan - Even Brighter!

Deze maand brengt Eucerin een interessante lijn uit wanneer het gaat om de strijd tegen hyperpigmentatie. De Eucerin Even Brighter producten pakken het probleem bij de oorsprong aan, daar waar de melanine-synthese plaatsvindt. De verzorgingslijn is zo ontwikkeld dat het overmatige melanineproductie tegengaat waardoor pigmentvlekken verminderen.

Hyperpigmentatie (pigmentvlekken) ontstaat door overmatige blootstelling aan UV-licht. De meest voorkomende pigmentvlekken zijn ouderdomsvlekken, sproeten, pigmentvlekken na acné en het zwangerschapsmasker.

De Even Brighter producten dragen bij aan het herstellen van de huid en zorgen voor een goede conditie. Het grote geheim achter de producten? Twee effectieve en zeer actieve wekstoffen. Allereerst is dat Butyl-Resorcinol. Dit is een natuurlijk ingrediënt dat de melanineproductie onderbreekt. Daarnaast bevatten de producten Glycyrrhetinezuur, dit ingrediënt ondersteunt het huideigen vermogen om celschade door UV schade te herstellen.
Eucerin Even Brighter pigmentverminderende dagcrème met SPF 30 (EUR 23,99 - 50 ml) vermindert hyperpigmentatie op langere termijn. De hoge UVA en UVB-beschermingsfactor (SPF 30) verminderd de vorming van nieuwe pigmentvlekken. Gebruik dit product in combinatie met de Even Brighter pigmentverminderende nachtcrème (EUR 24,99 - 50 ml) voor een optimaal resultaat. Deze nachtcrème bevat dexpanthenol .Dit bijzondere ingrediënt stimuleert het huidvernieuwingsproces gedurende de nacht.

Een mooie aanvulling op de dag- en nachtverzorging is de Eucerin Even Brighter Spot Corrector (EUR 15,49 - 5 ml). Deze is bedoeld voor de aanpak van specifieke vlekjes. Je kunt de formule gebruiken op het gezicht, maar is ook geschikt om vlekken te behandelen op handen of op het decolleté. Breng het product twee keer per dag aan op een gereinigde huid en behandel alleen de plek waar de vlekjes zich bevinden.

Nog even dit: Verwacht geen wonderen van de producten. Ze zullen net zoals veel andere lijnen die gericht zijn op de aanpak van hyperpigmentatie een zeer positief effect hebben op ''verse'' hyperpigmentatie maar het is een zeer langdurig proces om pigmentvlekken grotendeels te laten verdwjnen. Als ervaringsdeskundige kan ik zeggen dat ik vrijwel nooit hyperpigmentatie-vrij ben, vooral de vlekjes die ik al langere tijd heb worden lichter bij het gebruik van dit soort producten maar verdwijnen doen ze niet. Vaak worden ze wel wat lichter, maar je moet de plekjes blijven behandelen, anders spelen ze eigenlijk altijd weer op na verloop van tijd.

Na de zomer ga ik aan de slag met de Even Brighter lijn van Eucerin. Wil jij alvast starten met deze interessante producten? De Eucerin Even Brighter-lijn is vanaf eind juli exclusief verkrijgbaar bij de apotheek.

Deel dit artikel
Back to top