Algemeen

Sunday question - ben je oppervlakkig als je houdt van een mooi, verzorgd uiterlijk?

Herkennen de mede-beautyaddicts dit misschien? Als je gek bent op nagellak, oogschaduw, blush, parfum, haarspray en de stijltang, dan zullen sommige mensen daar best eens kritiek op kunnen hebben. Die mensen vinden het maar vreemd als je uiterlijk zo belangrijk vindt, er zijn toch veel belangrijkere dingen in het leven? Is jouw leven nu zo oppervlakkig dat je alleen maar kan denken aan een bijpassende nagellak als je ergens naartoe gaat? Tja...wat kun je daar nu op zeggen?

Niet zoveel, denk ik, want mensen die dat vooroordeel hebben zullen waarschijnlijk niet luisteren naar jouw mening hierover. Ik laat het dus vooral maar van mij af glijden, juist omdat ik weet dat het absoluut niet zo is. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om snel een oordeel klaar te hebben op basis van iemands uiterlijk, je stopt al snel iemand in een hokje (daar maak ik mij natuurlijk ook weleens schuldig aan).

Dat kan ook het "oppervlakkige" hokje zijn, waarin je als beautyliefhebber snel gestopt wordt. Ik merk het zelf ook weleens op Twitter, soms vraag ik om advies als ik bijvoorbeeld mijn nagels wil lakken. Dan leg ik uit waar ik naartoe ga (meestal iets voor Beautyscene, dus is het werk) en vraag om tips. Natuurlijk krijg ik dan meestal leuke suggesties, maar er is altijd wel iemand bij die zoiets zegt als "nou ja, wat maakt dat nu uit, er zijn wel belangrijkere dingen om je druk te maken".

Natuurlijk, het leven bestaat niet alleen uit nagellak, oogschaduw en het perfecte kapsel, maar bij mij is het natuurlijk wel een groot onderdeel van mijn leven. Ik werk in de beautybranche en dat brengt automatisch met zich mee dat ik mij er iets drukker om maak dan gemiddeld, denk ik. Daarnaast blijft het ook mijn hobby, net zoals dat de hobby is van zoveel van onze lezers. Is dat oppervlakkig? 

Persoonlijk vind ik van niet, dat ik graag kies voor een passende nagellak zegt natuurlijk wel iets over mij, maar dat betekent niet dat dit het enige is waar ik mij druk om maak die dag. Je ziet als buitenstaander natuurlijk altijd maar een klein deel van iemand, hoe weet je nu wat over een persoon op basis van de make-up die zij (of hij) draagt? Misschien werkt ze wel als verpleegster op een afdeling ernstig zieke kinderen of is ze politie-agente die later die dag bij een vreselijk ongeluk moet helpen. Of wie weet leest ze in haar vrije tijd graag wetenschappelijke boeken over de relativiteitstheorie? *wink*
Maar....misschien vergis ik mij wel en klopt de "theorie" wel dat je wel oppervlakkig moet zijn als je gek bent op make-up en andere beautyspullen? Wat vinden jullie?

Deel dit artikel
Back to top