Reviews

Madonna Truth or dare eau de parfum review & win!

Truth or Dare.....het is een bekend spelletje onder jongeren en ook de naam van de documentaire uit 1991 over Madonna. In 2012 is Truth or Dare meer dan dit, het is ook de naam van de eerste parfum van de Amerikaanse zangeres. Ongeloofelijk toch dat zij niet eerder een "eigen" parfum heeft uitgebracht? De geur is behoorlijk verrassend, want waar Madonna best nog eens kan provoceren (zelfs nu nog...) is dit parfum bijna klassiek te noemen, dat zou je van Madonna toch niet verwachten!



“Er is iets primitiefs en mystieks aan onze reukzin. Geuren roepen herinneringen nostalgie op, en laten ons dromen en fantaseren.
 Ik ben altijd al geobsedeerd geweest door geur en ik wil al jaren iets persoonlijks creëren dat een uiting is van mijzelf, maar waar anderen zich ook in kunnen herkennen. Iets klassieks en tijdloos, maar toch modern.
Mijn oudste herinnering aan mijn moeder is haar geur. Die draag ik overal bij me. Ze rook altijd naar gardenia en tuberoos. Een bedwelmende combinatie. Vrouwelijk en mysterieus.
Ik wilde die geur reproduceren, maar met een fris en vernieuwend tintje. Eerlijk maar toch gedurfd. Vandaar de naam Truth or Dare."


Aldus de superster Madonna. Ontroerend om te lezen, vooral als je weet dat zij haar moeder al op heel jonge leeftijd heeft verloren, ik kan mij goed voorstellen dat ze dit soort herinneringen altijd heeft gekoesterd.

Truth or Dare is, zoals ik al eerder aangaf, best verrassend! De uitstraling van Madonna is die van een jeugdige (misschien soms iets te), licht provocerende, sterke vrouw die weet wat ze wil en niet wil. Daar hoort naar mijn idee een krachtige geur bij, in een strakke zwarte fles. Maar niets is minder waar, Truth or dare is een vrij klassieke, bloemengeur met een sensuele, zoete krachtige basis in een mooie witte fles. De geur is als volgt opgebouwd:

  • Top: Gardenia, tuberoos en oranjebloesem
  • Hart:  Jasmijn, benzoëtranen (wierrook) en witte lelie
  • Basis: Vanille absoluut, gekaramelliseerd amber en muskus

Truth or dare

is een kwalitatief prima parfum, zeker geen "even snel tussendoor een geur bedenken" parfum, en dat past toch wel prima bij Madonna. Want ik denk toch dat ze behoorlijk perfectionistisch is, deze dame die alweer meer dan 25 jaar aan de top staat, knap hoor! 
Na het opsprayen van de geur komen de klassieke gardenia en tuberroos het meest naar boven, de oranjebloesem wordt er een beetje door weggedrukt. De topnoten zijn best heftig en dus zul je de geur waarschijnlijk typeren als zwaar als je deze voor het eerst ruikt. Toch ontwikkelt de geur zich mooi verder, de hart- en basisnoten zorgen voor een mooie combinatie tussen de klassieke witte bloemen en de lichtzoete geur van vanille, amber en wierrook. De geur heeft een ongeloofelijke houdbaarheid, aan het einde van de dag ruik je nog steeds  de fijne, zacht zoete geur op de huid.
Truth or Dare is misschien niet heel verrassend, maar door de combinatie van witte bloemen en licht zoete basisnoten is de geur toch wel anders dan echt klassieke geuren. Zeker een aanrader als je houdt van een combinatie tussen bloemig & zoet!

De commercial die bij deze geur hoort is toch wel weer een tikje ondeugend, zo kennen we Madge weer! 

Madonna''s Truth or Dare is excusief te koop bij de winkels en de webshop van ICI Paris XL, naast de eau de parfum is er ook een vrij complete badlijn te koop, dat is altijd fijn natuurlijk! De eau de parfum koop je vanaf EUR 29,00 (30 ml) en de bodylotion en showergel kosten EUR 19,00 per stuk.

En omdat we jullie zulke lieve lezeressen vinden, geven wij 5 flessen Truth or Dare eau de parfum van 50 ml weg aan degene die de volgende vraag juist beantwoord:

Wat is de officiële naam van Madonna?

Weet je het antwoord? Mail dit dan voor 16 augustus 2012 naar winactie@beautyscene.nl o.v.v. Madonna, vergeet niet ook jouw naam & adresgegevens mee te sturen. Na afloop van de termijn wordt er persoonlijk contact met de winnaars opgenomen d.m.v. een mailtje en krijgen zij de prijs toegestuurd.

Heb jij Truth or Dare inmiddels al geroken? Past de geur bij Madonna, vind je?

Deel dit artikel
Back to top