Nieuws

Het gevoel van kleur, prachtig uitgebeeld door Dove & Kate

Dove heeft een rijke geschiedenis bij het inzetten van echte vrouwen om anderen te inspireren en staat bekend om de "echte vrouwen" in haar campagnes. Vrouwen van alle leeftijden, afkomst, kleur en met alle denkbare uiterlijke verschillen. Dove gelooft in de echte schoonheid van vrouwen en het vieren van verscheidenheid en verschillen tussen vrouwen. Met de inzet van positieve beauty rolmodellen proberen we het zelfvertrouwen van (jonge) vrouwen wereldwijd te verhogen. In het laatste filmpje van Dove is de Britse Kate de hoofdpersoon, kijk je even mee?

Kate Crofts is 35 jaar oud en woont in Tiptree, Essex, UK samen met haar man Phil, twee jonge kinderen en hond, Phantom. Kate is beleidsmedewerker en houdt van zwemmen en wandelen in haar vrije tijd. Kate is geregistreerd blind en krijgt ondersteuning in haar dagelijks leven van familie en vrienden, waarbij ze gebruik maakt van een blindegeleidehond en audiotechnologie om op die manier een leven te leiden als ieder andere niet-visueel beperkte vrouw. Het gezichtsverlies van Kate begon vanaf een jaar of zeven, als resultaat van wat dokters een zeldzame variant van Stargard’s ziekte zouden noemen. Deze ziekte tastte haar centrale kijk aan. Kate kan soms hele wazige beelden nog zien.

Kate startte met het kleuren van haar haar toen zij 12 jaar oud was, waar zij in eerste instantie begon te experimenteren met spoelingen. Kate verandert de kleur van haar haar regelmatig en kiest haar kleur in overeenstemming met de gelegenheid en haar stemming. Dit varieert van chocoladebruin tot rood of blond tijdens de vakantie en zelfs verschillende kleuren gestreept haar voor de lol!

Het gezichtsverlies van Kate startte rond haar zevende levensjaar, maar ze kan zich nog wel herinneren hoe kleuren eruit zien en wat de verschillen zijn tussen kleuren. Ze verandert de kleur van haar haar regelmatig, omdat het haar stemming reflecteert of het imago dat zij neer wil zetten. Ook al kan ze niet langer zien, Kate praat over het gevoel van kleur en beschrijft de textuur en de energie die de verschillende kleuren afgeven/tot stand brengen, zeer bijzonder en ontroerend om te zien.

Dove heeft het prachtig in beeld gebracht en Kate is zeker een inspirerende vrouw! Natuurlijk dwaalden mijn gedachten ook wel een beetje af, want hoe belangrijk zou mijn uiterlijk zijn als ik zelf niet meer zou kunnen zien?

Deel dit artikel
Back to top