Nieuws

Spannend! Manuka Doctor face-mask met gezuiverd bijengif!

Bij het woordje bijengif moet ik bekennen dat het niet direct in mij op zou komen op dit ingrediënt in een beautyproduct te verwerken, en toch deed Manuka Doctor dit! De pure vorm van Bee Venom (PBV™) gezuiverd bijengif, staat bekend om de antibacteriële, anti-rimpel en herstellende werking. Klinkt spannend nietwaar?

De Manuka Doctor producten ondersteunen bij de vernieuwing van beschadigde huidcellen en helpen littekens en rimpels te verminderen. Er zijn op dit moment drie 3 verschillende  lijnen verkrijgbaar: allereerst de Apiclear lijn om de onrustige huid in balans te brengen, de Apinourish lijn beschermt en hydrateert de huid en tot slot is er de Apirevive lijn met natuurlijk herstellende remedies.
Een van de producten uit de paarse serie (Api Nourish lijn) is het Verjongende gezichtsmasker met UMF® 18+ (EUR 59,95 - 50 ml). Dit product bevat Manuka honing en gezuiverd bijengif en voedt de huid, zorgt voor celvernieuwing, helpt bij de vorming van collageen en de stimuleert vernieuwing van beschadigde huidcellen. Dat is een mond vol zou je bijna zeggen.. maar alsof het niet beter kan zou de samenstelling op den duur ook de zichtbaarheid van littekens en rimpels verminderen. UMF® 18+ Manuka Honing is afkomstig uit Nieuw Zeeland en staat bekend om de positieve eigenschappen en de antibacteriële werking. Ook avocado olie, olijf olie, shea butter, vitamine E hebben geweldige eigenschappen.
Stiekem was ik toch een klein beetje sceptisch, of eigenlijk simpelweg een tikje bang om een product te gebruiken waarin (gezuiverd) bijengif is verwerkt. Wie weet ben ik wel allergisch? Enfin, na een klein onderzoekje bleek er zeer zelden een allergische reactie optreed tijdens het smeren van gezuiverd bijengif en ben ik gestart met mijn test. Ik bedoel, als Kate Middleton, Victoria Beckham en Kylie Minogue deze producten gebruiken dan moet ik ze toch zeker gaan gebruiken!

De gebruiksaanwijzing geeft aan eerst een kleine hoeveelheid aan te brengen op de huid (ik gebruikte de binnenkant van mijn arm) om te kijken of er gevoeligheid optrad. Niets aan het handje! Uiteraard kun je dit masker niet gebruiken op het moment de je allergisch bent voor bijensteken.

De structuur van het masker is behoorlijk stevig, smeer prettig uit en je hebt maar een zeer dun laagje nodig voor een goed resultaat. Ik heb het masker nu een aantal malen gebruikt en laat het dan zo’n 25 minuten op een goed gereinigde huid intrekken. Daarna was ik het restant af met lauw/warm water en gebruik ik daarna mijn reguliere verzorging.
Het masker is niet alleen zuinig in gebruik maar heeft ook een zeer comfortabele, licht bloemige geur die ik als zeer aangenaam ervaar. Na de behandeling voelt mijn gezicht heerlijk zacht aan en daar word ik heel blij van. Kortom: een aanrader!

Manuka Doctor gebruikt authentieke honing en andere bijenproducten, die bekend staan om de traditionele voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Bevat geen parabenen of SLS. Nieuwsgierig? Je kunt de Manuka Doctor producten  aanschaffen bij De Tuinen.

?>
Deel dit artikel
Back to top