Algemeen

Rubriek - de beautygeheimen van lezeres Joyce

Wij weten wel dat we lieve en mooie lezeressen hebben op Beautyscene, maar zou het niet leuk zijn om jullie wat beter te leren kennen? Wij vinden van wel, vandaar dat we sinds kort een lezersrubriek hebben, waarin we onze lezeressen het hemd van het "beauty" lijf gaan vragen.Vandaag deelt lezeres Joyce haar beautygeheimen met ons, lees je mee?

Welkom in deze rubriek, wil je wat over jezelf vertellen?
Joeehoee =] ik ben joyce, ik woon in het saaie Hilversum en ik ben 20 jaartjes jong. Zover ik weet ben ik 1.73 m. lang en ik heb een hele bleke huid, ik draag daarom ook de lichste foundation van Gosh. Maar nu ik 5 weken lang naar Thailand ben geweest is mijn huid aanzienlijk donkerder geworden (wat ik niet had verwacht want ik kleur zooooo moeilijk). Het was een geweldige ervaring, niet altijd even luxe maar in Bangkok hebben ze genoeg fashion malls om op zoek te gaan naar make-up (en dat heb ik ook gevonden). Ik werk elke zaterdag in een hele leuke feestwinkel (in Hilversum) en ik ben een arme student die haar geld alleen maar aan make-up uitgeeft (verslaving!!). Ik volg de opleiding allround grimeur te Amsterdam en ik ga nu naar het 2e leerjaar. Het eerste leerjaar was echt alles wat ik er van verwacht had! Ik krijg les in pruiken, snorren, baarden extensions maken. Ook krijg ik kapperstechnieken, maar dan meer het opsteken van middeleeuwse kapsel, bruidkapsels, fashion etc. Verder krijg ik ook nog visagie en grime lessen! Grime lessen zijn mijn favoriet, ik weet dat Beautyscene meer belangstellenden heeft voor natuurlijk en nude make-upjes, maar ik vind het leuk om mijn grenzen op te zoeken en het zo extreem mogelijk te maken (ook is leuk voor de verandering, toch?). Ook in mijn dagelijkse make-up gebruik ik de felle kleurtjes van Sugarpill (<3) om mijn look helemaal compleet te maken. In de grime lessen ga je natuurlijk wel een stukje verder. Dit jaar krijg ik lessen in airbrush, zin in! ik raad het echt iedereen aan om de opleiding te gaan doen, maar niet te veel natuurlijk anders heb ik geen werk meer straks . hahah. Ze nemen 24 mensen per jaar toe. Op mijn Facebook staat al mijn werk, misschien leuk om te kijken als je geïnteresseerd bent!
http://www.facebook.com/joycespakmanmakeup

Hoe lang lees je al op Beautyscene en wat vind je leuk om bij ons te lezen?
Beautyscene lees ik nu ongeveer een jaartje, ik kwam erop via Girlscene waar ik lid van ben. Daar zit ik niet heel veel meer op omdat ik meer geïnteresseerd ben ik make-up en beauty. Vooral de swatches van producten vind ik altijd leuk om te zien, al zou ik het wel leuk vinden als er meer onbekende, nieuwe merken aan bod kwamen. Zoals merken uit het buitenland, want daar ben ik altijd weer naar op zoek. En natuurlijk volg ik jullie ook op facebook, zo kan ik al helemaal up-to-date blijven!

Welke producten of merken heb je ontdekt door Beautyscene?
Via Beautyscene ben ik achter het merk Inglot gekomen. Ik zit in Amsterdam op school, maar ik was er nog nooit geweest. Ik wist al wel van het merk af, maar een artikel op jullie site gaf de doorslag om een keer langs te gaan. De kleuren van Inglot zijn zo ongelofelijk mooi en fel, ze bevatten heel veel pigment. Ik bezit ook een aantal (16) oogschaduws van MAC. En als ik heel eerlijk mag zijn, vind ik Inglot zo veel beter! Meningen verschillen en vast heel veel MAC-fans haten me er om (heb er 1 in de klas. haha.) Maar ik ben er echt van overtuigd dat ze beter zijn! (en een stuk goedkoper) We hebben in de klas een keer een gastles gehad van een Inglot visagist, dat was echt heel erg leerzaam. En toen heb ik alleen nog maar meer gekocht. Ook heb ik meegedaan aan een wedstrijd van Inglot genaamd de Inglot summer look, daar moesten we onze eigen zomerlook bedenken en daar uitvoeren. Ik was wel een beetje boos over hoe het gegaan was (verkeerde modelkeuze, trendlook i.p.v EIGEN zomerlook etc.) maar ik ben alsnog 3e geworen en heb ik een 5 kleuren pallet en een klein koffertje gewonnen dus ik was helemaal blij! Hier is het filmpje wat ik moest maken voor de wedstrijd, misschien wel leuk om te zien!

Wat zijn jouw meest favoriete producten op beauty gebied?

- Sugarpill Burning heart palette. Dit pallet is echt stunning! De kleuren zijn zo gepigmenteerd, dat heb ik echt nog nooit gezien! Ik bezit meerdere sugarpill oogschaduws en ze zijn allemaal even goed. Ze zijn wel wat aan de prijs, namelijk 11,99 per stuk. Ik raad het heel erg af om ze in Amerika te bestellen op de originele sugarpill site, want dat had ik gedaan en ik moest mooi 20 euro invoerkosten betalen. lol.
- Inglot oogschaduws. Zoals ik al eerder had gezegd zijn de kleuren heel mooi gepigmenteerd en ze hebben een super groot assortiment!
- Inglot Foundation. Deze foundation had ik gebruikt bij de inglot wedstrijd (ze zijn 25 euro dus te duur om in te slaan). Deze foundation dekt ongelofelijk goed. Ik had een model bij de wedstrijd met een warmte allergie. En het was niet normaal heet daarbinnen, ja dat had ik weer. Maar de foundation dekte super goed dus er was niks meer te zien van haar tomaat rode huid.
- Lime crime Candy apple lip gloss. WOWWIEE. Deze lipgloss is echt de mooiste die ik ooit heb gezien, vooral als je hem draagt met een basis eronder (zoals lipliner of rode lippenstift). Deze lipgloss draag ik ook bij mijn voorstel foto hier boven.
- Lime crime lipsticks. De lipsticks van lime crime zijn zacht en geven heel veel kleur af. Ook blijven ze de hele dag zitten! Natuurlijke kleurtje hebben ze niet, maar voor een leuke foto zijn het geweldige kleuren. Wat ik wel een beetje jammer vind is omdat ze zo zacht zijn dat ze gaan zweten met dit warme weer. En nou is die van mij afgebroken. Ik heb hem zelf een beetje terug gedrukt enzo dus ik hoop dat het genoeg is ;p.
- Urban decay prime potion - make-up blijft de hele dag zitten met deze primer, ook worden de kleuren veel sprekender. Supercooletip: Mocht je nou niet genoeg geld hebben om zon primer te kopen: Nivea creme uit blik (die dikke) op je ogen smeren, en daar overheen Gosh foundation in jou kleur. De gosh foundations kosten wel 10,99. Maar je doet er zo een jaar mee!
- Charm youth foundation/ concealer. Ik heb geen idee waar en of deze ook te koop is in Nederland (kom uit Maleisie). Ik hoop dat dat wel een keer gaat gebeuren want het is een hele goede concealer! Het word verkocht als een foundation, maar het is op vetbasis en dat vind ik zo ranzig om op mijn hele gezicht te smeren.
- Inglot Pigment powders. De inglot pigment powders zijn super mooi, ik heb er nu 3 en ze zijn allemaal duo chrome.
- Lime crime china doll palette. De vijf kleuren zijn allemaal super gepigmenteerd en heel makkelijk te blenden.

Mijn Stash
Wat staat er momenteel op jouw beauty wishlist?

Alsof ik nog niet genoeg heb! Ik wil nog heel graag een aantal Lime crime en Sugarpill palettes erbij hebben, maar helaas laat mijn portemonnee het niet echt toe zo na de vakantie en na ik een mega coole visagie koffer heb gekocht in Thailand. Ook wil ik de producten proberen van NARS. En wil ik de foundations hebben van inglot.

Mijn visagie koffers
Welke beautyproducten neem je altijd mee als je de deur uitgaat?

Eigenlijk helemaal niks want het blijft de hele dag zitten =].

Heb je nog een goede of handige tip voor ons op beautygebied?
Zorg ervoor dat je goede blendkwasten hebt! Dat is echt een must have. Mijn secret weapon met de nivea en de gosh foundation hebben jullie al gelezen!

Wat is momenteel jouw signature look, welke producten/kleuren draag je momenteel heel vaak?
Mijn signature look is vooral felle kleuren dragen. Dagelijks draag ik meestal sugarpill en Inglot. Dat zijn wel mijn 2 lievelingsmerken en die gebruik ik ook bijna altijd op stages. Ook draag ik elke dag nepwimpers, schrik niet, wel natuurlijke. haha.

Wow!!! Wat ongeloofelijk leuk om te lezen en wat een prachtige looks heb je gemaakt, heel leuk om te zien! Ik geloof dat we best vaker iets van jouw werk willen zien op Beautyscene, het ziet er top uit! En wat een speciale opleiding doe je, ik ben benieuwd waar je later terecht komt. Zal het bij het theater zijn of wil je de film- en televisiewereld in? Of misschien wel iets heel anders! Dank je wel, Joyce! Ik vond het erg leuk om zo beter met je kennis te maken!

Wil jij ook een keer deze (en andere) vragen beantwoorden en in deze rubriek verschijnen? Hou dan onze Facebook pagina in de gaten, als we weer op zoek zijn naar nieuwe "gasten" dan doen we daar een oproep.

Deel dit artikel
Back to top