Reviews

Editor's tip - Mix'n Match foundations, highlighters en bronzers

Iedere dag fungeert mijn linkerhand als mengpaneel...ik mix & match foundations, highlighters, bronzers en cremes tot ik de ideale mix heb gevonden. Meestal meng ik foundations om zo tot de perfecte kleur te komen, maar regelmatig voeg ik ook een drupje highlighter toe om een dekkende, matte foundation een beetje swing te geven. Maar ik meng ook gerust foundations van verschillende merken met elkaar voor een mooie mix, doe jij dat ook weleens? 

In de zomer is mijn gezicht toch altijd wel een paar tintjes donkerder, ondanks dat ik altijd SPF50 draag in de zon, zeker deze zomer ben ik best een beetje donkerder dan normaal (I blame Curacao & Gran Canaria). Helemaal niet erg natuurlijk, maar soms wel een beetje lastig als je een foundation draagt. In mijn kast staan dan ook foundations in verschillende tinten (en van verschillende merken) en om die het hele jaar door te kunnen gebruiken, meng ik ze graag met elkaar of met een bronzer/highlighter.

Sinds ik in München van Sylvie van der Vaart hoorde dat haar favoriete foundation de Luminous Silk foundation van Giorgio Armani is, staat deze (natuurlijk) ook in mijn kast. Op het vliegveld kocht ik direct de nummer 6 foundation, maar die was toch net een tikje te licht. Geen zorgen want bij Parfuma kocht ik toen de nummer 8 en zie....de perfecte mix is gemaakt! Handig, want zo gebruik ik nu (net terug van vakantie) de nummer 8 en kan ik daarna weer mixen. En wie weet stap ik in de winter dan wel over naar nummer 6. Dit is dus puur mixen om de perfecte kleur te krijgen.

Jullie kunnen je vast voorstellen dat ik regelmatig foundations toegestuurd krijg om uit te proberen, vaak zijn dat een aantal standaardkleuren en die passen niet persé goed bij mijn huidskleur. Vrijwel altijd krijg ik een te lichte foundation, maar daar heb ik ook wat op gevonden. Ik heb de MAC Matchmaster foundation (EUR 33,50) in de kleur 6.0 die eigenlijk iets te donker is om zo te dragen, maar gemixt met een lichtere, meer roze foundation geeft deze juist weer een supermooie kleur door de gele ondertoon. 

MAC Matchmaster SPF 15 (EUR 33,50) laat zich ook fijn mengen met de heerlijke La Prairie Cellular treatment liquid soft glow (EUR 54,00), in principe is dat een moisturizer/highlighter die de huid een prachtige zachte glow geeft. En als je deze mengt met foundation, wordt de dekking van de foundation iets minder, wat natuurlijker, en krijgt de huid echt een prachtige glow. Je kunt de Cellular treatment liquid soft glow natuurlijk ook apart gebruiken, ook plaatselijk. Het verspreidt het licht mooi, waardoor fijne lijntjes ook minder opvallen, altijd handig!

Maar voor te lichte of te roze foundations heb ik ook nog een oplossing, de vloeibare bronzers! Ik heb een hele fijne van Murad, de Absolute Bronzing Boost met SPF15 (EUR 47,00) en nog een bijzonder mooie Hyperreal foundation van MAC in Bronze FX (uit het assortiment nu helaas). Je kunt al deze producten direct mengen met de foundation, maar je kunt eventueel ook een laagje aanbrengen over de foundation, net wat je zelf prettig vindt. 

In principe meng ik dus van alles, verschillende foundationkleuren maar ook gerust foundations van verschillende merken en/of soorten, in principe is dat altijd mogelijk. Nog even de tips op een rij:

  • Heb jij een foundation die je te mat vindt? Meng deze dan met een foundation die wat glanzender is of meng deze met een vloeibare highlighter, dat scheelt een stuk.
  • Vind je de foundation te dekkend, meng deze dan met een beetje dagcreme, moisturizer of serum. Wil je juist een meer dekkende foundation? Breng dan twee (of meer) laagjes aan van de foundation, liefst met een foundationkwast zoals een MAC 187 kwast voor een niet al te "cakey" resultaat. Wil je kleine plekjes bedekken, gebruik dan liever (plaatselijk) een concealer.
  • Is jouw foundation te donker? Meng deze dan met een (veel) lichtere foundation of een speciale witte foundation (face & body foundation bij de MAC pro store), soms voldoet een highlighter ook wel (zoals in het geval hierboven met de Matchmaster foundation & La Prairie highlighter).
  • Vind je de foundation juist te glazend? Dan is afpoederen met een matterende poeder de beste oplossing, mijn favoriet is de MAC Blot power/pressed.
  • Is jouw foundation te roze? Meng deze dan met een vloeibare bronzer of eventueel met een foundation met een gele ondertoon. En natuurlijk kan het andersom ook!
Kortom, gooi niet zomaar een half flesje foundation weg als je denkt dat de kleur niet goed is, maar mix deze met andere producten. En misschien kun je kijken of jouw vriendinnen toevallig ook nog zo''n "probleemgeval" in de kast hebben staan

?

Deel dit artikel
Back to top