Nagel & Handen

Musthaves - Chanel Vertigo & Frenzy (Les Essentiels de Chanel collectie)

Nieuwe Chanel nagellak, welke nagellakfan is er niet benieuwd naar? Iedereen volgens mij wel, het zijn toch wel de items die het meest aandacht krijgen in een make-up collectie de laatste tijd. In Les essentiels de Chanel collectie (de herfst make-up collectie) zijn drie nieuwe kleuren nagellak te vinden, wij laten je vandaag Vertigo en Frenzy zien, wat ons betreft de musthaves van de drie.

De herfstcollectie van Chanel staat dit keer in het teken van de "essentiële" kleuren, klassieke, bescheiden tinten die bij Chanel horen als de 2.55 tas, het zwarte tweed jasje of Chanel No. 5. Geen echte uitschieters qua kleuren, maar wel prachtige chique tinten met net dat beetje extra dat zo kenmerkend is voor Chanel.

Frenzy is een mooie "greige", een combinatie van grijs en beige, die het goed doet als "nude" nagellak. Niet al te opvallend en daardoor zeer geschikt als werk manicure, mede door de mooie, rustige, niet al te glanzende finish. Vertigo is wel een tikje pittiger, op het eerste oog zou je denken dat de lak vrijwel zwart is tijdens het dragen, maar hou de kleur even in de zon en je weet wel beter! Kijken jullie mee naar de swatches?

Chanel 559 Frenzy

Op de foto draag ik 3 laagjes, dat was echt noodzakelijk om een volledige dekking te krijgen. De kleur combineert beige, grijs met een vleugje roze en lila. Of het een unieke kleur is? Niet echt misschien, tijdens het lakken moest ik erg denken aan Sand Tropez van Essie, binnenkort wil ik ze weleens naast elkaar swatchen! 

Chanel 563 Vertigo

Vertigo

is toch wel een ander verhaal, de dekking is uitstekend, één laagje zou kunnen  voldoen maar ik kies op de foto hierboven voor twee laagjes. De kleur is in daglicht bij wat zon een mooie combinatie van zwart, bruin, paars met een fijne rode shimmer. In het donker lijkt de kleur eigenlijk gewoon zwart, veel in het zonnetje zitten de komende weken dus met Vertigo op de nagels. Ik vind het wel een stoere kleur!

Zoals je hebt kunnen lezen is de dekking van Frenzy een beetje minder, daarentegen lakt Frenzy wel erg fijn en makkelijk, de droogtijd is kort. Vertigo is ook een allemansvriend, je hebt jouw nagels echt zo gelakt en bent "ready to go". Natuurlijk moet je wel een topcoat dragen om de lakjes mooi te houden en zeker bij Vertigo is een goede basecoat een must i.v.m. het risico op het verkleuren van de nagels door de donkere kleur. Maar dat weten jullie inmiddels wel!

Les Essentiels de Chanel collectie is inmiddels al op verschillende plaatsen gesignaleerd, maar zou deze week overal verkrijgbaar moeten zijn. De lakjes kosten EUR 23,50 per stuk en zijn, volgens de informatie, geen limited editions. Dat zou moeten betekenen dat ze de hele herfst verkrijgbaar zouden moeten zijn, dat scheelt weer rennen! 

Welke van de twee is jouw favoriet?

Deel dit artikel
Back to top