Reviews

Chanel Coco Noir - onderga de transformatie naar pure luxe

Als Chanel een nieuwe geur uitbrengt dan is dat behoorlijk groot nieuws in beautyland. De redactie van Beautyscene stond dan ook te popelen om jullie de prachtige, mysterieuze flacon van Coco Noir te laten zien. En de geur....hoe zou die ruiken? Uiteindelijk is dat toch wel het belangrijkste! Maar geen zorgen, want Jacques Polge, meester parfumeur van Chanel,  heeft weer een meesterwerk afgeleverd.

"Before me, no one would have dared dress in black''  - Coco Chanel

Coco Noir heeft een prachtige geschiedenis, een geschiedenis die onlosmakelijk verbonden is met haar voorgangers. Of zoals Jacques Polge het aangeeft : "geen enkele geur, hoe individueel ook, kan bestaan zonder de geuren die ervoor kwamen". De voorgangers van Coco Noir zijn vast bekend, in 1984 was er daar de rijke, Oosters aandoende combinatie van hout, hars, bloemen, kruiden en fruit : Coco. Ik heb er persoonlijk prachtige herrineringen aan mijn allereerste fles Coco eau de parfum, wat een schat was dat voor mij.
In 2001 werd er een lichtere, meer moderne versie van Coco : Coco Mademoiselle geïntroduceerd, een simpele versie van Coco met een meer uitbundige combinatie van fruit en bloemen.

Coco Chanel in Venetië

En nu, in 2012, is er Coco Noir, modern zou je misschien denken? Dat is ook wel zo, maar het mooie aan de geuren van Chanel is dat ze altijd hun oorsprong vinden in de rijke historie van Chanel. Het idee van de geur vindt zijn oorsprong in Venetië, de stad waar Gabriëlle " Coco" Chanel naartoe ging nadat ze haar grote liefde Boy Capel had verloren na een auto-ongeluk. Daar, in die prachtige stad, hervondt ze zich met behulp van haar lieve, trouwe vrienden en vriendinnen. In haar creaties is de verandering duidelijk te zien, haar ontwerpen werden simpeler van snit, maar Coco combineerde deze ontwerpen wel met de rijke, barokke stoffen en gouden accessoires.

Een soortgelijke transformatie heeft Coco ook doorstaan en het resultaat is een geur voor een vrouw die durft op te vallen, die liever kiest voor onopvallend verleiding dan puur exhibitionisme en die de voorkeur geeft aan pure luxe boven vulgariteit.

Maar hoe pakt dit nu uit in Coco Noir? De geur opent fris door grapefruitnoten en bergamot uit Calabrië, een frisse opening! Maar eerlijk gezegd vermengen de topnoten zich heel snel met het hart van de geur dat bestaat uit rozenessence, absolu van jasmijn en rozen, narcisnoten en roze geranium. De basis geeft de geur zijn oosterse twist door de combinatie van tonkabonen, patchouli, sandelhot, bourbon vanille en witte musk.

Een prachtige geur, ik kan moeilijk anders beweren! Ik hou erg van alle geurnoten die te vinden zijn in Coco Noir, de compositie is prachtig samengesteld door meester parfumeur Jacques Polge. De geur is fris zonder scherp te zijn, blijft altijd supervrouwelijk en ontwikkeld zich van een fruitige, warme geur tot een licht-kruidige, chique, sensuele, lichtzoete geur die zeer lang dicht op de huid aanwezig blijft. Zelfs de volgende dag (na een douche) ruik je Coco noir nog in een zweempje terug op de huid, dat moet je natuurlijk wel even aan man- of vriendlief laten ruiken.

De flacon is natuurlijk prachtig, chique en zwart, maar hoe had het niet zo kunnen zijn, het is en blijft natuurlijk wel Chanel! Het is ook best opvallend dat er geen "gezicht" is bij deze geur, de flacon is de ster! Oh ja, luister even naar de klik van de dop op de flacon....het deed mij denken aan de klik van de Rouge Allure of Rouge Coco lipsticks.

Chanel Coco Noir zal vanaf deze week te vinden zijn bij De Bijenkorf Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, eind augustus zullen de rest van de Chanel verkooppunten Coco Noir ook gaan verkopen.  Momenteel zijn er twee formaten eau de parfum te koop, de flacon met 50 ml voor EUR 92,00 en de flacon met 100 ml eau de parfum voor EUR 132,00, er is nog geen zicht op een eventuele uitbreiding met lichaamsproducten. We houden je op de hoogte!

Zal de mooie zwarte flacon van Coco Noir ook op jouw toilettafel terechtkomen?

Deel dit artikel
Back to top