Reviews

Hittegolf & foundation, gaat dat wel samen? Geen probleem met Clinique!

Lieve dames & heren.....wat is het warm! Dit weekend schijnen we het warmste weekend te krijgen in 18 jaar, kun je dat geloven? Ik geloof dat ik vorige week nog rondliep in lange jeans & sneakers omdat het zo fris was en nu dit! Hoe pas je nu jouw make-up aan aan dit soort omstandigheden? Dat valt echt niet mee, maar wij hebben wel fijne tips voor je. Hoe hou je jouw foundation mooi in de hittegolf?

Clinique heeft echt de beste oplossing van deze zomer met hun nieuwe, geweldige Stay matte oil-free makeup (EUR 28,00) die het zelfs in 30 graden goed doet. Deze foundation is geschikt voor alle huidtypes van normaal/droog tot aan de vette huid en dat maakt het echt de perfecte zomerfoundation. De foundation heeft een mooie matte finish die fluweelachtig aandoet, de dekking is medium en daardoor blijft het resultaat natuurlijk. Ook in de loop van de dag blijft de foundation mooi en mat, zelfs zonder afpoederen en dat is toch wel heel bijzonder!

Natuurlijk kun je er wel voor kiezen om een laagje poeder aan te brengen, maar bij mij was het niet echt nodig. Nu heb ik wel een normale/droge huid dus misschien is het bij een echt vette huid wel beter om te doen? De Superbalanced powder makeup met SPF 15 (EUR 35,00) is een goede optie, die absorbeert eventueel talg en zweet nog eens extra als dat nodig is.

Een goede basis is een must en met het prachtige weer van aankomend weekend moet je jouw huid ook goed beschermen tegen de zon, sla het echt niet over! Zeker als je naar een (buiten) festival gaat is het echt noodzakelijk, je wilt natuurlijk niet knalrood en verbrand terugkomen toch? Heb je een wat vette huid, dan raden wij je de City block sheer met SPF 25 (EUR 25,20) aan, die combineert ook prima met de foundation. Heb je juist een drogere huid, dan kun je ook kiezen voor de Solar smart face cream SPF40 (EUR 25,20). Vergeet natuurlijk niet van tijd tot tijd wat extra bescheming toe te voegen, dep het voorzichtig over de foundation en poeder heen, dat gaat echt wel. Zolang je maar niet wrijft lukt dat prima.

Wat heb je nog meer nodig? Niet zoveel natuurlijk, daar is het veel te warm voor! Maar als je toch iets meer kleur wilt toevoegen dan zou je kunnen kiezen voor de handige Lid smoothie creme oogschaduw (EUR 23,50), vooral heerlijk door de metalen applicator die lekker koel aanvoelt. De oogschaduws laten zich heel makkelijk aanbrengen met de vingers en blijven echt goed zitten. Als je eerst een flinke rand Quickliner intense black (EUR 19,50) aanbrengt en daarna de Lid smoothie, dan kun je zelfs een "smoky effect" voor elkaar krijgen. Gewoon lekker door elkaar wrijven, mooi om te doen met de Pinkgo Biloba! Je kunt met deze ooglook zelfs veilig zwemmen, onder de douche staan of lekker sprayen met een verkoelende spray.

Natuurlijk maak je het af met een goede, langhoudende mascara die ook nog eens waterproof is, mijn favoriet van Clinique is momenteel de High definition lashes (EUR 21,00). Maar de nieuwe High impact extreme volume mascara klinkt ook erg interessant, binnenkort meer. Hou je het niet uit in de hitte? Dan spray je vooral veel, heel veel met de Moisture Surge face spray (EUR 33,30) en niemand doet je wat meer! Oh ja, even in de koelkast zetten in de nacht en overdag meenemen in de tas, heerlijk om even tussendoor op te frissen en jouw huid is er blij mee! Ook erg fijn voor kids, het blijft leuk om even een spray koud "water" in jouw gezicht te voelen.

Wat is jouw recept voor een hittegolfproof make-up? We zijn benieuwd! De producten van Clinique kun je vinden in hun eigen webshop of bijvoorbeeld via de webshop van De Bijenkorf!

Deel dit artikel
Back to top