Reviews

Annemarie Börlind: Duo review!

Vandaag nemen Mandy en ik jullie mee in de wereld van Annemarie Börlind. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in natuurlijke cosmetica. Deze bevatten uitsluitend natuurlijke stoffen en geen synthetische stoffen. Alle producten van Annemarie  Börlind bevatten ingrediënten die direct afkomstig uit de natuur. Daarnaast wordt er niet getest op dieren. Vandaag willen wij jullie voorstellen aan twee lijnen uit het assortiment. Lees snel verder voor meer informatie!

Een natuurlijke stof is een grondstof direct uit de natuur. Synthetische stoffen komen niet in de natuur voor; er wordt een nieuwe stof gevormd, bijvoorbeeld aardolie, minerale oliën, parfums. Natuurlijke Cosmetica bevat dus gegarandeerd geen synthetische geurstoffen, synthetische kleurstoffen en synthetische conserveringsmiddelen. Een hele mond vol natuurlijk maar op zich wel goed om een keertje bij stil te staan! Zoals gezegd, wij hebben een aantal producten voor jullie getest en willen de resultaten natuurlijk heel graag met jullie delen. Mandy heeft de Hydro Balance/ Combination Skin lijn getest, deze lijn zorgt voor harmonie van de vochtarme, vette of gecombineerde huid. Het  zeewierextract ''ascophyllum nodosum'' normaliseert de talgproductie en voorkomt het ontstaan van mee-eters en onzuiverheden. De groene thee, anti-oxidant, en het cyclo-dextrincomplex binden het overtollig huidvet en geven de huid een matte tint. 

Hieronder lezen jullie de bevindingen van Mandy - Hydro Balance / Combination Skin Lijn:

Reinigingsgel De reinigingsgel was het eerste product wat ik gebruikte van deze serie. Wat een lekkere geur!! De geur is wel heel lastig te omschrijven, maar het is lekker fris in ieder geval. Deze gel breng je met je vingers aan op je gezicht en door ronddraaiende bewegingen te maken, verandert de gel in een soort schuim, heel apart! Het product werkt lekker, ruikt lekker en maakt mijn huid heerlijk glad en zacht. Een erg fijn gevoel! Ook voelde mijn huid na het drogen niet trekkerig aan. Wat ik wel minder handig vind, is dat mijn oogmake-up er niet af gaat met deze gel. Dus als algehele gezichtsreiniger is hij wat mij betreft niet geschikt. Maar hij is wel ontzettend lekker als je je make-up er al hebt afgehaald, om dan nog even met deze gel te wassen voor het lekker zachte velletje wat hij achter laat!
Tonic Dit is het enige product wat niet die bepaalde geur heeft, zoals de andere producten. Het ruikt bijna een beetje ontsmettend? Het is wel een fijn product, die je na je reiniging gebruikt. Ik heb deze na de reinigingsgel gebruikt. Het is een heldere vloeistof die je op een watje doet en daarmee neem je dan je gezicht nog even af. Ook hier weer een lekker schoon gevoel en een zacht resultaat! Het ruikt misschien wat agressief, maar is dat zeker niet!
Dag fluid Als eerste viel me weer het lekkere luchtje op, hmmmm heerlijk! Het is een fluid, dus een dunne crème. En aangezien deze voor de gecombineerde huid is, is het een goed idee om een fluid te gebruiken omdat deze doorgaans iets minder vol zijn dan een gewone crème. Echter voor mij vond ik hem niet voedend genoeg. Ik hield toch een wat trekkerig gevoel. Ik denk dat hij ideaal is als je echt een wat vettere huid hebt. Dus dan is het wat mij betreft zeker een aanrader!
Nachtcrème Dit is echt een heerlijke crème. Hij voedt mijn huid goed zonder hem nog vetter te maken. Ook trekt hij lekker snel in en laat dan een zacht huidje achter. En ook hier weer dat lekkere luchtje. Ik vind deze producten heel fijne producten, die ik zelf waarschijnlijk ook zou kopen. Zeker de nachtcrème! Dus heb je een gecombineerde huid, dan is dit zeker een aanrader!

De lijn Hydro Balance bestaat uit de volgende producten:

 • Reiniging Aktiv-Gel - €18.00 / 150 ml
 • Gezichtstonic - €20.00 / 150 ml
 • Dagfluid (vloeibare dagcrème) - €24.00 / 75 ml
 • Nachtcréme - €26.00 / 50 ml

Ik heb zelf de  LL-Regeneration lijn getest. Dit is een natuurlijk verzorgingssysteem voor de droge, vochtarme huid en voor de huid die meer nodig begint te hebben. Wanneer er dus sprake is van droogtelijntjes en/of rimpels. De LL Regeneration werkt op basis van het LL bio-complex. Dit zijn twaalf verschillende kruiden die de celvernieuwing stimuleert, het vocht- en vetgehalte stabiliseert en verfrist en versoepelt. De huid behoudt daardoor haar vitaliteit, het gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Bevindingen Wendy - LL-Regeneration lijn:

Cleansing milk Deze Cleansing milk is ten opzichte van veel andere reinigers op melkbasis die ik heb gebruik niet zo vet in gebruik. Dit vind ik persoonlijk heel prettig want over het algemeen is het juist het vette gevoel waardoor ik liever geen milk gebruik. Pluspuntje dus. Het product is redelijk neutraal van geur en trekt snel weer ‘droog’ op waardoor je verder kunt met de volgende stap in je verzorgingsroutine.
Blossom Dew Gel De Blossom Dew Gel is een bijzonder product. In principe wordt het gebruikt als vervanger van de toner/tonic. Het is de bedoeling dat je een klein beetje gel op je vingertoppen aanbrengt om deze vervolgens met kloppende bewegingen op je gereinigde gezicht, hals en decolleté te ‘trommelen’. Ik moet er zelf een beetje aan wennen. Naar alle waarschijnlijkheid kun je het ook best met een wattenschijfje aanbrengen maar ik heb de kloppende beweging gehanteerd. Ik vind het best lang duren voordat de gel echt in ingetrokken en ik ben niet heel erg gecharmeerd van de geur van de gel die voor mij een tikkeltje chemisch aandoet.
Nachtcrème De nachtcrème heeft een hele fijne geur en is erg voedend. De structuur is romig en stevig en heeft een prachtige crème gele kleur. Ik heb de nachtcrème zoals op de verpakking aangegeven is direct gebruikt na de Blossom Dew Gel. Omdat deze nogal lastig introk had ik het vermoeden dat de nachtcrème ook wat langer vettig zou blijven maar dat was absoluut niet het geval. Het product trekt heerlijk snel in, echt heel prettig. Bij het opstaan de volgende ochtend voelde mijn huid heerlijk zacht en glad aan. Ik vind dit echt een hele fijne nachtcrème!
Dagcrème De dagcrème is een lichtere variant wanneer je hem vergelijkt me de versie voor de nacht. Hij lijkt wl iets meer vloeibaar. Wat mij erg opvalt aan de producten van deze lijn is dat ze (bijna) allemaal zo ontzettend snel worden opgenomen in de huid. Vooral met een dagcrème vind ik dat zelf echt een must. Want ik wil gedurende de vroege ochtend uren natuurlijk zo snel mogelijk verder met de orde van de dag. Zowel de dag- als nachtcrème vind ik absolute aanraders!

De LL-Regeneration lijn bestaat uit de volgende producten:

 • Reinigingsmelk - €21.00 / 150 ml
 • Blütentaugel (Blossom Dew Gel) - / €24.00 / 150 ml
 • Dagcrème - €32.00 / 50 ml
 • Nachtcrème - €33.00 / 50 ml
 • Oogcrème - €27.00 / 30 ml
 • Hals en Decolleté crème - €34.00 / 50 ml
 • Vochtampullen - €27.00 / 7 stuks
 • Regeneratieampullen - €30.00 / 7 stuks
 • Vochtregulerend crèmemasker - €34.00 / 50 ml
 • Vital crèmemasker - €30.00 / 50 ml

Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn Mandy en ik absoluut enthousiast over de producten die wij hebben getest. Wisten jullie overigens dat Annemarie Börlind GROEN licht heeft gekregen van Greenpeace? De producten zijn namelijk gegarandeerd ● 100% op natuurlijke basis ● Zonder dierextracten ● Verdraagzaamheid dermatologisch bevestigd ● Met kruidenextracten uit biologische teelt.

Wij raden jullie aan eens een kijkje te nemen op de website van Annemarie Börlind. Op deze website staan helaas de Nederlandse verkooppunten nog niet vermeld, maar mocht je graag willen weten wat het voor jou dichtst bijzijnde verkooppunt is dan kun je een comment achter laten en ik zal je dan zo snel mogelijk een terugkoppeling geven!

Deel dit artikel
Back to top