Algemeen

Rubriek - de beautygeheimen van lezeres Mariska

Wij weten wel dat we lieve en mooie lezeressen hebben op Beautyscene, maar zou het niet leuk zijn om jullie wat beter te leren kennen? Wij vinden van wel, vandaar dat we sinds kort een lezersrubriek hebben, waarin we onze lezeressen het hemd van het "beauty" lijf gaan vragen.Vandaag deelt trouwe lezeres & "Lushie" Mariska haar beautygeheimen met ons, lees je mee?

Welkom in deze rubriek, wil je wat over jezelf vertellen?
Ik ben Mariska en ik ben nog net 26 jaar. Ik heb alweer zeven jaar een relatie, woon daarvan vijf jaar samen in Purmerend en heel toevallig is dat in een flat waar Wendy ook eens gewoond heeft! Ik werk nu alweer zo’n 4,5 jaar bij de Nederlandse Lush Mailorder. Vroeger was het een bijbaantje bij mijn opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschappen maar ik ben er na het behalen van m’n bachelor blijven hangen en werk er nu vier dagen per week. Alles wat bij een pakketje komt kijken wordt van a tot z door me geregeld: van het snijden van de zepen tot het beantwoorden van vragen over onze producten, grote kans dus dat als je iets bij Lush Nederland besteld dat ik degene ben die je pakketje in orde maakt! In mijn vrije tijd ben ik sinds een half jaar behoorlijk in beweging: drie keer per week sporten is wel een must tegenwoordig, anders word ik er zelfs chagrijnig van! Verder ben ik ook een gamer, een filmliefhebber, TV-serie verslaafd en een concertganger (metal). Ik ben vooral herkenbaar aan m’n bos rode haar. Rood uit een potje overigens, maar omdat ik lekker Brits wit ben denken veel dat het ook mijn natuurlijke haarkleur is. Helaas verraadt m’n uitgroei me net iets te vaak!

Hoe lang lees je al op Beautyscene en wat vind je leuk om bij ons te lezen?
Natuurlijk ben ik ook gek op cosmetica, vandaar dat ik al tijden op Beautyscene kom! Ik ken Wendy en Debby ook al van lang vóór Beautyscene toen ik nog veel bewondering naar hun stashes keek op het Lush Forum (die ik ook nog een tijd beheerd heb). Vaak stuur ik ook pakketjes naar de redactie van Beautyscene wanneer we weer nieuws te delen hebben van Lush en ik vind het ook altijd erg leuk om te lezen wat ze van onze nieuwe spullen vinden. Daarnaast vind ik het ideaal dat Beautyscene altijd erg snel is met de nieuwe Catrice en Essence collecties en er mooie swatches van maken. Ik weet gewoon dat zoals het op de foto staat het ook in het echt is en dat vind ik een hele prestatie! Zodra ik op Facebook of Twitter lees dat er een nieuw artikel over één van deze budget merken is klik ik het meteen aan; je moet er immers altijd snel bij zijn want het is bij ons bij de KRuidvat altijd zo uitverkocht (zouden ze zoveel Beautyscene lezen in Purmerend?;-)). Ook alle reviews van nieuwe Yves Rocher en The Body Shop producten lees ik meteen, dat zijn de vaste merken waar ik mee ‘vreemd ga’ naast al het lekker van m’n werk namelijk.

Welke producten of merken heb je ontdekt door Beautyscene?
Producten die ik heb ontdekt zijn bijvoorbeeld de primers voor je make-up maar ook hoe je überhaupt een goede oog make-up aanbrengt. Voor mij was het toch altijd wel vaak één kleur of precies zo aangebracht dat ik nog kleinere ogen leek te krijgen. Ook ben ik van het donkere gothic afgestapt en er mede door een leuke workshop bij Dr. Hauschka met Beautyscene achter gekomen dat de natuurlijke tinten ook heel mooi kunnen staan.

Wat zijn jouw meest favoriete producten op beauty gebied?
In mijn favorieten lijst vind je natuurlijk veel producten van Lush. Het is niet voor niets dat ik er ooit ben gaan werken, al is dat op zich misschien wel een leuk verhaal. Ik ben er gaan werken om de geur namelijk! En dan niet specifiek van één product, nee: om die enorm herkenbare Lush-winkel geur. Die geur bracht me namelijk altijd meteen terug naar Covent Garden (Londen), één van mijn meest favoriete plekken om te zijn. Omdat Mailorder gewoon boven een winkel zit (Kalverstraat, Amsterdam) kan ik onbeperkt van die geur genieten en neem ik hem ook steeds weer mee naar huis in m’n jas, m’n tas, m’n zakdoekjes: noem maar op. Mijn hele huis ruikt inmiddels naar Lush, niet in de laatste plaats door m’n enorme stash uiteraard. Regelmatig sta ik twijfelend voor m’n Ikea badkamer kast te kijken naar al m’n flessen en potjes wat ik nu weer zal gebruiken maar er zijn een paar die wat vaker buiten mogen spelen dan anderen. En er zijn ook een paar die de kast überhaupt nooit halen omdat ze altijd ergens op de rand van m’n wasbak slingeren omdat ik ze elke dag gebruik. Dit zijn duidelijk m’n favorieten, dus daar zal ik meer over vertellen. Mijn Top-drie is dan ook eigenlijk mijn vaste routine, deze zie ik mezelf voorlopig echt niet snel veranderen en dit zijn dan ook echte all-time favorieten!

 • Ultrabland reiniger, Lush (45 gr,€ 9,95) – de meest milde reiniger die ik ken, maar die ook alles weg krijgt qua waterproof make-up en vuiligheid. Ik gebruik het nu ongeveer een jaar elke ochtend en avond en mijn huid is nog nooit zo rustig geweest. Ik pak elke keer een vingertopje van de Ultrabland, verdeel deze over de palmen van m’n hand en ga hiermee over m’n gezicht. Soms hebben m’n ogen wat meer nodig als ik erg uit m’n dak ben gegaan met de waterproof make-up, even goed inmasseren helpt dan om alles er af te krijgen. Dit laat ik even intrekken, net zo lang om twee wattenschijfjes nat te maken met warm water. Met deze wattenschijfjes haal ik dan alles van m’n gezicht. Mijn gezicht voelt dan heerlijk verzorgd en schoon aan. Niet droog of trekkerig maar gewoon: schoon! Soms nog wel een beetje glimmend, maar daarvoor heb ik mijn tweede favoriete product. 
Waar ik normaal snel last heb van droge wangen en vettige kin (met enige uitbraken) is dat nu bijna zo goed als verleden tijd. Ook de roodheid in mijn wangen is sterk verminderd. Ik durf in ieder geval makkelijk zonder foundation de straat op, dat zegt wel iets toch?
 • Breath of Fresh Air toner, Lush (100 ml, €5,25) – alcoholvrij en dus heel mild. Ideaal om een klein flesje in je tas mee te nemen om af te koelen voor warme dagen (ook heerlijk: in de koelkast bewaren). Dit is voor mij het essentiële tweede deel van de reinigingsroutine. Een beetje BOFA op twee wattenschijfjes, deze over mijn snuit en al het overtollige glim wat Ultrabland nog wel eens kan veroorzaken is weg. Hierna voelt m’n huid naast schoon ook echt fris aan.
 • Celestial of Imperialis moisturiser , Lush (45 gram, €16,95) – Celestial is mijn crème voor de winter, maar ik merk altijd dat als de temperatuur iets omhoog gaat dat ik dan toch begin te glimmen en de crème dus net iets te rijk is. Op dat moment stap ik altijd over naar Imperialis. Beide ruiken heerlijk: Celestial naar vanille, Imperialis meer naar oranje bloesem. Waar Celestial een rijkere, witte crème is met veel amandelolie en cacao boter is Imperialis een stuk luchtiger met olijfolie en oranjebloesemwater. Celestial is voor mijn in de winter ideaal omdat het enorm verzacht en het de roodheid die ik snel in mijn gezicht heb doet verminderen. Imperialis trekt lekker snel in en de lavendel die er in zit reguleert meteen de talgproductie die bij warmer weer wat actiever wordt. Daarom: een gedeelde derde plaats voor deze twee!
 • Shea Body Butter, The Body Shop (200 ml, €15) – Mijn eerste product dat niet van Lush is, maar met een goede reden. Ik ben gek op de bodylotions van Lush en ze doen het in de zomer ook zeker goed genoeg voor me maar in de winter krab ik mezelf open als ik niet deze Holy Grail Body Butter gebruik. Ik heb al snel een zeer droge huid in de winter en ik heb geen middel gevonden wat het beter helpt voorkomen dan deze Body Butter. De geur vind ik niet al te overheersend, hij trekt ondanks de vette structuur goed en snel in en hij is zuinig in gebruik.
 • 30 Sun Protection Lotion, Rituals (200 ml €17,90) –Wat ik vooral fijn vind aan deze lotion is de geur. Omdat ik een erg witte huid heb draag ik eigenlijk altijd een zonnefactor maar ik vind het dan niet nodig om meteen naar een tropisch eiland te ruiken. Deze geur is voor mij een beetje als babypoeder: licht bloemig , een beetje zoet en niet overheersend. Verder laat het geen witte waas achter en is het goed te verdelen. Nog beter: ik ben nog niet verbrand dus een winnaar wat mij betreft.
 • UV PLUS Écran Jour Haute Protection SPF 40, Clarins (40 ml, prijs onbekend)- Zoals ik al aangaf heb ik een hele witte huid dus is zonbescherming absoluut noodzakelijkHet is een heel licht product, echt een fluid en het trekt heel snel in. Het laat geen witte waas achter en gaat ook niet glimmen.
 • Nude Magique BB Cream Light, L’oreal (30 ml, €12,90?) – Weer een product met een (lage) SPF, namelijk 15. Zoals al aangegeven heeft mijn gezicht wat sneller last van rode plekjes en vlekjes en deze crème geeft net genoeg dekking om dit te verminderen. Ook vind ik de glow die het geeft heel erg prettig. Nadeel vind ik dat het met warmer weer toch teveel lijkt af te sluiten en ik dan al snel wat meer begin te glimmen. Maar zeker voor de prijs een goed product om er mooi stralend uit te zien.
 • Dream Cream, Lush (240 gram, €18,95) – Ik denk wel het cultproduct van Lush en dat is volledig terecht. Ik pak elke week ontzettend veel van deze potten in en krijg er ook regelmatig jubelende mails over van mensen met eczeem die eindelijk van hun klachten af raken. Ikzelf gebruik het ook voor mijn armen die de laatste tijd weer snel irriteren (allergie, weet niet precies waarvoor) en ik merk dat als ik het braaf smeer elke ochtend en avond dat de klachten een stuk minder zijn. Geen bultjes, geen jeuk: ideaal.
 • Prep+prime Skin Base, MAC (30 ml, €23,00 ) – Echt een product wat ik zonder Beautyscene nooit had gekend! Vooralsnog mijn enige MAC product maar ik ben er zeer tevreden over! Houdt m’n make-up mooi op z’n plek! \
 • Parfum – Ik had graag een keus willen maken met mijn absolute favoriet, maar dat kan ik niet. Daarvoor zijn er teveel buien en teveel keuzes. Parfum kan voor mij een bui versterken of veranderen en ik ga haast nooit de deur uit zonder een geurtje op. Huidige favorieten? Nina Ricci- Love by Nina LE van 2009, Chanel – Coco Mademoiselle, Gorilla Perfume/Lush – Love en BScent, Bulgari – Omnia Amethyste. 

In mijn lijst staan verder ook geen douchegels, make-up of shampoos omdat mijn smaak hierin zoveel veranderd dat ik ook niet echt een grote favoriet kan aanwijzen. De foto van m’n kast maakt wel duidelijk dat ik altijd voldoende te kiezen heb denk ik!

Wat staat er momenteel op jouw beauty wishlist?
Natuurlijk staan er ook altijd dingen op m’n wishlist. Er komen spannende dingen aan op m’n werk waar een hoop dingen direct van op mijn wishlist komen (mits ik ze niet gewoon meteen koop natuurlijk!), maar er zijn ook andere dingen die ik echt moet hebben! Vaak mede door de lieve dames van Beautyscene trouwens!

 • Nina Ricci – Fantasy. Het nieuwste appeltje: ik ben gek op alle varianten van deze geurlijn en wil ze dan ook allemaal in mijn kast hebben. Vooralsnog ontbreekt deze.
 • Yves Rocher – Shower smoothies. Ik heb me nog in kunnen houden omdat ik nog zoveel moet gebruiken en de kast vol is maar ze lijken me zo heerlijk!
 • De nagellakken van Scotch Naturals. Zoals wellicht is opgevallen geen één favoriet qua nagellak en dat is omdat ik een allergie heb opgebouwd. Ik heb de FFF vrije merken al geprobeerd, lak uiteraard niet tot aan m’n huid maar zodra ik nagellak heb gedragen heb ik de volgende dag rode nagelriemen die jeuken en vormen zich ook lelijke vochtbultjes. Helaas staan dus meer dan 70 flesjes nagellak te wachten op betere tijden/handen. Mijn handen voelen erg kaal zonder kleurtje dus ik wil deze nog dolgraag proberen, mede omdat ze wel erg mooie kleuren hebben.
 • Moroccanoil haarproducten. Elke keer zie ik Wendy d’r haar en ben ik zwaar onder de indruk. Ik moet het mezelf echt nog eens cadeau doen deze producten maar moet eerst m’n oude voorraad opmaken van mezelf. Ik weet namelijk zeker dat ik nooit meer terug wil! Al moet ik zeggen: Rehab van Lush doet het ook wel fijn voor m’n haar, maar minder voor m’n chemische haarkleur. 

Gelukkig ben ik het einde van de maand jarig dus ik weet alvast wat ik ga vragen!

Welke beautyproducten neem je altijd mee als je de deur uitgaat?
Toevallig heb ik net een nieuwe tas gekocht en heb ik dus ook weer eens bekeken wat ik écht noodzakelijk vind om mee te nemen. In mijn tas vind je momenteel: Een spiegeltje Lippenstift (degene die ik die dag draag plus alle exemplaren die ik vergeten ben eruit te halen) Zonnebrand product om bij te werken: momenteel Etos eigen merk. Flosdraad. Ja, dit vind ik ook een beautyproduct want hoe mooi je make-up ook zit, dat stukje rucola tussen je tanden helpt er nou niet bepaald mee. Handcreme. Ik werk de hele dag ook met karton en daar krijg je best droge handen van. Kortom: smeren en omdat je nooit genoeg SPF kunt hebben is het nu The Body Shop Wild Rose Hand Cream met SPF 15. Deze is nu €1,- wanneer je voor €30 uitgeeft. Elastiekje, haarklem of speldjes. Zonnebril. Instant style and protection!

Heb je nog een goede of handige tip voor ons op beautygebied?
Ik denk dat mijn tip eigenlijk samenvalt met het liedje ‘Everybody’s Free (To wear Sunscreen)’ van Baz Luhrman. If I could give you one advice: wear sunscreen! En laat je huid eens goed analyseren, je kunt er net zoveel opsmeren als je wilt maar als je het verkeerde doet kan je juist precies het tegenovergestelde veroorzaken van wat je wilt. Ik weet dat de meiden bij ons in de winkel goede training krijgen en dat is bij andere winkels vast ook wel zo dus laat je eens adviseren in een winkel of nog beter: door een erkende schoonheidsspecialiste. Laat je ook eens lekker vertroetelen met een gezichtsbehandeling en aansluitend een mooie make-up, je doet er altijd ideeën op!

Wat is momenteel jouw signature look, welke producten/kleuren draag je momenteel heel vaak?
Mijn huidige look? Die wisselt van natuurlijke tinten met bruintinten op m’n ogen tot een papagayo look als het echt een lekkere zomerse dag is. In ieder geval ben ik al een paar jaar van m’n Gothic look af gestapt, kleuren maken me blij dus durf ze ook te dragen! Dat zou mijn laatste advies zijn, kies de kleuren die je goed doen voelen! Durf eens buiten je reguliere pallet te kijken en meer te kijken naar kleuren die je blij maken of dapper doen voelen. Wordt je blij van een veld zonnebloemen? Draag die kleuren dan eens op je oogleden! Wedden dat je je zonnig voelt?!

Voor wie het leuk vindt: ik ben op Twitter te volgen als @Sarakim14. Dit is mijn privé account maar ik post er ook bijna elke werkdag wel iets op over m’n werk, zoals een raad het product of ‘wist je dat?’.

Dank je wel, Mariska! Als trouwe lezeres kende we je natuurlijk al wel een beetje, maar we hadden nog niet eerder een blik in jouw kast kunnen werpen! Heerlijk om te zien dat jij ook van die fijne, volle kasten hebt. En Lush...het blijft een speciaal plekje in ons hart hebben, onze oude naam was natuurlijk niet voor niets "Lushious Beauty". We moeten snel weer eens een gezellig meet doen!

Wil jij ook een keer deze (en andere) vragen beantwoorden en in deze rubriek verschijnen? Hou dan onze Facebook pagina in de gaten, als we weer op zoek zijn naar nieuwe "gasten" dan doen we daar een oproep.

Deel dit artikel
Back to top