Reviews

La Petite Robe Noire van Guerlain - een musthave in elke parfumstash

Een klein zwart jurkje - a little black dress - la petite robe noire - een onmisbaar kledingstuk in de kast van iedere vrouw naar mijn mening. Guerlain brengt nu de parfumversie van deze klassieker, La Petite Robe Noire, naar de parfumerie en eerlijk gezegd is deze fijne, vrouwelijke geur ook een musthave. Mijn moeder omschreef deze geur pas als "Parijs in een flesje.." en een perfecte omschrijving.

Mijn eerste kennismaking in 2011 met La Petite Robe Noire in Parfumerie Douglas in Den Haag


Twee jaar geleden werd deze schattige Parijse mademoiselle gecreeëerd door meesterparfummeur Thierry Wasser, sinds die tijd was La Petite Robe Noire exclusief verkrijgbaar bij de Guerlain Exclusives verkooppunten (herinner je dit artikel nog?). Nu maakt zij de stap naar de parfumerieën en kunnen we met zijn allen kennis maken met dit werkelijk geweldige parfum! Ik was er al verliefd op toen ik de flacons voor het eerst zag, nog voordat ik de geur had geroken. En tja, daarna was ik natuurlijk verkocht! De bijzondere vrolijke combinatie van zwarte kers, rode vruchten, rozen en de befaamde Guerlinade is eerlijk gezegd een musthave in iedere parfumstash.

Waarom dan wel, vraag je je misschien af? Ten eerste omdat het een heel bijzondere geur is, je vindt de geur van zwarte kersen niet zo heel vaak terug in parfums terwijl het zo''n prachtige vrucht is met een heerlijke sensuele geur en kleur. Thierry Wasser heeft de fruitige en licht-frisse topnoten zwarte kers, rode vruchten en bergamot heel fijn gecombineerd met de essence van Bulgaarse en Turkse roos. Deze laatste rozensoort is een tikje zoet, waardoor de geur wat speelser en minder "ouderwets" aandoet. In de basis combineren deze ingrediënten perfect met de mysterieuze geur van zoethout (jawel, een tikje drop ruik je er wel in), gerookte zwarte thee (die zelfs een vleugje leer in de geur brengt) en de befaamde Guerlinade. Deze laatste geurcombinatie zorgt er uiteindelijk voor dat dit een onmiskenbare Guerlain geur is,  doordat deze is samengesteld uit de favoriete ingrediënten van het huis Guerlain : tonkaboon, vanille, iris en patchoeli.

Ten tweede is de flacon en het verhaal eromheen voor mij onweerstaanbaar! Natuurlijk, daar gaat het eigenlijk niet om bij een parfum, maar ik word zo vrolijk van het verhaal achter deze geur : het Parijse meisje in klein zwart jurkje, dat dansend door de straten van Parijs loopt met dit heerlijke parfum op.....waarbij ze alle heren in de straten betovert. Dat is toch een heerlijk beeld?
De flacon is een mooie combinatie tussen de klassieke Guerlain flacons zoals Mitsoukou en L''Heure Bleue en de vormen van een vrouwelijk lichaam. Zien jullie de schouders? En wat dacht je van de dop die duidelijk een omgekeerd hartje is? De kleurstelling is ook fraai te noemen, het verloop van zwart naar poederachtig roze is zowel stoer en modern als vrouwelijk en klassiek.


Ik ben echt fan, ik kan er niets aan doen! De afgelopen maanden (want zolang heb ik La Petite Robe Noire al in huis) heb ik de geur enorm vaak gedragen en telkens weer krijg ik vragen : "welke geur draag je?" "wat ruik je heerlijk, welke parfum is dat" "Parijs in een flesje inderdaad, echt heerlijk". Het is een echte hit in mijn omgeving en ik heb al veel vriendinnen blij gemaakt met een sample.
De geur is best zoet, op een natuurlijke, aangename manier en heeft iets pittigs door de kruidige basis van zoethout en thee, de klassieke touch maakt de geur verrassend en zal zowel jonge als iets oudere parfumliefhebbers kunnen bekoren. De houdbaarheid is geweldig, mede doordat Le Petite Robe Noire een eau de parfum is.

Guerlain La Petite Robe Noire is sinds augustus 2012 te koop bij alle Guerlain verkooppunten zoals bijvoorbeeld De Bijenkorf. Je betaalt voor een flacon van 30 ml eau de parfum EUR 54,56, er zijn ook een fijne douchegel en bodylotion te vinden in dezelfde geur (vanaf EUR 40,42).

Ben je echt nieuwsgierig naar deze geur? Dat komt dan wel erg goed uit, wij mogen namelijk 10 flacons van 50 ml eau de Parfum van La Petite Robe Noire weggeven t.w.v. EUR 78,82 per stuk!
We gaan 5 flacons weggevene via onze Facebook pagina (vanaf maandag 27 augustus 20:00 uur) en de andere 5 kunnen jullie winnen via een mail & winactie. Hoe doe je mee?

  • beantwoord de volgende vraag : wie is de bedenken van dit parfum?
  • stuur jouw antwoord samen met naam & adresgegevens naar winactie@beautyscene.nl (onvolledige inzendingen zullen geen kans maken!) o.v.v. Guerlain
  • doe dit voor 15 september 2012, na die datum nemen we persoonlijk contact op met de winnaars en zullen de prijzen worden verstuurd
Deel dit artikel
Back to top