Algemeen

Sunday question - durf jij beauty producten te kopen op internet?

Vorige week liet ik jullie "onbereikbare" beautyproducten zien in een artikel, maar tegenwoordig is eigenlijk niets echt onbereikbaar als je een beetje jouw best doet (en er wat geld voor over hebt). Het internet heeft deuren voor ons geopend, waar we vroeger niet over konden dromen. Shoppen bij Nordstrom, Abercrombie & Fitch, Victoria''s Secret of Macy''s - het kan allemaal. Maar durf jij eigenlijk (beauty) producten te shoppen op internet?

Ik weet dat veel van onze lezeressen graag online shoppen, zowel in het binnen- als in het buitenland. Maar ik ben soms best verbaasd dat er toch nog altijd mensen zijn die zelfs niet eens "durven" kopen in een Nederlandse webshop. Regelmatig laten we leuke nagellakjes zien die dan exclusief in webshops worden verkocht. Natuurlijk is dat soms best jammer, want het is zeker leuk om dit soort producten in het echt te kunnen zien. Maar ja, dat is nu eenmaal niet mogelijk in sommige gevallen. En dan is het kopen in een webshop vaak een prima alternatief, zeker als je goede, duidelijke swatches heb gezien. Toch is het voor sommigen best een drempel die ze over moeten, is het nu echt zo eng?

Ik ben een grote voorstander van online shoppen, het scheelt vaak enorm veel tijd als je weet wat je wilt hebben. Je hoeft niet meer stad en land af te lopen om precies die mooie MAC blush te vinden, maar bestelt deze gewoon in hun online shop. Binnen een paar dagen wordt deze dan netjes thuisbezorgd! Natuurlijk, je hebt te maken met verzendkosten, maar naar de stad gaan om te winkelen is ook niet altijd gratis (denk aan reiskosten, parkeerkosten etc).


mijn postbode op een rustige dag

In buitenlandse webshops kopen is ook prima te doen, mits je je een klein beetje verdiept in veilig betalen (Paypal is de meest veilige manier van betalen) en de verzendkosten goed in de gaten houdt. Invoerrechten....tja, daar hebben we soms ook mee te maken en dat is behoorlijk jammer, maar de enige die je daar de schuld van kan geven is de Belastingdienst, zij hebben die regels nu eenmaal in opdracht van de regering bedacht! Je kunt hierover meer informatie vinden op de website van de Belastingdienst, zeker een goed idee als je een bestelling wilt doen in een niet EU land.

mijn laatste internetaankopen op beautygebied via Sephora.fr
Durf jij het aan? Koop jij weleens beauty (of andere) producten op internet? Zo nee, wat houdt je precies tegen? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen? Deel ze zeker, daar kunnen anderen er weer iets van opsteken!
Deel dit artikel
Back to top