Reviews

Dior Golden Jungle collectie - foto's, swatches, review & look

Dior neemt ons deze herfst mee de jungle in met hun Golden Jungle collectie, waarover je al eerder bij ons heb kunnen lezen. De blikvangers van de Dior collecties zijn altijd de "star products", maar eerlijk gezegd valt dat deze keer een beetje tegen. Toch heb ik wel een andere topper gevonden, waar ik heel blij mee ben en wat dacht je van de "krokodillennagels" van Dior? Die zijn gewoon mooi!

Het Golden Jungle Golden Khakis (EUR 70,50) is één van de twee "star products" en dat kun je zeker zien! Het prachtige, zilverkleurige, zware metalen palette ziet er van buiten en binnen prachtig uit. Binnenin vind je drie kleuren oogschaduw in een camouflage printje en onder een klepje vind je een roze lipgloss met gouden shimmers. De oogschaduws zijn prima van pigmentatie, maar het valt niet mee ze netjes op te kunnen brengen. De kleuren liggen zo dicht opelkaar dat je een hele kleine kwast moet gebruiken om ze te kunnen opnemen. Niet handig!


De lipgloss is heel leuk, maar ik vind de combinatie oogschaduw/lipgloss geen succes in 1 palette. Maak er dan een complete face/lip/eye kit van, dan kun je het tenminste nog echt gebruiken voor een complete look. Drie oogschaduws en een lipgloss voor EUR 70,50...het is misschien een tikje te duur, zeker omdat het niet bepaald een praktisch product is.
Heel blij ben ik wel met het 5 couleurs design Khaki design (EUR 55,50), het oogschaduwpalette met een oogschaduwbasis, drie kleuren oogschaduw en een eyeliner.  De kleuren zijn prachtig en de oogschaduws hebben een mooie glans! Breng eerst de basis aan over het hele ooglid (tot aan de wenkbrauwen) en daarna breng je de gekleurde oogschaduws aan, de look maak je af met de eyeliner.
Het palette lijkt best licht zo in het doosje, maar dat valt zeker erg mee als je ermee aan de slag gaat. Vooral de 2 "echte" oogschaduws zijn prima gepigmenteerd, prettig zacht en laten zich mooi blenden. De eyeliner is iets te weinig smeuiig en daardoor brengt deze niet heel fijn aan, dat had iets beter gekund Dior!
Op de foto hieronder heb ik alle kleuren uit het palette gebruikt, zoals je kunt zien is de highlighter vrijwel onzichtbaar, die had ook wel iets meer uitgesproken mogen zijn bij nader inzien. De houdbaarheid van de oogschaduws is perfect, de oogschaduw blijft de hele dag prima op zijn plaats, zonder extra oogschaduwbasis.

mijn mascara is trouwens van Clinique

Er zijn in totaal vier lipsticks, ik heb de Dior addict lipstick Daring (EUR 31,50) getest, een warme rood-bruine tint die vrij mat oogt maar dat niet is. Haha...lastig uit te leggen, maar ik ben wel fan van deze satijnen/fluwelen finish, ik hou niet zo erg van hoogglans lipstick. De kleur houdt goed, zelfs na een hapje eten of een glaasje drinken.blije foto!

En nu de producten waarna jullie vast heel nieuwsgierig zijn: het Dior Golden Jungle nail art duo (EUR 33,00), een doosje met daarin twee nagellakjes. De gouden lak met nr. 148 is de basislak, deze breng je als eerste aan op een normale manier. De eerste laag is al zo goed als dekkend en dat bekent dat je snel door kunt met de feitelijke krokodillentopcoat (nr. 608)! De donkergroene topcoat breng je pas aan als de eerste laag goed droog is, probeer die laag dun te houden om zo een zo fijn mogelijk patroontje te krijgen.

Dior Vernis 148
Op de foto hieronder zie je in een aantal foto''s hoe het patroon zich ontwikkelt, het duurt een paar minuten voordat het helemaal voltooid is. Grappig om te zien hoe er een vrij net patroon zich aftekent.


Dit is het uiteindelijke resultaat, toch wel leuk om te zien! Het ziet er behoorlijk indrukwekkend uit, maar dit is nail art die zelfs ik  onder de knie heb! En eerlijk is eerlijk, na al die crackle topcoats was ik er best een beetje klaar mee, toch vind ik dit duo wel weer leuk! Oh ja, ik heb de topcoat ook getest op een ander merk lakje en ook daar werkte de topcoat prima mee. Ik kreeg alleen een heel fijn patroontje bij de MAC nagellak die ik getest heb, zou dat komen omdat het geen glitterlakje was maar een cremelakje?

Naast het nail art duo zijn er ook twee "normale" lakjes te vinden in de collectie, waaronder de Dior vernis Bengale (EUR 23,50).  Deze modderige bruin is inderdaad behoorlijk jungleproof! Prima dekkend ook in twee laagjes (als ik deze iets beter had aangebracht dan op de foto!

De Golden Jungle collectie van Dior valt zeker niet tegen en vooral de kleuren van de oogschaduws zijn heel erg mooi, helemaal mijn kleuren wat dat aangaat! Natuurlijk is het nail art duo een topper, super om mee te experimenteren! Zoek je een voordeliger alternatief? Bourjois heeft een rode "python" topcoat en ook Barry M. zou er één moeten hebben. Ik hou het maar even bij deze khaki krokodil, dat is toch wel het leukste!

De Dior Golden Jungle collectie ligt nu in de winkels, vrijwel alle producten zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar, zorg dat je niet misgrijpt. Dior wordt o.a. verkocht bij De Bijenkorf, Parfumerie Douglas, ICI Paris XL, Sephora en andere luxe parfumerieën.

Heb jij al wat op jouw wensenlijstje gezet van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top