Blogs & Editorial

Lianne's vakantie - de beautygeheimen van Texel

Vorige week was ik op vakantie naar Texel, waar ik ontzettend heb genoten! Ook was er onverwacht veel leuks te vinden op beautygebied. Wist je dat je Texelse beauty producten door het hele land kunt kopen? Echt een aanrader voor liefhebbers van natuurlijke cosmetica en drugstore merken!

Samen met mijn vriend vertrok ik zondag naar Texel, voor een korte vakantie vlak voordat ons nieuwe studiejaar weer begint. Nog even er tussenuit om samen te genieten! Maandagochtend gingen we naar de markt in Den Burg, het ''hoofddorp'' van Texel. Voor we de markt opliepen kwamen we eerst langs de Dio Drogist.

Bij de drogist stonden kasten vol van deze verzorgingsproducten. Ze zijn typisch Texels  en staan bekend om het natuurlijke wolvet van Texelse schapenvacht. Wolvet voedt en beschermt de huid, en kan een uitkomst zijn voor mensen met huidproblemen. Ik vroeg aan de eigenaar welke producten echte musthaves waren, want dat wilde ik wel proberen! Zijn antwoord: ''Handcrème en voetcrème, want handcrème gebruikt iedereen en voetcrème zou iedereen moeten gebruiken''. Haha, hij heeft helemaal gelijk!

Mijn aankoopjes! Inmiddels heb ik alles getest, en ik ben echt onder de indruk. De crèmes zijn heerlijk zacht en hebben een hele fijne geur. Ook zijn al deze producten helemaal niet duur, je betaalt nog geen zeven euro voor een grote pot.

Zo leuk, ze verkochten bij de Dio ook OPI! De eigenaar van de Dio Drogist zei dat hij zelf contact had gezocht met OPI, omdat hij het zo graag wilde verkopen op Texel. En gelukkig vond ook OPI dat een goed idee!

Nadat we een stukje doorliepen kwamen we op de markt, waar een kraam stond met alle Texelse cosmetica. De complete lijn van Eilandzeep en Schapenwolcrème was hier verkrijgbaar. Scrubs, gezichtcrème, balsem... Noem maar op!

Zo leuk: Renske, de eigenaresse van de verzorgingslijn, stond zelf in de kraam! Ze vertelde dat ze vroeger een boerderij had, waar ze de unieke werking van wolvet ontdekte. Ze ontwikkelde al deze producten zelf, en inmiddels is de lijn niet alleen op Texel een begrip. Door heel Nederland gebruiken professionele manicures en pedicures het in hun salon! Op haar site kun je meer informatie vinden over de verkooppunten, producten en kun je ook online shoppen. 

Er was nog meer te zien op de markt, zo werden in deze kraam allerlei drugstore producten verkocht. Ook vind je in Den Burg een Kruidvat en een Etos, dus je kan er prima beauty shoppen.

Ook als je uitgeshopt bent is er genoeg beauty op Texel te vinden. Het is echt een prachtig eiland, met hele mooie natuurgebieden. Ik ben er heerlijk tot rust gekomen - ook nog eens goed voor flink wat ontspanning en inner beauty dus!

Voor meer informatie over de Texelse verzorgingsproducten kun je een kijkje nemen op www.noordkroon.nl. Zijn jullie wel eens op Texel geweest, of heb je een andere fijne vakantie achter de rug? 

Deel dit artikel
Back to top