Reviews

Op zoek naar zomer in een flesje? Maison Martin Margiela Replica Beachwalk

De R zit in de maand....het is september en de meteorlogische herfst is al begonnen. Gaan we naar een Indian Summer, vol met zon en lange herfstavonden op terras? Of is het binnenkort echt afgelopen en moeten regenjassen en paraplu''s weer uit de kast? Hoe dan ook, soms verlang je weer even terug naar het zomergevoel (ook al is dat nog niet zolang geleden). Ik heb een heerlijke manier gevonden, ik spray een parfum op met de naam Beach Walk

Maison Martin Margiela heeft deze zomer 3 nieuwe geuren uitgebracht onder de naam Replica. In deze serie reproduceren ze herinneringen aan mooie momenten. Denk aan de geur die past bij de zomer waarin je jouw liefde ontmoette of de geuren de je ruikt terwijl je door jouw favoriete pretpark loopt. We associëren belangrijke momenten in ons leven vaak met geuren, misschien weet je nog wel welke parfum je vaak droeg op de middelbare school (Anaïs Anaïs van Cacharel) en doet die geur je daar direct aan denken? Maar ook geuren van een bepaalde plaats of land kunnen enorm lang in jouw geheugen blijven hangen.

Beachwalk roept in mij het gevoel op van de zomer, de geur die je ruikt als je op een warme dag op weg bent naar strand, warm en een tikje zoutig, maar ook fris en romig. Heerlijk, zeker nu de zomer toch bijna echt voorbij is.

...een wandeling langs de zee. Voeten zakken in het zand. Golven raken de huid. De zon straalt op haar hoogste punt. “beach walk” roept de herinnering van een zomerse dag op. Bergamot, citroen en roze peper smelten zo fris als de sprankeling van de zee samen. Ylang ylang volgt stralend en sensueel en illumineert de verslavende geuren van kokosmelk, musk en heliotroop.“Eenmaal verenigd creëren deze drie noten een akkoord met een bijna oneindige zachtheid”, zegt Jacques Cavallier. Zachte geuren die een vleugje zout onthullen.

Verslavend lekker deze wandeling op het strand, ik heb deze geur direct gekocht toen ik deze in De Bijenkorf rook en dat wil eigenlijk best heel wat zeggen, zeker omdat ik tegenwoordig behoorlijk veel geuren ontvang om te reviewen, deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Zo zie je maar weer, ook ik word weleens verrast!

De Maison Martin Margiela Replica geuren worden exclusief verkocht bij De Bijenkorf, in België kun je ze ook vinden bij Parfuma, bij beide kun je ook online shoppen. Er zijn nog 2 andere varianten die ook heerlijk zijn : Funfair evening en Flower market. De Replica geuren kosten EUR 78,70 voor een flacon van 100 ml eau de toilette.
Deel dit artikel
Back to top