Algemeen

Rubriek - de beautygeheimen van lezeres Marionne

Wij weten wel dat we lieve en mooie lezeressen hebben op Beautyscene, maar zou het niet leuk zijn om jullie wat beter te leren kennen? Wij vinden van wel, vandaar dat we sinds kort een lezersrubriek hebben, waarin we onze lezeressen het hemd van het "beauty" lijf gaan vragen.Vandaag deelt lezeres Marionne haar beautygeheimen met ons, lees je mee?

Welkom in deze rubriek, wil je wat over jezelf vertellen?
Hallo lieve redactie en lezeressen! Ik ben 41 jaar, al 7 jaar gelukkig getrouwd, heb een zoontje van 5,5 en een dochter van bijna 4, en heb daarnaast een drukke maar heel erg leuke baan als bedrijfsarts. Mijn interesse (ahum… passie) voor beauty bestaat al een tijdje, maar vanaf mijn studententijd ben ik “bezig” met nagellak. Niet heel erg consequent in het begin, maar sinds een aantal jaren ben ik echt aan het verzamelen geslagen. Nu mis ik bijna geen enkele collectie meer, en heb ik vrijwel altijd nagellak op. Daarnaast heb ik ook een zwak voor mooie oogschaduwpaletten, vooral van Dior en Urban Decay. En voor Clarins face paletten van de kerstcollecties. Ik heb besloten dat ik die ook maar moet gaan verzamelen.

Hoe lang lees je al op Beautyscene en wat vind je leuk om bij ons te lezen?
Ik lees Beautyscene vanaf het prille begin, en volgde daarvoor al een tijdje Lushiousbeauty, eerst vooral op Youtube. Vooral de nieuwe collecties van luxe merken vind ik geweldig. En van de kerstcollecties kan ik echt helemaal prrrrrrrrr… vrolijk van worden, zelfs al komen de eerste persberichten al midden in de zomer uit.

Welke producten of merken heb je ontdekt door Beautyscene?
Eigenlijk te veel om op te noemen,The Perfect System van Trind is toch wel de meest belangrijke ontdekking geweest. Ik ben een glasvijl gaan gebruiken na de filmpjes op Youtube van Wendy over verzorging van de nagels. Daarnaast ben ik ook erg blij dat ik de Elizabeth Arden 8 hour cream heb ontdekt. En INM Out the Door topcoat, ik kan er niet meer zonder. En ik heb vooral ontzettend veel nagellak merken leren kennen, zoals Zoya, Orly, Essie, Deborah Lippmann, en ook nog hele leuke Nederlandse webshops, zoals Nailpolishfashion.nl. Nog een geweldige ontdekking was oogschaduwbasis. Onmisbaar!

Wat zijn jouw meest favoriete producten op beauty gebied?
Nagellak! Met een dikke stip op nr 1. Het liefst heb ik iedere dag een andere kleurtje op. Mijn favoriete merken zijn Dior, Chanel, Rescue Beauty Lounge, Catrice en Essence. Ik heb een foto gemaakt van mijn favoriete lakjes op dit moment, maar ik zal er ongetwijfeld wel een paar vergeten. Ik heb nu al wel een redelijke verzameling, en als ik mijn lade met Catrice lakjes opentrek word ik bijzonder vrolijk. Wat betreft de rest van beautygebied heb ik een absolute top 5. Dit zijn al jaren producten die ik vrijwel dagelijks gebruik, en waar ik echt niet meer zonder zou willen:
  1. Elizabeth Arden 8 hour cream
  2. The Perfect System van Trind
  3. INM Out the Door topcoat
  4. Clarins Face Palette in Passion
  5. Urban Decay Naked palette 1 en 2
Ik heb daarnaast nog veel meer favoriete producten, maar niet zozeer van een specifiek merk: ik kan gewoonweg erg vrolijk worden van een lekkere geur, in een parfum, zeep, doucheschuim, bodybutter, handcrème, enz. Geen dag gaat voorbij zonder parfum.

Volg je ons ook op Facebook en/of Twitter?
Jazeker! Vooral voor de gezelligheid, want er gaat niets boven gezellig samen TVOH kijken, en erover twitteren. En geen nieuwtje ontgaat mij zo. En ook volg ik jullie op instagram natuurlijk. Van mij kan je trouwens ook wel wat kiekjes verwachten op instagram, regelmatig een NOTD (Nail of the Day). (iammarionne)

Wat staat er momenteel op jouw beauty wishlist?
Clarins Odyssey face palette voor de kerstcollectie 2012, zal helaas niet in Nederland verkrijgbaar zijn, maar dat zal mij er echt niet van weerhouden. De Suqqu cheek brush staat al jaren hoog op mijn lijstje, volgend jaar Londen! Ik kijk ook uit naar de nieuwe MAC kwast, 163 Flat Contour. En daarnaast nog veel meer, echt veel teveel om op te noemen. Misschien nog wel 100 lakjes (*wink*).

Welke beautyproducten neem je altijd mee als je de deur uitgaat?
Ik heb altijd een make up tasje mee naar mijn werk, met daarin het Clarins Passion Face palette, mascara, blush, UD-oogpotlood, air-brush concealer, een kleine kabuki kwast van The Body Shop, en 2 of 3 verschillende lipsticks en lipglosses.

Heb je nog een goede of handige tip voor ons op beautygebied?
Wel meerdere tips, haha! Maar alle tips die ik heb, zijn ook al eens op Beautyscene langsgekomen. Ik zou ze daarom nog wel even op willen noemen.
  • Lees Beautyscene! Ik heb er zo ontzettend veel van geleerd!
  • Echte beauty begint van binnen: eet gezond, snoep niet (teveel), drink genoeg water, rook niet, drink alcohol met mate, slaap genoeg, beweeg iedere dag. Het zit in de kleine dingen, maar zo ontzettend belangrijk!
  • Lieve mensen zijn mooier, écht! Dus: wees lief. Voor elkaar maar vooral ook voor jezelf!
  • Less is more, ontwikkel eerst een goede basis routine voor je make up, en van daaruit lekker experimenteren wat bij je past, en waar je je goed bij voelt. Make up voor mij is niet bedoeld om imperfecties te verbergen maar juist om natuurlijke schoonheid te accentueren.
  • “5 minuten make up” is mogelijk! De 10 steps van Bobbi Brown zijn echt een aanrader. Ik heb er wel even op “getraind”, met stopwatch, ja écht! Maar mijn ochtend routine: BB cream of foundation, concealer, poeder, wenkbrauwen, oogschaduw, shapen (highlighter-bronzer), blush, mascara,en lipstick lukt in krap 5 minuten. Erg handig! Vooral als je 2 kleine blaagjes hebt die ’s ochtends continu om je heen rennen terwijl ik smacht naar de eerste kop koffie!

Wat is momenteel jouw signature look, welke producten/kleuren draag je momenteel heel vaak?
Aangezien ik 4 dagen per week werk heb ik dan een neutrale/natuurlijke look. De `Bobbi Brown’ look zeg maar. In 5 minuten tijd klaar. Mijn nagels zijn dan over het algemeen redelijk “office appropriate”. In het weekend draag ik graag wat meer kleur, vooral oogschaduw in paarstinten bij mijn groene ogen. Als ik bijzondere gelegenheden heb, feestjes, uitgaan, dan match ik mijn look altijd met mijn kleding. Stijlvol maar het mag dan best een beetje knallen.  

Dank je wel lieve Marionne, de Beautyscene redactie heeft genoten van jouw verhaal! Heerlijk om te lezen dat jij net zo dol bent op nagellakjes als dat wij altijd zijn! Namens ons allemaal enorm bedankt voor jouw tips enne.. houd ons op de hoogte i.v.m. veranderingen in jouw beautywishlist!

Wil jij ook een keer deze (en andere) vragen beantwoorden en in deze rubriek verschijnen? Hou dan onze Facebook pagina in de gaten, als we weer op zoek zijn naar nieuwe "gasten" dan doen we daar een oproep.
Deel dit artikel
Back to top