Algemeen

Sunday question - wel of (bijna) geen lichaamshaar?

Ben jij ook dagelijkse of bijna dagelijks bezig met het verwijderen van (teveel) lichaamshaar? Ligt bij jou het epileerapparaat, scheermesje of waxstrip direct voor het grijpen? Of laat je de boel gewoon de boel? Tegenwoordig lijkt het bijna een taboe om lichaamshaar te laten staan en dus werd ik nieuwsgierig, hoe doe jij dat?

Persoonlijk ben ik best makkelijk, maar dat kan ook omdat ik bijzonder weinig lichaamshaar heb, dankzij mijn Indische roots. Natuurlijk, ik heb wel lichaamshaar, maar dat hoef ik zeker niet dagelijks bij te houden en dankzij mijn epileerapparaat kan ik nog langer zonder bijwerken. Mijn onderbenen epileer ik wel, meestal 1 keer per week of 10 dagen, dat is meer dan genoeg. Mijn bikinilijn hou ik wel bij, meestal met een scheermesje om de paar dagen en soms ook met het epileerapparaat. Mijn oksels hoef ik maar 1 keer per maand te epileren en dan nog kun je de haartjes aan het einde van de maand tellen. Mijn lichaamshaar is op andere plaatsen van mijn lichaam vrijwel onzichtbaar en heel licht, wat een geluk, dat scheelt weer!


wat vinden jullie hiervan?

Voor mij is het trouwens geen taboe als ik een vrouw (of man) met lichaamshaar zie. Maar als je een leuk jurkje of (kort) broekje aan hebt dan vind ik (vrijwel) gladde benen wel mooier om te zien. En een hele bos okselhaar vind ik nu ook niet echt mooi (ook niet bij mannen, die mogen het best een beetje bijknippen), maar een paar haartjes kunnen best wel. Haren op armen of andere delen van het lichaam vind ik prima om te zien, al kan ik mij ook wel voorstellen dat de persoon in kwestie er niet altijd blij mee is.
De bikinilijn mag van mij wel netjes zijn, zeker op plaatsen waarin je in bikini of iets dergelijks loopt, maar ja...als ik iemand aangekleed zie dan maakt het natuurlijk weer niet zoveel uit. 

Hoe denk jij hierover? Vind je het misschien zonder lichaamshaar wel hygiënischer? Hoe denk je over lichaamshaar bij mannen? Zijn borstharen nu wel of niet mooi? 
Deel dit artikel
Back to top