Reviews

Chanel Rouge Allure lipsticks & nagellak swatches

Chanel heeft onlangs het vaste assortiment lipsticks uitgebreid met nieuwe kleuren van hun Rouge Allure lipsticks. Deze lipsticks hebben een vernieuwde formule, ze zijn nog meer gepigmenteerd, voelen zachter aan op de lippen en komen in prachtige nieuwe tinten. Ook hun klassieke nagellakjes werden even in het zonnetje gezet, mede door de komst van de Beige nagellak. Kijken jullie mee naar veel swatches van lakjes & lipsticks?

In dit artikel hebben jullie alle nieuwe kleuren Rouge Allure kunnen zien, zoals ik je daarin vertelde zijn de kleuren opgedeeld in kleurgroepen. Al die kleurgroepen hebben ook een bijpassende nagellakje, misschien niet altijd een perfect match, maar de kleuren complimenteren elkaar zeker wel.

Rouge Noir & Determinée

Pirate & Pirate (wel een perfect match)

Holiday & Excentrique

v.l.n.r. 90 Pimpante, 94 Extatique, 96 Excentrique, 99 Pirate & 108 Determinée


De Rouge Allure lipsticks voelen behoorlijk droog aan als je ze aanbrengt, zowel op de huid als op de lippen lijkt de lipstick een beetje stroef. Althans, dat is de eerste keer zo, na een paar keer aanbrengen glijdt de lipstick een stuk soepeler over de lippen. Van die "droogheid" heb ik tijdens het dragen niets gemerkt, mijn lippen voelen normaal aan, het lijkt zelfs alsof je helemaal niets op de lippen draagt. Totdat je in de spiegel kijkt dan, want die kleuren zijn toch behoorlijk gepigmenteerd, zelfs na één streekje.

Op de foto's hierboven en hieronder heb ik dezelfde volgorde aangehouden als op de swatchfoto, dat leek mij wel zo handig! Grappig om te zien wat een lipstickkleur voor mijn gezicht doet. Pimpante maakt mij direct wat liever (is gezichtsbedrog hoor! en met Determinée lijk ik wel een beetje ziek. Ondanks dat ik altijd zeg dat roze mijn kleur niet is, vind ik Excentrique toch wel mooi staan.

Welke kleur vind jij mij het beste staan? De houdbaarheid van de Rouge Allure lipstick is goed, mede door de niet al te cremige formule, zelfs na een hapje eten kun je best nog even door met de lipstick, wrijf eventuele restjes even opnieuw over de lippen en je bent "good to go". Natuurlijk kun je de kleur altijd weer even bijwerken, je hebt er zelfs geen spiegel voor nodig als je een beetje gevoel hebt! De Chanel Rouge Allure lipsticks kosten EUR 30,50 per stuk.

Wat een prachtig plaatje is het toch, al die mooie klassieke nagellakjes van Chanel! De kleuren komen jullie vast bekend voor, met uitzondering van de nieuwe Beige! Ze zijn allemaal prachtig, maar de Rouge Noir heeft toch een apart plekje in mijn hart, het was nl. het allereerste Chanel lakje dat ik in de winkel heb gereserveerd voordat deze uitkwam, wat een hit was dat midden jaren negentig! Natuurlijk kwam dat doordat Uma Thurman deze lak droeg in de film Pulp Fiction!
Op de foto's hieronder draag ik telkens twee laagjes van de lak.

Chanel 565 Beige (nieuw)

Chanel 617 Holiday

Chanel 473 Coromandel

Chanel 08 Pirate

Chanel 18 Rouge Noir

Prachtige klassieke kleuren, die simpelweg altijd kunnen. Mannen zijn nog altijd gek op rode nagellak (handig om te weten misschien), beige is natuurlijk altijd goed zelfs op het meest conservatieve kantoor en oranje is gewoon lekker vrolijk en zomers...zelfs in de winter. Rouge Noir is een ander verhaal, dat is een mysterieuze, iconische kleur die iets duisters uitstraalt maar toch classy genoeg is om te dragen bij een officiële gelegenheid (al maak je wel een statement!). Le Vernis die ik hierboven heb laten zien maken deel uit van het vaste Chanel assortiment en kosten EUR 22,50 per stuk.

Ben jij al in het bezit van één van de klassiekers van Chanel? Of heb je er stiekem een op jouw wishlist geschreven? 

Deel dit artikel
Back to top