Inspiratie & Tutorials

Met Elke Willemen & MAC mee naar London Fashion Week - dag 1 & 2

Hebben jullie al beelden zien voorbij komen van London Fashion Week Spring/Summer 2013? Deze is afgelopen week gehouden in London en wij hebben voor jullie een leuk kijkje achter de schermen. MAC Senior Make-up artist voor de Benelux, Elke Willemen was in London en doet verslag voor ons, vandaag dag 1 en 2.

Woensdag 12 September
Mijn LFW schema bestaat tot nu toe (kan steeds last minute wijzigen) uit Marques’Almeida, J.JS Lee, Peter Pilotto, KTZ, Teatum Jones, Taka-Naka. Dat betekent vijf test make-ups en zes shows, London here we are!
In de voormiddag was ik vrij dus ben een wandeling door de stad gaan maken, op zoek naar Street Art, maar aangezien de Olympische Spelen hier waren, hadden ze vele kunstwerken weggehaald, toch heb ik er nog enkele leuke gevonden van Banksy, Mr.Brainwash (MBW) en Invader. Ook Street Art kan een inspiratie zijn voor make-up artists.

Gisteren test gedaan voor Marques’ Almeida met key artist Hiromi Ueda, een heel vriendelijke ontwerper en key artist (deze makeup artiest bedenkt de look samen met de ontwerper is in verantwoordelijk voor het totale beeld tijdens de show). De test verliep zeer aangenaam en vlot. Reflects ofwel losse glitters zouden wel eens hot kunnen worden dit seizoen, ook prima om te mengen door glossjes, beetje lavendel hier en daar geeft een prachtig effect. Over de looks tijdens de test kan ik jullie niet veel vertellen aangezien de shows nog volgen.
Ik had ook weer mooie nieuwe producten gekregen, super!!! Alleen al om jullie benieuwd te maken, er zitten weer nieuwe favorieten voor mij bij!

Vandaag had ik een vrije dag, dus ging ik in Topshop shoppen, maar daar kreeg ik een telefoontje dat ik binnen een uur een test mocht gaan doen voor KTZ, dus snel snel even lunchen en dan de taxi in naar de Redbull Studios. De key artist hier is de vorige ‘first assistent’van Val Garland Laura Dominic, een hele lieve meid ook, met goede skills. We begonnen aan de test, maar hebben wel 7 keer de oogmake-up veranderd, de drie ontwerpers kwamen er maar niet uit wat ze wilden of wat ze op de catwalk wilden zien.


Om 17 uur moest Laura echter echt vertrekken, dus na drie uur test waren we nog niet veel verder, maar Laura moest haar vliegtuig halen voor Amsterdam, waar ze morgen een shoot heeft voor Tommy Hilfiger. Dus stond ik daar plotseling als ‘key’ artist, wat best spannend is want je werkt door in de naam van iemand anders, nog eens een wenkbrauw aanzetten, oh nee, toch de vorige look terug.. en zo gaat dit een beetje verder. Daarom zijn het dan ook tests! Om 19 uur zat het erop en kon ik terug naar het hotel, ik had natuurlijk grote honger ondertussen. Samen met Christina, Senior Artist van Duitsland ben ik lekker gezellig gaan eten om de avond mooi af te sluiten. Morgen mee met Terry Barber voor de J. JS Lee test. En in Londen toch al drie keer de MAC taxi gezien, zooo cool!

Woensdag 13 september
Net tante geworden van kleine Seppe van zus Famke!! Maar zal hem pas na een week echt kunnen vasthouden,.. ooh hij zal al zo groot zijn, want nu is hij reeds 4,450kg en 58cm!

Vandaag naar de test voor Teatum Jones, super vriendelijke designers met fantastische ideeën en de presentatie zal fantastisch zijn. Het decor ziet er knap uit,  kleding, haar en make-up gaan geweldig zijn! De key artist is Andrew Gallimore, als je hem nog niet kent, zou ik je aanraden om zijn filmpje op de maccosmetics youtube site te checken, of via maccosmetics.tumblr.com. hij is ook een echt ARTIST!

Maar blijkbaar was mijn schema gewijzigd en plotseling kwam ook Debbie Finnegan (Senior Artist London) voor de test, dus we waren met twee MAC artists, mmm.. even de verantwoordelijke bellen. Mijn schema werd gewijzigd, ik sta nu op een andere show, maar ze hadden deze aanpassing niet doorgegeven. Ik ben toch op de test gebleven, omdat een artist als Andrew toch weer de moeite was om aan het werk te zien. Heel inspirerend!

Ook de locatie was inspirerend: Makestudios. Daarna gezellig met Debbie gaan lunchen in SOHO dicht bij de Pro Store, en producten gehaald voor het team van de vorige tests die ik gedaan had.
''s Avonds had ik een meeting met de andere Senior Artists en Events Team, weer super tof om iedereen samen te zien en lekker bij te kletsen. Morgenvroeg start ik dan met een breakfast meeting alvorens naar de test voor J.JS Lee te gaan met Terry Barber.

Morgen de rest van Elke''s verslag van haar belevenissen tijdens London Fashion Week!

Deel dit artikel
Back to top