Inspiratie & Tutorials

Hoe kun je jouw gezicht shapen? How to door Elke Willemen & MAC

Vanaf morgen zijn de MAC Pro sculpting creams en de Pressed pigments te koop bij de MAC counters. Deze producten kun je gebruiken om jouw gezicht en/of ogen vorm te geven op een natuurlijke manier. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Dat vroeg ik onlangs aan Elke Willemen van MAC, zij heeft speciaal voor ons een foto tutorial gemaakt, ik ben inmiddels druk aan het oefenen en maak deze week een video tutorial! Kijk je vast even mee?

de producten die je o.a. nodig hebt
  • Start met een Pro Longwear concealer (EUR 16,50) om de roodhuid uit de huid weg te halen. Face and Body foundation (EUR 28,00) is een heel transparante foundation en mocht je veel rood in het gezicht hebben en/of donkere kringen onder de ogen, dan is het goed om dit eerst met een concealer te camoufleren.

  • Hierna Face and Body foundation aanbrengen met kwast 190 (EUR 37,00) om de huid te egaliseren. Deze foundation is een backstage favoriet, hij is transparant maar egaliseert de huid met een stralende finish. Hij is ook "buildable", dus je kan meerder lagen aanzetten. Bovendien is hij transfer resistant (geeft niet af op kleding etc), dus ook heel goed voor op het lichaam, vandaar de naam Face and Body. Ook kan het op je decolleté of op je benen gebruikt worden om de huid egaal te maken.
  • Wanneer je huid egaal is kan je starten met de nieuwe fantastische producten Pro Sculpting Creams. Ze geven een heel mooi effect en zijn erg makkelijk in gebruik. Pro Sculpting Cream Copper Beach (EUR 20,00) wordt eerst aangezet met de 138 kwast (EUR 57,00net onder het jukbeen, hierbij accentueer je de schaduw die er van nature is onder je jukbeen.
  • Om nog meer diepte te creëeren wordt er met Pro Sculpting Cream Coffee Walnut de schaduw nog iets dieper gemaakt. Zo creëer je nog meer dimensie. Met kwast 224 (EUR 33,50), een zachte blending kwast, zetten we de Pro Sculpting Naturally defined op het jukbeen, op het hoogst waar dat de huid het meeste licht reflecteert.
  • Hierna kan je de T zone matteren naar behoefte met de Prep & Prime transparant finishing powder (EUR 21,50).
  • Voor het aanbrengen van de schitterende Pressed Pigments wordt de 231 kwast (EUR 21,50), het klassieke oogschaduw penceel, natgemaakt met Fix+ (EUR 16,50). Breng Pressed Pigment Deeply Dashing (EUR 19,50) al stempelend aan op het volledige bewegende ooglid en naar de arcade boog toe uit geschaduwd met de blending kwast 217 (EUR 21,50). Om extra highlight en dimensie te geven aan het oog gebruik je Pressed Pigment Beaming met een blendingkwast in de arcade boog en naar het binnenste ooghoekje toe. De Pressed Pigment producten hebben een stralende reflectie, wat het effect geeft van een glossy wet finish.
  • Voor de Final touch gebruik je Zoom Waterfast Lash Mascara (EUR 17,00) om een krachtige blik te creëren. Om de look compleet te maken is lipglass Florabundance (EUR 18,50) aangebracht. Zo creëer je een prachtige look met deze nieuwe face and body collectie. 
Momenteel ben ik nog even aan het wachten op de 163 kwast die ik heb besteld bij de online shop van MAC, daarna ga ik even oefenen met de tips van Elke en hopelijk zien jullie dan snel een videotutorial online over hoe ik mijn gezicht & ogen kan shapen. 

De producten van de MAC Face and Body foundation collectie liggen vanaf morgen bij de verschillende MAC counters, de producten zijn al even online te bestellen in de webshop van MAC : www.maccosmetics.nl (vergeet ook niet naar de nieuwe nagellakjes te kijken!)

Is het iets voor jullie, gezicht en ogen shapen? 
Deel dit artikel
Back to top