Reviews

Het is officieel herfst - heb jij jouw huidverzorgingsroutine al aangepast?

Gisteren schreef ik al over mijn veranderende huidverzorgingsroutine omdat het weer best is omgeslagen de afgelopen dagen & weken. Ik heb flink de bezem gehaald door verzorgingsproducten, juist deze overgang van weer kan nl. zorgen voor een huid die in opstand komt en daar heb ik helemaal geen zin in. Ik heb de producten die ik nu gebruik even bij elkaar gezet...

Gebruik ik in de zomer graag een verfrissende reiniger, in de herfst- en wintermaanden kies ik toch voor een meer voedende reiniger die toch goed werk aflevert. De Soothing Cleansing Oil van Bobbi Brown (EUR 42,00) is echt heel fijn, de natuurlijke oliën zorgen ervoor dat mijn make-up goed verwijderd wordt (zelfs oogmake-up incl. mascara). De Hydrating Rich cream cleanser (EUR 27,00) is ook heerlijk, maar momenteel staat deze even op nummer 2. 
Wil ik tussendoor even mijn oogmake-up verwijderen (bijvoorbeeld na het maken van een look) dan gebruik ik de superfijne Sisley Eau Efficace (EUR 73,35), de zachte oog- en gezichtsmakeupreiniger in de meest perfecte verpakking ooit! Heerlijk zacht en zeer effectief met een fijne groene geur.

In de wintermaanden hou ik van "mijn" Creme de La Mer, maar voor de herfstmaanden is deze vaak iets te rijk voor me. Nu niet meer, want er is een nieuwe versie van de La Mer creme. De La Mer Moisturzing Soft Cream (EUR 135,00) is een iets lichtere versie, die direct in de huid wordt opgenomen, dat gaat veel makkelijker en sneller dan met het origineel. Mijn huid voelt inderdaad erg zacht na gebruik en wordt helemaal niet vettig meer, ook overdag niet en ook niet in combinatie met mijn Sensai/Kanebo zonbescherming SPF20 (EUR 92,30). De geur is heerlijk, precies zoals het origineel, maar mijn voorkeur gaat momenteel echt uit naar deze versie, een topper!
Nieuw in mijn routine is de Blue Therapy serum van Biotherm (EUR 49,90), een serum dat verschillende "ouderdomskwaaltjes" aanpakt zoals verlies van stevigheid, pigmentvlekken en fijne lijntjes. Het serum is alvast heel fijn in gebruik, is fris en verkoelend met een fijne (best opvallende) geur, het is niet vettig en plakt niet en combineert prima met de overige producten.
Qua oogcreme ben ik een beetje zoekende, ik reageer soms best heftig op bepaalde oogcremes, op de een of andere manier zorgen die eerder voor verslechtering dan verbetering. Maar met de Guerlain Abeille Royale oogcreme (EUR 87,84) heb ik daar zeker geen last van, deze rijke, voedende oogcreme met honingconcentraat zorgt voor een extreem gehydrateerde huid die voller oogt en daardoor er veel frisser uitziet.

Olie op de huid is de oplossing voor echt droge, schilferige plekjes! Een hydraterende creme doet op zulke plaatsen echt niet voldoende, de huid heeft echt vetten nodig! Liefst in de vorm van huideigen of snel intrekkende plantaardige oliën, bij voorkeur ''s avonds te gebruiken maar het kan echt ook overdag. Ik gebruik de Huile Orchidée van Clarins (EUR 41,00) op echt koude dagen zeker ook overdag, maar voor deze tijd van het jaar voldoet deze olie enkele keren per week in de nacht. Natuurlijk kun je de oliën ook prima plaatselijk gebruiken.
De Vichy NutriExtra olie is ook ideaal, je kunt deze nl. zowel op gezicht, lichaam en in het haar gebruiken, een heerlijke geur ook en een handige verpakking.

Natuurlijk schijnt de zon ook nu nog regelmatig, ik blijf dan ook een beschermd product gebruiken, SPF 20 is op zich voldoende voor mij nu. Vergeet het echt niet, want de zon richt ook in de herfst- en wintermaanden schade aan op de huid. Schade die je dan later weer probeert te niet te doen door bijvoorbeeld Etat Pur Glabridine A71 (EUR 16,80) te gebruiken. Dat is momenteel het middel dat ik gebruik om pigmentvlekken te verminderen en volgens mij helpt het echt!

In de nacht mag het product nog wel iets voedender zijn dan normaal, gelukkig brengt Dior deze nieuwe Capture Totale crème de nuit haute régénération (EUR 146,00) ofwel nachtcreme uit. Een zeer rijke, geconcentreerde creme die zeer stevig is, en de huid bijzonder goed doet. Echt een topproduct dat de oudere huid voller laat lijken en vooral de glans verbetert. Ik was al fan van de dagverzorging, maar deze is ook top. Geen goedkoop product, maar als je 40+ bent kan het zeker weleens de moeite waard zijn om deze heerlijke creme te gaan proberen. 

Verzorgende foundations, ik heb er al eens eerder een artikel over geschreven, kijk even hier. De Guerlain Parure de Lumiere Hydratation & Confort SPF 20 (EUR 51,37) zorgt voor een mooie, egale huid die goed gematteerd is maar toch het licht op de huid mooi vangt en weerkaatst. Het is echt een bijzondere foundation, die met geen enkele foundation te vergelijken is. De "normale" meer vloeibare versie is ook heel fijn, maar als je een wat drogere huid hebt dan is deze versie nog fijner. De foundation is echt extreem lang houdbaar en blijft zonder poeder de hele dag heel goed op zijn plaats. Dit is echt een topfoundation en samen met zijn/haar zusje zeker mijn favoriet van dit moment!

Onze lezers hebben inmiddels ook wat wijzigingen aangebracht in hun routine, lees maar eens even:

En jij? Heb jij ook al iets veranderd? Heb je misschien nog advies of tips nodig? Laat het ons dan zeker even weten, we helpen graag!

Deel dit artikel
Back to top