Inspiratie & Tutorials

Video - hoe vrouwen vroeger make-up aanbrachten!

Make-up tutorials zijn inmiddels helemaal ingeburgerd, als beautyblogger hoor je er bijna niet meer bij als je ze niet maakt en als lezeres bekijk je ze als je op zoek bent naar inspiratie. Maar wisten jullie dat er in de jaren 40 van de vorige eeuw ook al make-up tutorials werden opgenomen? We hebben er één voor jullie gevonden die goed weergeeft hoe vrouwen zich in die periode opmaakten, kijk je even mee? Oh ja, nadoen is misschien geen optie dit keer...

Wat leuk om te zien, vinden jullie niet? Wat viel mij nu vooral op? De volgorde van het aanbrengen, waarom de poeder als laatste?? We zullen het nooit weten! 

De tips voor het aanbrengen van lipstick zijn helemaal niet zo gek, om te zorgen dat de (rode) kleur egaal verdeeld wordt kun je de lipstick inderdaad van boven naar beneden aanbrengen. Maar met de moderne formules van lipstick is het eigenlijk niet echt meer nodig. En als je goed luistert dan hoor je ook dat de dame het heeft over Vanishing cream, dat was een product dat we nu simpelweg dagcreme zouden noemen. De creme verdween bij de applicatie helemaal in de huid en verdween, het gaf volgens de fabrikant een prachtige natuurlijke make-up look....wat grappig!

Met dank aan de lieve Esmée van Fashionscene.nl voor het delen van de link!

Deel dit artikel
Back to top