Reviews

Catrice Upper WILDside - swatches, foto's en review

Nieuw in het Catrice schap, de Upper WILDside collectie, een make-up collectie die het midden houdt tussen een Western en Inca collectie. Beetje lastig te plaatsen moet ik zeggen en ook over de producten ben ik behoorlijk in dubio, zijn ze nu leuk en fijn of eigenlijk niet? Kijken jullie verder naar de foto''s, swatches en mijn mening?

Laat ik maar beginnen met het slechte nieuws, de Long-lasting cream eyeshadows zijn niet fijn! Op de swatches lijken de kleuren misschien best leuk en zelfs nog wel mooi, maar er is niet (maar dan ook echt niet) mee te werken. Je kunt er prima swatches mee maken, als in strepen op de huid, maar de droogtijd is heel lang en de kleuren zijn totaal niet te blenden. Ga je voor de Indianen look, dan heb je er misschien wel iets aan, anders zou ik ze lekker laten liggen! Pak dan 3 oogschaduws uit het Catrice schap met ongeveer dezelfde kleur, daar heb je veel meer aan!

Be Aztec!, Urban Outrider & The place to be : prairie

Op naar de lipproducten dan maar, maar helaas...ook geen echte toppers. Toch zijn de Lip Gloss sticks niet verkeerd, maar de kleuren vind ik persoonlijk niet mooi. Kleur...nou ja, het beetje kleur wat deze lip gloss sticks afgeven dan, dat is namelijk niet zoveel. Goed, de glans is er, het vleugje oranje ook, maar op roze lippen zie je er eigenlijk niets van. Ze ruiken wel fijn en geven de lippen een gehydrateerd gevoel. Hou je van dit soort lipsticks/lipglosses, dan moet je er natuurlijk wel even naar kijken.Wild, Wild West-side & Red Rocks!

 Op naar de nagellakjes, want die zijn eigenlijk altijd goed van Catrice! Er is ook helemaal niets mis met deze lakjes, ze lakken fijn (mede door het korte en zeer brede kwastje) en dekken allemaal in twee laagjes. Mijn favoriet is de Be Aztec!, een groene lak met gouden shimmer die leuk past in de camouflage trend van deze herfst. De jeansblauwe Hunting Heritage is prima, maar niet bijzonder en de warme-bruine Urban Outrider past bij een no-nonsense look.
Twee van de lakjes (Wild, Wild West-side en Red Rocks) hebben een zgn. Suede effect, maar dat valt mij een klein beetje tegen. Ja, ze drogen semi-mat op, zeg maar met een satijnen finish maar aan suede moet ik toch weer niet denken, misschien hadden ze er dan iets meer shimmers doorheen moeten doen.

Be Aztec! & Hunting Heritage

Urban Outrider & Wild, Wild West-side
Red Rocks!
 
De Suede Effect lakjes zijn wel iets dikker van structuur dan de normale Catrice lakjes, eigenlijk zou je best kunnen voldoen met één laagje en moet je een beetje oppassen met opbrengen, je brengt nl. snel teveel aan. Oh ja, als je een topcoat wilt gebruiken en het semi-matte effect wilt behouden, gebruik dan een matte topcoat.

Last and least....de piepkleine tube met daarin Sun teint ofwel Bronzing gel. Er zit maar 15 ml in en dat is wel heel weinig, al gebruik je ook maar heel weinig per keer. De Sun Teint is een bruine gel, die geen zelfbruiner is, maar wel zorgt voor een (tijdelijke) donkere tint. Dat klopt ook wel, maar het verschil is behoorlijk subtiel en verdwijnt ook weer snel, net of het verdampt. Nu ben ik best getint, dus zal het effect bij een lichtere huid misschien opvallender zijn.


Het voordeel van de gel is wel dat deze heel licht is, makkelijk uitsmeert en niet vettig is, op zich zou deze geschikt moeten zijn voor alle huidtypes, je voelt de Sun teint dan ook niet zitten. (maar misschien komt dat ook omdat deze langzaam verdwijnt...). Het is geen echte misser, maar verwacht geen spectaculair resultaat.

Wat kan ik zeggen, de collectie is een beetje tegen gevallen, de kleuren zijn niet spectaculair, de nieuwe producten vallen ietwat tegen en de gehele uitstraling van de collectie is een tikje boring. Maar goed, de producten zijn niet bepaald duur en ook een merk als Catrice kan weleens de plank een beetje mis slaan. Geeft niets, we wachten geduldig op de volgende collectie, die lijkt toch alweer een stuk spectaculairder!

De Catrice Upper WILDside collectie ligt nu in de winkels van het Kruidvat, zolang de voorraad strekt, meer informatie incl. alle prijzen vind je in dit artikel.

Heb jij ook producten gekocht uit de Catrice Upper WILDside collectie? Wat is jouw mening hierover?

Deel dit artikel
Back to top