Reviews

Editor's choice - Guerlain Parure de Lumière foundation

Als jullie mij een beetje in de gaten houden, dan hebben jullie mijn enthousiasme over de foundation van Guerlain misschien al meegekregen? De Parure de Lumière foundation is echt geweldig, een foundation die zorgt voor een mooie dekking en een prachtige glans geeft aan de huid. Die glans, geïnspireerd door het licht, is echt het unieke aan deze foundation zeker omdat deze toch een mat effect geeft. Volg je het nog een beetje?

Glans is op zich niets nieuws in een foundation, want daar zijn er behoorlijk veel van. Het probleem is meestal dat de glans dan weer teveel overheerst, tenslotte wil niemand de hele dag met een glimmend gezicht rondlopen. Zo ziet onze "naakte" huid er van nature ook niet uit, want dat is wat we willen, een nabootsing van die naakte, egale huid die we als baby hadden. Met de Parure de Lumière foundation kom je best in de buurt van dat babyhuidje. De foundation zorgt voor een huid die mooi helder en egaal oogt, goed gehydrateerd is en de foundation verspreidt het licht mooi waardoor de huid meer lijkt te "leven".

Er zijn twee varianten : de crème en de fluide, simpel gezegd een compacte crème en een wat luchtigere vloeibare variant. Ik heb ze allebei uitvoerig getest en ben nog niet helemaal uit mijn voorkeurk, ze zijn beide erg fijn. In de praktijk gebruik ik de fluide vaker, misschien toch wel omdat deze net iets eenvoudiger is aan te brengen. Beide foundations bevatten het unieke L'Eau Luminescente, een marien bronwater uit een natuurlijk reservoir onder de zee. Dit water is rijk aan mineralen en is extreem hydraterend, tevens zorgt het ervoor dat de foundation heel fris aanvoelt.


v.l.n.r. Beige Clair, Beige naturel en Rose naturel (de middelste is mijn kleur)

Guerlain maakt in de Parure de Lumière foundation gebruik van dezelfde techniek als in de Météorites, de bekende poederballetjes. Het is een beetje technisch verhaal, maar het gaat om Prisma Light 360 pigmenten die het licht dat op de huid valt in verschillende hoeken verspreidt zodat oneffenheden en rimpeltjes minder opvallen. Daar houden we van!

Wat gebeurt er nu in de praktijk? De foundation zorgt voor een prima dekking, de creme iets meer dan de fluide, maar het ligt er natuurlijk vooral aan hoeveel product je opbrengt. Ik breng zelf niet zoveel aan, denk aan de hoeveelheid van een grote erwt. De foundation verdeel ik in stipjes over mijn gezicht en verdeel deze vervolgens (vanuit het midden richting haargrens) met mijn MAC 187 kwast. Natuurlijk kun je ook een "normale" platte foundationkwast gebruiken. De creme is wat dikker en eventueel ook wel prima met de vingers te verdelen, al doe ik dat eigenlijk nooit. De dekking is medium tot vol, maar omdat de finish zo natuurlijk is, lijkt het echt alsof je geen foundation draagt. 

Parure de Lumière creme in Beige Naturel


verschil in structuur en effect, de creme voelt ook een stuk zachter aan, boven de fluide en onder de creme

 Ik hoef de poeder echt niet af te poederen, zelfs niet aan het einde van de dag, maar voor een foto of filmpje doe ik het toch soms wel omdat dan het licht zo fel op mijn gezicht schijnt. In het normale leven vind ik het echt niet nodig, maar het kan natuurlijk wel. De houdbaarheid is amazing, zelfs in warm en zonnig weer houdt de foundation perfect, fijn ook dat er een beschermingsfactor in zit. De prijs is natuurlijk niet mals, maar aangezien je maar een heel klein beetje gebruikt valt het misschien weer een beetje mee. Wil je weten hoe de foundation bij mij staat, bekijk dan dit filmpje even, dat geeft het effect het beste weer!

Beide foundations zijn geschikt voor de normale tot droge huid, zeker ook voor een oudere huid aangezien de foundation niet (en ik herhaal...niet) in de rimpeltjes ophoopt. De creme is voor 97 % vetvrij en eigenlijk ook wel prima geschikt voor een iets vettere huid, probeer het zeker even uit door een sample te vragen. De fluide is iets luchtiger en beter geschikt voor een droge huid.

Kortom, dit is zeker mijn favoriete foundation van dit moment, ondanks dat er meerdere fijne foundations in mijn kast staan, pak ik toch telkens weer deze en dat zegt eigenlijk wel iets. De Guerlain Parure de Lumiere foundation is te koop bij de vaste Guerlain verkooppunten zoals Parfumerie Douglas, De Bijenkorf, ICI Paris, MOOI Parfumerie en Sephora. De Parure de Lumiere fluide SPF25 in 6 tinten kost EUR 48,46 (30 ml pompflacon) en de creme in 4 tinten met SPF20 kost EUR 50,48 (26 ml pot).

Heb ik je een beetje nieuwsgierig gemaakt?

Deel dit artikel
Back to top