Algemeen

Sunday question - Chanel en Essence, dat gaat toch niet samen?

Iedere dag zie je de mooiste merken langskomen op Beautyscene, van budget tot high-end. Natuurlijk verschillend die behoorlijk, niet alleen qua prijs... Dus kun je dat wel combineren? Oftewel, klopt het dat als je Chanel gebruikt, je Essence beter links kan laten liggen?

Misschien is Chanel wel het bekendste voorbeeld van het ultieme luxegevoel; prachtige verpakkingen, een chique uitstraling en ieder seizoen weer limited editions om bij weg te dromen... Daar hoort ook een prijskaartje bij, en Chanel is dus niet voor iedereen weggelegd. Dat betaal je niet alleen voor het merk en de uitstraling, maar ook omdat je een bepaalde kwaliteit verwacht. En tja, als je dat eenmaal gewend bent... Is budget make-up dan nog wel interessant?
En dan zijn daar de budgetproducten. Vrijwel voor iedereen betaalbaar, een groot assortiment en volop limited editions. Toegegeven, het schap is soms een tikje rommelig en de producten halen het vaak niet bij de kwaliteit en uitstraling van Chanel. Dus waarom zou dit interessant blijven als je eenmaal luxe producten hebt geprobeerd?

Als junior redactrice gaat deze discussie me toch een beetje aan het hart, ik ben namelijk gek op budget en drugstore producten! Maar ik verwen mezelf zo nu en dan ook met een high-end product, en juist die combinatie vind ik zo leuk. Budget producten hebben namelijk ook heel veel te bieden wat je niet terug vindt bij Chanel, al had je dit misschien nog niet eerder zo bekeken.

Laat ik beginnen bij de trends. Beide merken hebben limited editions, bij Chanel zijn deze vaak een tikje klassiek terwijl bij Catrice en Essence niets te gek is. Een Twilight collectie, of speciale back-to-school producten? Bij de budgetmerken kan het allemaal, dat ligt bij Chanel toch net even anders. Ook is het veel eenvoudiger om je make-up look aan te passen op de najaarstrends, voor nog geen tien euro ben je weer helemaal hip! Dat kan je bij Chanel wel vergeten...

Ook heeft een merk als Essence veel meer aparte producten dan Chanel. Neem bijvoorbeeld de Colour Arts producten, die sinds kort zijn toegevoegd aan het vaste assortiment. Met losse pigmentjes om je eigen lipstick, oogschaduw of zelfs nagellak mee te makken, hartstikke tof! Zoiets zullen we nooit terug zien bij Chanel, dat is zeker. Het past niet bij de uitstraling van het luxe merk, maar dat maakt dit soort bijzondere producten niet minder leuk.

Toch heeft Chanel ook weer het één en ander te bieden wat ook voor mij als budget-fan interessant is. Want welke make-up liefhebber houdt nu niet van luxe lakjes en prachtige lipsticks, met de kwaliteit en uitstraling van Chanel? Ik droom dan ook regelmatig even weg bij reviews van Debbie, zo nu en dan verwen ik mezelf eens met iets moois. Mijn laatste Chanel aanwinst is de Calypso lipgloss uit de zomercollectie, aangestoken door Debbie''s enthousiaste review (oeps, dat gebeurt wel vaker...). Dan wel weer in combinatie met een leuke kortingsactie of een cadeaubon, anders vind ik het toch wat te duur. Tja, je bent een budgetbabe of niet!

Ik vind juist de combinatie van budget en high-end producten zo leuk; door het allebei te proberen ontdek je wat het beste bij je past en wat zo fijn is aan allebei. Uiteindelijk leer je op die manier Essence en Chanel allebei beter waarderen! Uiteraard is je keuze wel afhankelijk van je budget. Zo nu en dan een high-end uitstapje als budgetfan bevalt mij goed, maar ook high-end fans raad ik aan eens rond te neuzen bij het Kruidvat. Of heeft dat toch geen zin meer als je Chanel eenmaal hebt geprobeerd?

Wat vind jij, kan je Essence beter links laten liggen als je Chanel gebruikt?

Deel dit artikel
Back to top