Reviews

Ergernis - statisch haar, wat doe je er tegen? En win een haarstylingpakket!

Goed, het is nog geen winter, maar onlangs lag er toch echt een laagje ijs op het dak van de buren.....en dat betekent ook dat we ons weer kunnen opmaken voor haarergenis nummer 1: statisch haar! Vreselijk, van die haren die overal aan kleven en plakken en soms rechtop gaan staan. Knetterend en vonkend als je een jas of sjaal uitdoet, wat een naar gevoel. Natuurlijk is er best wat aan te doen, lees je even mee voor onze tips

 • Gebruik een goede haarborstel, liefst één van echt haar en kies er geen van kunststof. Metalen borstels kunnen soms ook weleens problemen geven, maar persoonlijk heb ik er geen last van. Er zijn ook speciale haarborstels die statisch haar verminderen, dat werkt echt.
 • Leg de haarborstel in de koelkast of maak hem een klein beetje vochtig voordat je jouw haren kamt, dat helpt ook goed, maar doe dat niet te vaak, nat haar droogt ook weer sneller uit.
 • Zorg voor goed gevoed haar, vooral vochtarm haar heeft erg de neiging om statisch te worden. Hydrateer jouw haar dus extra bijvoorbeeld met de Oleo Intense lijn van Syoss en gebruik altijd een conditioner, echt altijd bij iedere wasbeurt, sla het geen enkele keer over. Heb je weinig tijd? Gebruik dan een leave-in conditioner!
 • Probeer haar niet helemaal droog te föhnen of gebruik een föhn met ionentechnologie, die helpen tegen statisch worden en gebruik altijd een hittebeschermend product zoals de fijne Heat protect spray van Syoss, ook zeer geschikt voor gebruik met een stijltang.
 • In de herfst- en winter kan het haar zeker wat extra verzorging gebruiken, vergelijk het maar eens met jouw huid, die wordt ook sneller droger en roder. Aan jouw haar kun je dat misschien niet zo makkelijk zien, maar meestal wel voelen. Verwen jouw haren dus zeker eens per week met een haarmasker, bijvoorbeeld de 1-minute Repair Treatment uit de Syoss Repair Therapy lijn.
 • Gebruik je geen stylingproducten zoals mousse, wax of versteviger? Dan zou je daar nu beter mee kunnen beginnen! Probeer wel alcohol te mijden in de producten, maar soms kun je daar niet echt omheen, gebruik het dan met mate en liever niet in de haarpunten.

 • Kijk eens kritisch naar jouw winterkleding. Het dragen van kleding gemaakt van synthetische stoffen kan ook bijdragen aan het statisch worden van jouw haren. Draag je altijd katoenen kleding, dan zul je merken dat je er minder last van hebt. Wollen sjaals en mutsen zijn ook notoire veroorzakers van statisch haar, probeer eens te zoeken naar katoenen mutsjes of brei er zelf één.
 • Draag je toch een mutsje van wol of synthetisch materiaal, spray deze dan voor het dragen aan de binnenkant in met een beetje haarspray, dat scheelt.
 • Wil je statisch haar direct temmen, spray er dan wat haarspray overheen en kam/borstel het haar direct voorzichtig door. Neem anders een klein flesje haarspray mee in jouw tas als je er vaak last van hebt. 

 • Gebruik een haarolie! In dit artikel heb je kunnen lezen hoe je dat kunt gebruiken. Bij statisch haar kun je een druppel aanbrengen in jouw handen, je wrijft het goed uit en brengt het aan op jouw haar, concentreer je vooral aan de onderkant van het haar en vermijdt de haaraanzet.
 • Laatste tip, heb je er binnenshuis veel last van en draag je schoenen binnen? Kijk dan eens wat voor zool jouw schoenen heeft, ik heb er zelf namelijk veel meer last van als ik mijn UGG''s binnen draag, dan knetter ik alle kanten op. Dat komt natuurlijk door de rubberen zool, mijn statische elekriciteit kan dan niet worden afgevoerd via de aarde omdat de zolen dat tegenhouden. UGG''s uit en het probleem is opgelost!
Ben jij dat statische haar helemaal zat? Of wil je voorkomen dat jouw haar statisch wordt? Dan hebben we iets leuks voor je! We geven 5 haarstylingpakketten weg t.w.v.  EUR 75,00 waarin je perfecte producten vindt om jouw haar onder controle te kunnen houden. In het pakket vind je de volgende producten:
Wil jij wel zo''n pakket winnen? Dit moet je doen om kans te maken:
 • Mail ons een leuke foto waaruit blijkt dat je echt met je handen in het haar zit, een korte motivatie is natuurlijk ook van harte welkom.
 • Stuur de foto voor 31 oktober 2012 naar winactie@beautyscene.nl o.v.v. Statisch haar
 • Vergeet niet jouw adres mee te sturen, incomplete inzendingen kunnen niet in behandeling worden genomen
 • Na 31 oktober nemen we contact op met de winnaars en zullen zij hun prijs thuis ontvangen.
Heb jij misschien nog meer goede tips voor ons en onze lezeressen? En ga je meedoen met de winactie?
Deel dit artikel
Back to top