Nieuws

De beautytips die iedereen kent.....of toch niet? deel 1

Mijn hoofd zit vol tips, trucs en weetjes op het gebied van beauty, dat kan jullie niet ontgaan zijn. Toch heb ik soms het idee dat ik nog steeds niet al mijn tips heb genoemd in artikelen, vandaar dat ik nu dit verzamelartikel voor jullie geschreven heb. Als je trouwe lezer bent, dan zul je misschien niets (of niet zoveel) nieuws lezen, maar niet iedereen die hier komt heeft al onze artikelen al gelezen natuurlijk. Vandaar even heel wat tips en weetjes op een rijtje....


mijn borstel van Mason Pearson, te koop bij skins.nl
Haar
 • borstel jouw haren iedere dag een paar keer per dag goed, van haaraanzet naar haarpunten, liefst met een goede haarborstel. Vroeger hielden vrouwen zich aan "50 slagen voor het slapen gaan", niet voor niets natuurlijk. En investeer in een kwalitatief goede borstel en/of kam, vergeet deze niet regelmatig schoon te maken, gewoon met shampoo
 • gebruik na iedere wasbeurt een conditioner en spoel deze goed uit, net zolang totdat het water helemaal helder en zonder belletjes is
 • 2 tot 3 keer per week wassen is meer dan voldoende, te vaak wassen droogt het haar uit en kan ervoor zorgen dat de talgkliertjes van slag raken waardoor het haar veel sneller vet wordt. Probeer het maar eens uit. Oh ja, spoel eerst jouw haren goed uit met warm water en gebruik dan pas shampoo.
 • was middellang tot lang haar altijd twee keer, anders wordt het niet goed schoon en gebruik niet teveel shampoo, de hoeveelheid van een euromunt is ongeveer voldoende
 • gebruik je elastiekjes? kies dan dikke die met stof bekleed zijn en nooit (ik herhaal nooi!) gewone elastiekjes van rubber. En draag je jouw haren vaak vast? Gooi ze echt eens los, dat is heel goed voor het haar!
 • hou je van volume in jouw (half)lange haar? Zet dan eens een staart bovenop jouw hoofd als je je voorbereidt op een avondje uit. Spray een beetje haarspray op het haar en laat gerust een paar uur zitten, daarna losmaken en in model brengen, werkt altijd.
 • heb je last van vervelende klitten in jouw nek? Draag dan alleen een sjaal als het nodig is, die veroorzaken dat namelijk meestal.

Nagels

 • knip nagels nooit kort, maar vijl ze korter en in model met een glazen of kartonnen vijl. Vijl altijd van de zijkanten naar het midden toe, nooit heen en weer, des te puntiger het model, des te zwakker de nagel wordt
 • schoonmaakmiddelen, warm water en mooie nagels...het gaat echt niet samen! Gebruik zo min mogelijk schoonmaakmiddel of draag handschoenen (of maak niet schoon). Wil je de nagels beschermen? Draag dan een beschermende basecoat en nagellak....dat werkt echt! Ik zit echt niet hele dag in het sop, maar merk altijd dat mijn nagels en handen thuis veel meer uitdrogen dan op vakantie (dan maak ik echt niet schoon namelijk)
 • heb je zwakke nagels, breken ze af als ze langer worden of brokkelen ze makkelijk af? Dan kunnen wij je echt maar een remedie aanrader, verwennen die nagels. Producten die echt werken zijn van de merken Trind, Herôme en OPI, zoek er maar eens naar in onze artikelen.
 • gebruikt altijd een basecoat als je nagellak draagt, je zult je voor je hoofd slaan als jouw nagels een keer verkleuren na een te hardnekkig lakje.....dat probleem oplossen is helemaal niet zo eenvoudig.
 • nagellak verwijderen doe je natuurlijk met een acetonvrije nagellakremover, was daarna altijd jouw handen en breng handcreme aan, altijd!

Make-up

 • gebruik je oogpotlood en/of oogschaduw, gebruik dan ook een oogschaduwbasis, dat zorgt ervoor dat iedere (ja, iedere) oogschaduw veel beter blijft zitten. Mijn favorieten zijn o.a. Urban Decay primer potion, Laura Mercier eyebasics, MAC paintpot Soft ochre en de Too Faced eye shadow insurance. 
 • ben je wat ouder en heb je al wat rimpeltjes rondom te ogen? Kies dan niet voor glimmende oogschaduws over het hele ooglid, pas vooral op bij creme/mousse oogschaduws. Matte kleuren zijn veel beter, al mag er heus wel een glanzend accent aan de make-up toegevoegd worden.
 • Heb je puistjes en wil je die camoufleren? Gebruik dan een speciale, daarvoor bestemde concealer i.p.v. een foundation, vaak bevatten die ingrediënten die helpen puistjes te behandelen, in tegenstelling tot de meeste foundations.
 • Waterproof mascara is funest voor wimpers, beperk het gebruik zoveel mogelijk en zoek een goede mascara die er makkelijk af gaat met warm water (bijvoorbeeld van Clinique of Kanebo) en toch tegen een stootje kan.

Huidverzorging

 • heb je last van puistjes bij jouw slapen, op de neusbrug en bij de wenkbrauwen? En draag je een bril of vaak een zonnebril? Grote kans dat die vies is en de oorzaak is! Maak de bril iedere dag even goed schoon, dat helpt echt goed
 • heb je last van gescheurde mondhoeken en gaat het maar niet over wat je ook gebruikt om de huid te helen? Verander dan van tandpasta, negen van de tien keer is dat de oorzaak namelijk. Deze tip heb ik al heel vaak gegeven aan mensen in mijn omgeving en bij iedereen is het probleem binnen twee dagen opgelost!
 • heb je last van wallen (ofwel vocht rond de ogen), kijk dan eens of je een ander kussen kunt kiezen, liefst een hogere en slaap altijd met het raam een beetje open of zet in elk geval de deur van de slaapkamer open voor wat frissere lucht
 • heb je last van puistjes rond jouw mond? Dan ligt het meestal aan het (nieuwe) huidverzorginsproduct dat je bent gaan gebruiken, probeer uit te vinden wat het is en gebruik het niet meer.
 • heb je puistjes rond de kin? Dan is de oorzaak vaak hormonaal, veel vrouwen hebben hier last van tijdens hun ongesteldheid.
Zo...dat zijn weer een aantal tips op een rijtje! Heb jij er nog wat handige tips of weetjes aan toe te voegen? Mail die dan naar info@beautyscene.nl o.v.v. beautytips, vermeldt er ook even jouw naam bij en wie weet zie je jouw tip wel terug de volgende keer. Natuurlijk moeten de tips wel eerst door ons worden goedgekeurd! Dus geen tips over citroensap op nagels bijvoorbeeld....
Deel dit artikel
Back to top