Reviews

Scent Of Departure. Waar vlieg jij naartoe deze herfst?

Heb jij al een klein beetje heimwee naar de zon? Ben je alweer aan het sparen om zo snel mogelijk weer op vakantie te gaan maar laat jouw bankrekening dit voorlopig even niet toe? Vandaag heb ik de ultieme oplossing voor al jouw vakantie-problemen en potentiele herfstdipje in de vorm van SOD!

SOD? Jep, The Scent Of Departure is geweldige parfumlijn die jou qua belevenis meeneemt naar jouw favoriete of misschien wel binnenkort favoriete vakantiebestemming. Even uitleggen… De geuren zijn geïnspireerd op steden. De interessante geuren vertegenwoordigen allemaal een stad waaronder Londen, Vienna,  Parijs, Abu Dhabi  en Istanbul.
Het assortiment bevat 20 verschillende steden/geuren onderverdeeld in 4 delen van de wereld (Europa, Azië, Midden Oosten en Amerika) die allemaal herkenbaar zijn d.m.v. een universele kleur die je kunt terugvinden in het label.

De verpakking is briljant, op meerdere gebieden. Allereerst omdat de flacons en verpakking enorm leuk en uniek is. Deze zijn namelijk verpakt als kofferlabel en zijn voorzien van streepjescode en naam van de luchthavens. Verder is er goed nagedacht over het concept en bevatten de flacons een inhoud van 50 ml die je prima mee kunt nemen op reis. Dan heb ik het nog niet eens gehad over de leuke luchtpost verpakking en bijpassende papieren ‘geurstaafjes’.

Laat ik beginnen te vertellen dat ik alle 20 geuren heb getest en dat maakte het alleen maar moeilijker. Ik ben begonnen met een selectie van 15 en heb iedere dag een of twee geuren uit de top 15 gehaald waardoor aan het einde van de ‘rit’ 2 favorieten zijn overgebleven. Jullie zijn waarschijnlijk wel nieuwsgierig welke dat geworden zijn:

Allereerst Vienna! Bij deze geur krijg je in eerste instantie het gevoel dat je een wandeling maakt over de oevers van de Danube rivier. Een wandeling vol met de betoverende geuren van verse munt, vers gemaaid gras en waterbloemen. Heb je al eens ontbeten in de paleistuin van Belveder­­? Er komt namelijk in het hart en de basis van de geur een ‘gevoel’ naar boven die de barokke atmosfeer en de heerlijke geur van Weens gebak (chocolade, vanille en koffie) weerspiegeld. Een warme en betoverende mix!

Top: Lemon, Bergamot, Cut grass, Stem, Cool mint
Hart: Water Flowers, Tarragon, Star anise, Cinnamon, Clove, Rhubarb
Basis: Vanilla, Gaïac wood, Patchouli, Woods, Chocolate, Coffee, Liquorice

De tweede geur die ik persoonlijk als een meer zomerse geur omschrijf (ik heb hem vooral heel veel op Ibiza gedragen) is Miami. Dit is een geur die jouw zintuigen ruimschoots gaat  prikkelen. De combinatie van cocktails, een vleugje grapefruit en de zoetheid van sinaasappel zorgen voor een onbezorgd en speels gevoel dat je jong, fris, fruitig en op de top van de wereld staat. Een mix van bloemen en fruit zorgen voor levenslust en energie. Als Miami is zoals deze geur ruikt dan moet dat de place to be zijn!

Top: Blood Orange, Sweet orange, Lemon, Yellow Tangerine, Pink grapefruit
Hart: Blood orange, Sweet orange, Lotus flowers, Freesia, Lilac
Basis: Orange jump, White musk, Blonde wood, Vanilla, Caramel

Jullie lezen het goed. SOD (Scent Of Departure) is waanzinnig leuk en interessant. De volledige uitstraling kan ik niet anders dan een dikke tien geven en de geuren zijn niche, bijzonder maar ook erg betaalbaar (EUR 40,00 per flacon). Over betaalbaarheid gesproken: vanaf vandaag tot en met 15 november kun je met onze speciale kortingscode @BacioBella krijg je een korting van 10% op deze bijzondere geuren. Deze zijn verkrijgbaar bij de leuke Nederlandse webshop Bacio Di Fiori die je misschien al kent door mijn reviews over de Konjac Sponges en de Egyptian Magic balm.Nog meer goed nieuws trouwens (kunnen jullie het nog aan?) want de kortingscode kun je niet alleen gebruiken bij aankoop van de SOD geuren maar ook voor alle andere producten uit het assortiment. Ik zou zeggen: Sla je slag en versla jouw winterdipje met een geurbestemming (of twee) naar keuze!  
Deel dit artikel
Back to top