Reviews

Chanel Coco Mademoiselle parfum, een meesterwerk in een glazen flesje

Wie draagt er nog weleens eens een echt parfum? Natuurlijk, waarschijnlijk draagt iedereen weleens eau de toilette of eau de parfum, maar echte parfum? Toch is een parfum wel iets speciaals, dat er zoiets moois te vinden is in zo''n klein, luxe glazen flesje. De flacon is klein genoeg om met je mee te dragen, zo kun je overal de magie van Chanel Coco Mademoiselle haar werk laten doen, pure verleiding in een flesje.


Chanel Coco Mademoiselle is een geur die ik al vaker heb besproken op Beautyscene, maar met de parfum heb ik pas onlangs kennis gemaakt. Wat is nu precies het verschil tussen de eau de parfum en de parfum? De noten van de parfum en de eau de parfum zijn vrijwel gelijk:

  • top - Siciliaanse sinaasappel en Bergamot uit Calabrië
  • midden - Meiroos absolute, Jasmijn absolute en Iris uit Florence
  • basis - Indonesische patchouli, Haïtiaanse vetiver, Bourbon vanille en witte muskus

Het verschil zit hem in de poederige iris, die de geur net een tikje zachter maakt, meer sensueel en minder prikkelend bij de eerste indruk. Maar meiroos en jasmijn absoluut vind je ook alleen in de Chanel parfums, het is de meest geconcentreerde versie van meiroos en jasmijn die er te vinden is. Er zijn heel wat bloemen nodig om deze ingrediënten te maken, dat maakt deze ingrediënten (en dus ook de parfum) zo kostbaar.

Natuurlijk gaat het bij parfum als eerste om de inhoud, maar ook aan de verpakking heeft Chanel bijzonder veel aandacht besteed.  De kleine flacon is facet geslepen, net als een diamant, en door het formaat kun je deze dichtbij jouw hart dragen, zo kun je de flacon lekker voor jezelf houden en breng je het aan als jij dat nodig vindt.

Van parfum heb je maar één druppel nodig, dat is de reden dat je geen spraydopje vindt op deze flacon, je neemt de dop van de flacon af en brengt de parfum met de stopper aan op de impulspunten van jouw lichaam. Zoals Coco Chanel het ooit zei : "breng parfum aan op de plaatsen waar je gekust wilt worden....". Één druppel is voldoende om de geur de hele dag te kunnen ruiken, na een aantal uren wordt de geur langzaam zachter, maar zelfs ''s nachts zul je de geur nog ruiken, zelfs na een douche.Op de foto zie je flacon voordat ik deze gebruikt heb, zien jullie het zwarte, glanzende knoopje? Dat is een stempel, gezet in glanzende was. Die stempel sluit de Baudruchage af, een handgemaakte "seal" van een zeer fijn papier dat op zijn plaats wordt gehouden door kunstig geknoopte parelkatoenen draad. Dit wordt handmatig gedaan en het schijnt niet zo eenvoudig te zijn, het is kunst die maar weinig mensen bij Chanel beheersen. De Baudruchage wordt uitsluitend gedaan bij parfums van Chanel, op die manier ben je er zeker van dat de flacon nooit geopend is voor jou.
Bekijk ook even dit mooi gemaakte filmpje van Chanel.

Chanel Coco Mademoiselle parfum is verkrijgbaar in twee formaten, een flacon van 7,5 ml parfum kost EUR 108,00 en een flacon van 15 ml parfum (op de foto te zien) kost EUR 170,00. Niet goedkoop, dat is duidelijk, maar in gebruik zul je erg lang doen met zo''n klein flesje dat echt een juweeltje is en je ook zo moet koesteren. 

Heb jij jouw favoriete geur ook weleens in parfumversie geroken? Wat is jouw ervaring?

Deel dit artikel
Back to top