Reviews

MAC Carine Roitfeld Desert camouflage palette

Carine Roitfeld, de ex-hoofdredactrice van de Franse Vogue die binnenkort aan de slag gaat bij Harpers Bazaar, heeft samen met MAC een leuke collectie samengesteld. Carine staat bekend om haar messy, smoky eye en haar lichte lipstick, gecombineerd met subtiele tinten op wangen en nagels. Vanaf vandaag is de collectie te bestellen en ik heb swatches van één van de palette''s voor je, inclusief look. Kijk je even mee?

Het Desert Camouflage palette (EUR 43,00) combineert 4 mooie oogschaduws met een cremeblend bronzer/blush. Misschien heb je een soortgelijke verpakking al eens eerder gezien tijdens de MAC feestdagencollecties? Handig, als je de deksel openklapt dan zie je de oogschaduws en een grote spiegel, schuif ze (voorzichtig) opzij en je komt de bronzer tegen.


Het Desert Camouflage palette heeft mooie tinten oogschaduw, Sahara Dust is een ivoorkleur met mooie gouden glans, die een combinatie lijkt tussen vanilla en shroom. Cactus thorn is een lichte bronskleur die niet zo heel dekkend is, maar wel een mooie glans geeft (al is de pigmentatie prima, dit is simpelweg een andere finish). Desert is een prachtige paars/taupe kleur die meer uitgesproken is dan bijvoorbeeld Satin Taupe, de pigmentatie is meer dan perfect, dit wordt zeker een van mijn favoriete MAC kleuren! Carbon is niet nieuw, maar wel perfect om iedere kleur donkerder te maken, onmisbaar voor een smoky eye, samen met Feline kohl power pencil.




De Sandstorm cremeblend bronzer/blush is voor mij erg neutraal qua kleur, de formule is licht en brengt fijn aan, liefst met een duo fibre kwast zoals de 187. Maar je kunt de blush/bronzer ook aanbrengen met jouw vingers, dat werkt eigenlijk ook wel fijn. Blend de blush/bronzer mooi uit voor een subtiele kleur op de wangen.

Carine zal nooit gezien worden met een felle lipstick, haar lippen zijn vrijwel altijd nude! Natuurlijk mag een nudekleurige lipstick niet ontbreken. Tropical Mist (EUR 19,00) is een zeer subtiele, vrijwel transparante beige/oranje lipstick die totaal niet dekkend is en dat is best een beetje jammer. Natuurlijk, de glans en subtiele kleur is best mooi, maar misschien had ik wel iets meer van Carine''s lipstick verwacht.



Kennen jullie de schoonheidspukkel van Madonna nog? In de jaren tachtig had iedere Madonna fan die in de buurt van haar mond of op de wang. Carine kiest voor de chique versie met de Good luck star (EUR 5,50) ze heeft sjabloontjes van sterretjes laten maken die je op de huid kunt plakken. Je kleurt de sterretjes vervolgens in met een oogschaduw, eyeliner of pigment, net wat je leuk vindt! Grappig om te zien, maar zou het iets zijn dat je dagelijks gaat dragen? Misschien moet ik ze maar bewaren tot de feestdagen? Leuk ook met glitters!

Ik heb alle kleuren oogschaduw uit het palette gebruikt voor de onderstaande look. Ik ben gestart met de Feline kohl power pencil, die ik zowel in als om het oog heb aangebracht. Op het ooglid heb ik Carbon en Cactus thorn aangebracht, in de arcadeboog de prachtige Desert en onder de wenkbrauw Sahara Dust. Op de foto lijkt de look lichter dan in het echt, het zonnetje scheen ook zo lekker vanmiddag!

Ik ben geen Carine natuurlijk, maar ik hou erg van deze combinatie kleuren voor op mijn ogen, dit is een palette dat zeker terecht komt in mijn favorieten van deze maand, dat kan ik nu al voorspellen, love them! Ik ben zwaar in dubio of ik misschien toch ook het andere palette moet kopen in de online shop van MAC.....maar ja, ik heb al zoveel! Vanaf zaterdag zal deze collectie bij de MAC counters te vinden zijn, momenteel kun je de producten al shoppen via www.maccosmetics.nl (aarzel niet om te bestellen, ik verwacht dat de palette''s echt snel op zullen zijn!).

Wat vinden jullie van deze collectie? Ook fan van Carine?

 
Deel dit artikel
Back to top