Reviews

Decléor Aroma cleanse & Aromessence huidverzorging

Ben je gevoelig voor mooie huidverzorging die ook nog eens heerlijk ruikt? Dan moet je dit artikel zeker even lezen, een tijdje geleden heb ik het merk Decléor ontdekt, een Franse merk dat huidverzorging combineert met aromatherapie. Wat houdt dat in? Aromatherapie is een therapie die gebaseerd is op essentiële oliën, waarbij de geur van deze oliën net zo belangrijk is als de werking van de ingrediënten op de huid. Nieuw in het assortiment zijn de fijne cleansers, waar ik heel enthousiast over ben geworden.

De perfecte basis voor de huid creëer je door zowel ‘s ochtend als ‘s avonds goed te reinigen, ik denk dat iedereen dat wel weet. Het reinigen in de ochtend is bedoeld om dode huidcellen en overtollig talg dat zich tijdens de nacht ophoopt te verwijderen en om de huid goed voor te bereiden op de gezichtsverzorging.
De huid reinigen in de avond is voor de meesten van jullie waarschijnlijk vaste prik, tenslotte moet de make-up, zonnebrand, vervuiling en onzuiverheden die zich gedurende de dag hebben opgestapeld goed worden verwijderd.

Decléor maakt in de nieuwe lijn van negen parabeenvrije producten gebruik van essentiële oliën die zich aanpassen aan ieder huidtype. Zo heeft groene thee Water een ontgiftende en zuiverende werking, waardoor poriën worden verkleind en imperfecties van de huid worden verwijderd. Het hesperitin, een extract van de sinaasappelschil, heeft een anti-oxiderende en ontstekingsremmende werking. De cleansers hebben allemaal zachte crèmige texturen die de huid niet irriteren en de natuurlijke beschermlaag van de huid respecteren.

Één van mijn favorieten is de milde, maar effectieve eye make-up remover met camelia olie (EUR 24,90 150 ml flacon), deze verwijdert oogmake-up op een snelle, effectieve manier. Zoals je ziet bestaat de remover uit twee fasen die je even met elkaar moet mengen, aangebracht op een wattenschijfje hoef je geen druk uit te oefenen om oogschaduw, eyeliner en mascara te verwijderen. Verwijder mascara trouwens nooit door van links naar rechts te wrijven, maar sluit het oog en wrijf voorzichtig van wimperbasis tot op de wang. De remover is ook geschikt voor zeer gevoelige ogen.

Nadat ik mijn oogmake-up verwijderd heb, gebruik ik de 3 in 1 hydra-radiance smoothing & cleansing mousse (EUR 24,90 100 ml pompflacon) om de rest van mijn make-up verwijderen en mijn huid te reinigen. De reiniger heeft een hele zachte mousse/cremeachtige structuur die romig aanvoelt en vrijwel niet schuimt zit in een handige pompflacon. Het papaya-extract zorgt voor een milde exfoliatie zodat dode huidcellen ook verwijderd worden, hyaluronzuur zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. Toch voelt mijn huid na het reinigen wel een beetje droog aan, je kent het wel, dat ietwat strakke gevoel. Gelukkig trekt dat na een minuutje weer weg en na het opbrengen van het serum en nachtbalsem is het helemaal verdwenen. Nu ik de reiniger een tijdje gebruikt heb, heb ik niet het gevoel dat mijn huid droger is geworden. Deze reiniger is in principe geschikt voor alle huidtypes.

Natuurlijk heb ik ook nog andere producten van Decléor getest voor jullie en dat is mij heel goed bevallen. De producten die ik getest heb komen uit de speciale lijn voor de 40+ huid, maar uiteraard heeft Decléor producten voor iedere leeftijd en huidtype. Ik ben gek op de Aromessence Iris (EUR 68,65 flacon 15 ml), een serum/olie met een waanzinnige geur die bestaat uit essentiële oliën van manuka, citroengras, geranium, roos, iris en jasmijn. Het serum bevat geen minerale olie en kleurstoffen. Ik gebruik dit serum regelmatig in de avond, je hebt slechts enkele druppels nodig die ik even opwarm in mijn handpalm. Weet je dat je daar geen poriën hebt zodat er geen product verloren gaat? Vergeet ook niet aan dit serum te ruiken voordat je het in drukkende bewegingen aanbrengt op de huid. Door de geur op te snuiven krijg je direct een ontspannen gevoel en dat doet de huid vanzelf weer goed, de geur van de producten hangt dus samen met de werking.

Ook de rijke creme Experience de l''age (EUR 90,00 pot 50 ml) ruikt heerlijk, net zoals de zeer rijke Aroma night balm met iris (EUR 43,70 pot 15 ml), maar natuurlijk bevatten de producten ook interessant werkzame ingrediënten zoals pruimenpitolie (hydratatie), tarweproteïnen (glad strijken en verstevigen), maca-extract (teint verhelderen), hazelnootolie (beschermen) en iris (verkwikken en stimuleren). De producten zijn behoorlijk rijk, zeker in combinatie met elkaar. Er is ook een lichter versie van de creme die iets geschikter is voor de huid die wat vetter is. Natuurlijk gaan we wel richting winter en kun je als 40-plusser best wat extra''s gebruiken om een droge huid te voorkomen. Deze producten zouden daar weleens heel goed geschikt voor kunnen zijn.

De producten van Decléor worden verkocht bij hun exclusieve verkooppunten, meestal zijn die salons of instituten waar wordt gewerkt met de producten van Decléor. Op de website van Decléor kun je alle verkooppunten terugvinden, de producten worden ook online verkocht bijvoorbeeld bij www.aromatherapieshop.nl. Je vindt daar ook fijne kennismakingssets, handig om uit te proberen of voor als je op reis gaat.

Ken je de producten van Decléor al? Binnenkort houden we een leuke winactie zodat je er nog beter kennis mee kunt maken, hou onze Facebook pagina zeker even in de gaten.

Deel dit artikel
Back to top