Reviews

SIMPLY MAGICAL! Jane Iredale wintercollectie 2012

Wanneer je mijn vraagt naar een van mijn favoriete ‘nog niet zo lang geleden ontdekte merken’ dan hoef ik daar niet lang over na te denken. Mijn antwoord? Jane Iredale… Waarom? Omdat deze producten een prachtig totaalpakketje zijn waarin een minerale basis en een prachtige gezonde uitstraling de sleutelwoorden zijn.

De betoverende wintercollectie 2012 van Jane Iredale draagt de naam Simply Magical en daarmee slaat het merk de spijker op zijn kop. Wat ik persoonlijk altijd enorm prettig vind aan de producten is dat ze een fijne en zachte geur hebben en die glow… tja daar ben ik dol op!

De wintercollectie 2012 bevat twee nieuwe lipsticks die in het begin misschien een tikje donker overkomen maar dat valt enorm mee. Ik ben namelijk niet zo van de donkere lipsticks. Just Kissed Lip Plumper in Venice (lichtste kleur)  en Montreal (EUR 24,00 per stuk). De lipsticks zijn bijzonder. Ze bevatten namelijk een olie van gember, pepermunt en groene munt voor een ‘volume’ effect. Na het aanbrengen voel je de lippen even tintelen en wanneer je na een half uurtje in de spiegel kijkt zie je daadwerkelijk een licht volume effect.

De Mystikol in Smoky Quartz (EUR 20,00) is een duo poduct die je kunt gebruiken om echt even uit te pakken. Met de grijze smoky eyeliner teken je een lijntje om de ogen die je ook gemakkelijk kunt ‘smudgen’. Aan de andere kant van het potlood bevindt zich een perzikroze highlighter waarmee je onder het wenkbrauwbot maar ook zeker op de jukbeenderen een mooie glans kunt aanbrengen.
V.l.n.r. Vnice lipstick, Monteal lipstick, Mystikol in Smoky Quartz incl. highlighter

 inc

Je kunt de look verfijnen met het Sundown palette (EUR 29,90). Dit PurePressed Eye Shadow Trio bevat drie kleuren -  intens steenkoolzwart, beige en paarsgrijs/taupe. De verschillende tinten zijn uitermate goed gepigmenteerd. Op de foto hieronder zie je hoe de kleuren uitermate goed met elkaar combineren.

Jane iredale heeft ervoor gekozen om de twee populairste PurePressed Blushes (EUR 36,00) te gebruiken in de Simply magical collectie en daar hebben ze groot gelijk in want ze zijn prachtig. Whisper, is een warme peach blush met een gouden shimmer en de roze Barely Rose is meer geschikt voor een koelere look.

Whisper blush
Barely Rose blush

Links: Barely Rose , rechts: Whisper
 

Op de afbeelding heb ik gebruik gemaakt van de Jane Iredale Liquid Minerals foundation (EUR 38,00). Deze zorgt voor een luchtige en gehydrateerde look. Daarnaast heb ik het Sundown palette gebruikt waarbij ik de lichtste tint heb gebruikt op het bewegend ooglid, de taupe tint in de crease en de donkerste kleur bij de wimperaanzet. De blush die ik draag is de glanzende en warme Whisper variant en mijn lippen zijn voorzien van de Just Kissed Lip Plumper in Venice.

Ik word altijd weer behoorlijk blij van de make-up producten van jane Iredale, ze zijn toegankelijk, makkelijk in gebruik. De geur is zalig (ik weet het… ik val in herhaling) en de producten zorgen voor een natuurlijk effect die je naar eigen wens kunt accentueren voor een meer intense uitstraling. Ik ben dol op een lichte look die ik makkelijk en snel kan aanbrengen, zoals de look hierboven, vooral gedurende de vroege ochtenduren heel handig!

De Jane Iredale Simply Magical collectie is verkrijgbaar vanaf oktober 2012 bij de erkende schoonheidsspecialist. Ben je op zoek naar meer informatie over de producten of een online verkooppunt neem dan even een kijkje bij Parfuma of Jonge-huid.nl.

Voor meer informatie: www.helene-v.com of www.janeiredale.com

Deel dit artikel
Back to top