Nagel & Handen

OPI Skyfall collectie - swatches, foto's en review

''My name is Bond, James Bond! En mijn geheime passie is nagellak....wisten jullie dat?'' Ik denk niet dat we dit ooit nog van de stoere Daniel Craig zullen horen, daar is hij vast teveel geheim agent voor. Maar alle "Bond girls" zullen vast erg enthousiast worden van de OPI Skyfall collectie met 12 nagellakjes die elk de naam dragen van één van de Bond films van de afgelopen 50 jaar. Kijken jullie mee naar de swatches?


De OPI Skyfall collectie is de zgn. "holiday" ofwel feestdagencollectie van OPI en als ik naar de collecties van vorige jaren kijk, dan verwacht ik behoorlijk wat glitters en glamour. Dat mis ik wel een beetje in deze collectie, maar aan de andere kant passen deze stoere kleuren wel een heel stuk beter bij het "James Bond" thema.

Op 31 oktober 2012 gaat de nieuwste James Bond "Skyfall" in Nederland in premiere, als fan van Daniel Craig moet ik er dit keer eigenlijk wel naartoe gaan, compleet met OPI Skyfall nagellakje natuurlijk. Laten we eerst al de kleurtjes eens gaan bekijken, achter de namen zul je mijn korte review kunnen vinden.


OPI Die another day - vurig rood met een oranje twist & fijne gouden shimmer, perfect dekkend in twee laagjes, probleemloos om te lakken, simpelweg een heel fijn lakje en ook nog eens beeldschoon

OPI The spy who loved me - rood met een tikje meer roze en fijne gouden en zilveren shimmer, perfect dekkend in twee laagjes, ook probleemloos

OPI You only live twice - een koele rood/roze met paarse en zilveren shimmer, perfect dekkend in twee laagjes, lakt ook probleemloos (alle roodtinten zijn aanraders!)

OPI Skyfall - boeiende combinatie van bordeaux en bruin, heel warm en herfstachtig, je ziet deze kleur terug aan mooie herfstbomen, simpele cremelak die mooi dekkend is in twee laagjes, prima om te lakken, musthave kleur voor deze herfst!

OPI Casino Royale - bordeaux paars creme lakjes, prima dekken in twee laagjes, de formule bracht iets lastiger aan dan Skyfall, mooie herfstkleur, onmisbaar deze herfst

OPI Live and let die - heel donkergroen, mysterieus met fijne gouden en groene shimmers, heeft twee goede lagen nodig, lakt wel prettig

OPI On her majesty''s secret service - combinatie van donkerblauw en grijs, veel, heel veel gouden, zilveren en blauwe shimmer, in twee laagjes niet perfect dekkend, had eigenlijk nog een laagje moeten hebben, lakt redelijk. De kleur is behoorlijk stoer, een tikje mannelijk misschien wel.

OPI Tomorrow never dies - paars/blauw, behoorlijk opvallend met een metallic finish die zoals je ziet, vrij streperig opdroogt, hoe ik ook mijn best heb gedaan, toch vind ik het niet storend, zeker niet van een afstandje, mijn favoriet!

OPI Moonraker - grijs/groen metallic, wat een draak van een formule heeft deze!! Ik heb Moonraker zeker 10 keer opnieuw geswatcht en het lukte maar één keer goed (dat zie je op de foto). De formule is heel vreemd, het lijkt wel of de lak niet goed hecht? Als je een dikke laag opbrengt dan lijkt het even wat, maar raak de laag even opnieuw aan en alles vlekt en zweeft over de nagel. Twee laagjes aanbrengen is vrijwel onmogelijk....misschien is het mijn versie die "raar" is? Ik heb geen idee! jammer, want ik vind de kleur wel stoer.

OPI Goldeneye - oranje/gouden glitters, een combinatie van koper en goud, die je ook prima kunt gebruiken als topcoat. Op de foto draag ik twee laagjes, een laagje is voldoende als topcoat, bijvoorbeeld over Skyfall.

OPI The world is not enough - grijs/taupe met een vleugje bruin en vol verschillende kleuren shimmers, ook deze is in twee laagjes nog niet echt perfect dekkend, wel prettig om mee te lakken

OPI The living daylights - de enige, echte glitterlak van de collectie, een transparante basislak met pailetten in verschillende kleuren in dezelfde 6-kantige vorm, kleuren als zilver, goud, groen, koper en rood. De lak is vooral geschikt als topcoat, maar met een beetje moeite kun je de lak ook wel dekkend aanbrengen. De truc is om zo min mogelijk lak aan te brengen en vooral veel glitters voorzichtig op de nagel te plaatsen. Deze lak is de enige van de collectie die lastig is te verwijderen.

De blikvanger van deze OPI Skyfall collectie is waarschijnlijk The man with the golden gun, een transparante lak met echt, 18-karaat bladgoud. Deze bijzondere lak zal zeer gelimiteerd verkocht worden in Nederland voor EUR 39,95 per stuk, deze komt binnenkort nog even in een apart artikel voorbij, samen met een tutorial hoe je deze lak het beste aanbrengt (het vereist wel enige uitleg).

De OPI Skyfall collectie is inmiddels al te koop bij de filialen van Sephora, binnenkort zul je de lakjes ook kunnen vinden bij de overige OPI verkooppunten in Nederland zoals bij MOOI parfumerie. Je betaalt voor de lakjes EUR 13,95 per stuk, je kunt ook een mini-setje kopen met 4 mini-lakjes voor EUR 17,95. Wil je weten waar je ze kunt kopen? Ga dan even naar www.opi.nl

Zijn jullie Bond fan? Of maakt het thema je helemaal niet uit en gaat het jou vooral om de mooie lakjes? Ik ben in elk geval fan van Daniel Craig, James Bond en Adele!

Deel dit artikel
Back to top