Nieuws

De beautytips van Christina Aguilera & haar nieuwe geur Red Sin

Christina Aguilera staat de laatste tijd weer behoorlijk in de belangstelling : er komt bijna een nieuwe CD uit (Lotus in november) en ze heeft een succesvolle carriere als jurylid bij The Voice in de U.S.A. Christina brengt al heel wat jaren onder haar eigen naam geuren uit, zeer succesvol mag ik wel zeggen, vandaar ook dat er weer een nieuwe geur wordt uitgebracht, Red Sin. Een zeer sexy parfum waar Christina gek op is, lees je ook even verder voor haar beautytips?

Ter gelegenheid van de introductie heeft Christina een aantal vragen beantwoord die gaan over haar beautyritueel, dat is altijd erg leuk om te lezen. Jammer genoeg heb ik haar niet zelf geinterviewd, dat bewaren we wel voor een volgende keer!

Verleid met een geur
Christina’s favoriete accessoire bij elke look is parfum. “Ik wissel mijn geuren steeds af, afhankelijk van mijn stemming”, aldus Christina. “Ik geloof heilig in de kracht van je sexy voelen en dat is precies wat een parfum voor me doet. Ik ben dol op musk als ondertoon en ik gebruik die dan ook als basis voor al mijn geuren. Voor een alledaags glamour moment is Signature een perfecte geur. Als ik me verleidelijk wil voelen draag ik By Night. Royal Desire is de geur die ik opdoe als ik mezelf lekker wil verwennen. En nu natuurlijk Red Sin, waar ik heel lang mee bezig ben geweest. Dit parfum draag ik heel graag, want Red Sin geeft me een supersexy gevoel.”

De kunst van het multitasken
Wanneer Christina weinig tijd heeft, vertrouwt ze op producten die een dubbele functie vervullen. Om haar haar te reinigen en volume te geven, gebruikt ze graag Oribe Dry Texturizing Spray. “Het is een droogshampoo die je haar ook nog eens extra volume geeft”, aldus de zangeres. (zoek je een alternatief, kijk dan eens naar de Dry shampoo van Toni & Guy)

Zorg voor een goede basis
Een gladde, gezonde huid is het begin van elke stralende make-up. Voor haar bekende parelwitte teint vertrouwt ze op Laura Mercier Crème Smooth Foundation (in Nederland te koop bij Skins.nl). “Ik ben dol op de rijke consistentie, aangezien mijn huid vrij droog is. Bovendien heeft deze crème een prachtige dekking, die imperfecties mooi verhult”, legt ze uit.

Laat je wimpers opvallen
Voor haar dramatische oogopslag, gebruikt Christina graag echte glamourwimpers. “Momenteel ben ik fan van Ardel’s Demi Wispy False Lashes”, zegt Christina. “Ze hebben een dunne, transparante rand, waardoor ze comfortabel aanvoelen, en daarnaast hebben ze precies de juiste lengte.” (bij het Kruidvat vind je ook mooie, niet al te dure lashes, MAC heeft ook hele fijne!)

Creëer het perfecte canvas
Christina verzorgt haar lippen regelmatig om haar bekende rode pruilmondje te kunnen maken en om gesprongen lippen en velletjes te voorkomen. Ze legt uit: “Lipverzorging is voor mij essentieel. Ik gebruik nu al een tijd By Terry Rose Balm, omdat die mijn lippen snel zacht maakt, zodat mijn bekende rode lippenstift er altijd perfect uitziet.”

Nail It
Met Christina’s overvolle agenda als superster, entertainer en moeder, is er niet veel tijd over om na het nagellakken te wachten tot de nagels droog zijn. “De designs van Dashing Diva’s DesignFX zijn supermodern en funky, en je nagels zijn METEEN droog. Een kwestie van lakken en weg!”, legt ze uit.

Zorg voor glans!
Om haar benen er zo strak en sexy uit te laten zien, gebruikt Christina graag een lichte lichaamsbruiner. “Ik gebruik Sally Hansen Salon Airbrush Legs voor een snel laagje en om wat natuurlijke kleur aan mijn lichaam toe te voegen. Dit product is perfect voor mijn optredens: het is gemakkelijk en snel aan te brengen en geeft je huid een prachtige kleur en glans”, aldus Christina.

Eindig de dag met het allerbelangrijkste
Christina weet hoe belangrijk het is om aan het eind van haar lange dagen haar make-up goed te verwijderen. Zij gebruikt snelle en handige make-up verwijderdoekjes. “Make-up verwijderen is net zo belangrijk als make-up aanbrengen. Ik gebruik graag de MAC Make-up Remover wipes, aangezien die heel handig zijn voor onderweg. Je hoeft geen watjes of tissues mee te nemen en ze passen in elke handtas”, aldus Christina. Haar favoriete cleaner gebruikt ze al jaren: “Cetaphil is overal verkrijgbaar (helaas niet in Nederland zover ik weet) en maakt mijn huid grondig, maar op milde wijze schoon. Ik vind het erg fijn dat Cetaphil mild genoeg is voor elk huidtype”, voegt ze toe.

Ritueel voor het slapengaan
Naast voldoende rust, goed eten en veel drinken, gebruikt Christina altijd een vocht inbrengend product voordat ze gaat slapen. “Het is essentieel voor mij om mijn huid in topconditie te houden. Daarom ben ik dol op Cle de Peau High Performance Cream”, aldus Christina.

Red Sin is de nieuwste geur van Christina en geïnspireerd op de liefde van Christina voor de kleur rood. Natuurlijk zien we haar heel vaak met haar signature rode lippen (welke kleur zou haar favoriet zijn, dat moeten we bij een volgend interview zeker vragen!) en die liefde heeft ze nu vertaald in de rijke, sensuele en verleidelijke Red Sin.
De geur is bij de opening zoet door de rode appel, die warmte krijgt door deze te combineren met kaneel. Geen zorgen, je zult niet naar een appeltaart gaan ruiken, want de geur gaat al snel over in het bloemige hart. In dat hart vinden we de rode cyclaam, een ingrediënt dat niet vaak gebruikt wordt naar mijn idee, maar wel gebruikt wordt in verschillende liefdeselixers. Dat wordt spannend! De basis ruikt bekend, in alle Christina Aguilera geuren is de basis musk, een zachte, sensuele basisnoot die zorgt voor de poedige touch. De geur blijft echter ook wat romiger, meer cremig door sandelhout en rode gember. 

Christina heeft het goed gedaan, Red Sin is een sensuele geur die aan de ene kant vrij zacht blijft en toch onmiskenbaar sexy is als je deze op de huid ruikt, laat de man die je wilt verleiden vooral even wat dichterbij ruiken! De houdbaarheid is trouwens ook goed, vooral de basis blijf je de hele dag subtiel ruiken, lekker!

Christina Aguilera Red Sin is vanaf deze maand te koop bij de diverse drogisterijen, de eau de parfum is verkrijgbaar vanaf EUR 18,50 (15 ml) en er is ook een shower gel, body lotion en deodorant in dezelfde geur te koop. Ben jij fan van Christina''s geuren?

Deel dit artikel
Back to top