Reviews

Editor's choice - Bobbi Brown Creamy Concealer

Al heel lang roep ik tegen iedereen die het horen wil, dat de Creamy Concealer van Bobbi Brown mijn "holy grail" is. En daar was geen woord van gelogen! Toch heb ik onlangs een klein dipje gehad in mijn liefde voor deze concealer, nadat de formule was veranderd. Maar de liefde is weer terug, lees vooral even verder voor mijn uitleg en mijn review.

Ik heb voor dit artikel even een oud artikel uit begin 2011 teruggelezen, de foto''s komen ook uit dat artikel. Net zoals een deel van de tekst, maar zoals ik al zei, ik heb er zeker nog wat aan toe te voegen....

"Een concealer vinden is op zich niet zo heel moeilijk, je kunt ze vinden bij vrijwel ieder merk en je vindt ze ook tegen elke prijs. Van supergoedkoop van een merk als Catrice of Essence tot heel duur van een niche merk zoals Clé de peau. En geloof me, ik heb er inmiddels heel wat uitgeprobeerd (van Essence tot diezelfde Cle de peau van $ 70) en ik probeer ze nog steeds graag uit, dat hoort tenslotte bij mijn werk als beauty blogger! Maar inmiddels gebruik ik zelf al bijna vier jaar lang de Creamy concealer van Bobbi Brown en daarmee ben ik meer dan tevreden. In heel wat vlogs, tutorials en favorieten artikelen is deze concealer al eens voorbij gekomen, maar een "echt" artikel had ik er nog nooit aan gewijd. En weet je hoe dat eigenlijk kwam? Ik vind het vervelend om foto''s te maken van producten die gebruikt zijn en telkens vergat ik om foto''s te maken van een ongebruikte, nieuwe, verse creamy concaler. Maar toen ik vorige week weer een nieuw exemplaar kocht, kon ik er natuurlijk niet omheen en heb ik hem direct op de foto gezet! De creamy concealer van Bobbi Brown dus, mijn favoriete concealer of all time! Maar waarom is deze nu juist zo fijn?"

"De creamy concealer is, zoals de naam al aangeeft, een cremeachtige concealer, die donkere kringen echt uitstekend dekt en daarnaast een heel goed resultaat geeft zonder dat het de lijntjes rondom de ogen accentueert. De concealer kruipt ook niet in die lijntjes en zelfs zonder deze af te poederen blijft de concealer de hele dag op zijn plaats. De creamy concealer kost EUR 27,50 voor een normale versie, er is ook een Creamy concealer kit waarin je de concealer vindt samen met een Pale yellow finishing powder om de concealer te "setten", die kost EUR 32,50. De kit is zeker leuk, maar ik geef de voorkeur aan de versie zonder de poeder omdat ik die vrijwel toch niet gebruik. In gebruik is de concealer zuinig, de verpakking bevat 1,7 gram. Ik gebruik de concealer iedere dag, onder mijn ogen en soms ook op andere plekjes die wat extra dekking nodig hebben en doe gemiddeld zeker 4-5 maanden met een exemplaar. "

"Ik gebruik altijd een oogcreme voor ik de concealer aanbreng en daarna breng ik de concealer aan met een platte concealerkwast van aDesign, ik klop/blend de concealer daarna in met mijn vingers. Soms doe ik dat nog even opnieuw na enkele minuten omdat de "verse" concealer weleens zichtbaar kan worden in de lijntjes, maar als je het blenden nog even herhaalt, dan is het probleem helemaal weg. Het voordeel aan deze concealer is dat deze de huid gedurende de dag goed blijft hydrateren en zeker niet uitdroogt, iets wat veel andere concealers wel doen."

"De creamy concealer van Bobbi Brown is te koop in enorm veel tinten, of je nu een hele lichte huid hebt of een hele donkere, bij Bobbi Brown vind je vast de kleur die bij je past. Ik gebruik zelf de kleur Warm Natural, zo wel in comcealer als in foundation. Als je erg donkere kringen hebt, dan is het eventueel noodzakelijk om onder de concealer een corrector te gebruiken, maar ik vind het bij mij toch geen beter resultaat geven dan als ik de concealer apart gebruik. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk, daarom kun je het beste voor advies eens een kijkje nemen bij een counter van Bobbi Brown. De make-up artists van Bobbi Brown zullen je perfect adviseren over de beste combinatie voor jouw huidtype en huidskleur."

Dat klinkt heel goed toch? Er is geen woord van gelogen, ik was ook heel tevreden...totdat een wijziging van formule een beetje roet in het eten gooide. Op de één of andere manier was ik sinds deze zomer niet meer zo tevreden en dat kwam volgens mij omdat de concealer minder creamy is geworden. De combinatie van mijn kwast en de concealer was niet meer ideaal. Na een beetje zoeken en uitproberen heb ik inmiddels weer de ideale combinatie gevonden.

Ik gebruik nu een fluffy blending kwast, zoals deze, om de concealer (en eventueel corrector) aan te brengen, dat zorgt ervoor dat ik de concealer goed kan opbouwen om voor een goede dekking te zorgen. Maar door de kwast verdeelt de concealer ook beter en blend deze beter in de huid, ik heb nu niet meer het gevoel dat de concealer de huid uitdroogt. Gek eigenlijk, dat een manier van opbrengen zoveel verschil kan maken. Dank aan de lieve MAC make-up artist die mij deze tip gaf, geweldig!
Ik gebruik de Bobbi Brown Creamy Concealer inmiddels dus weer volop, zoals ik eigenlijk al vier jaar lang doe. Mijn kleur is nog steeds de Warm Natural en die combineer ik eventueel met de Bisque corrector. Zelf gebruik ik meestal geen poeder om de concealer te "setten" maar ik ken ook veel mensen die dat wel doen, het kan natuurlijk wel! Ik moest altijd naar een counter voor een verse Creamy Concealer, maar sinds kort hoeft dat niet meer, de online shop van De Bijenkorf verkoopt namelijk nu ook Bobbi Brown, hieronder nog even de prijzen:
Heb jij deze concealer weleens geprobeerd? Of nog steeds niet? Heb ik je nu toch wel een beetje nieuwsgierig gemaakt?
Deel dit artikel
Back to top