Nieuws

Mijn liefde voor Tom Ford....

Wat stond ik afgelopen maandag weer te kwijlen bij de Tom Ford counter in Parfuma! Het was maar een kleintje, maar toch...de heerlijke Private Blend parfums staat er allemaal om aan te snuffelen en natuurlijk vond ik er de lipsticks van mijn favoriete man! Jawel, dat is de prachtige Tom echt, wat een droom van een man! Natuurlijk, ik weet het...de man valt niet op vrouwen, maar dan kun je toch nog wel een lichte obsessie hebben voor dit icoon?

De obsessie werd gisteren weer bevestigd bij het zien van een prachtig filmpje, maar daarover later meer. Laat ik jullie eerst even meedelen in mijn liefde, dit artikel is al eerder gepubliceerd op de website van Metro Mode.

Misschien ben ik boring as hell, maar ik ben bijna 20 jaar samen met de (ahum) liefde van mijn leven! Waarom “ahum” vraag je je misschien af? Nou ja, gewoon omdat wij niet zo romantisch aangelegd zijn, geen klef stelletje zeg maar. Maar toch al wel die hele lange tijd, gelukkig (!) samen en sinds 1997 ook in het bezit van twee mooie kids. Goed, wat heeft dat nu met mode & beauty te maken? Niets natuurlijk, maar aangezien ik het in deze blog ga hebben over mijn obsessieve liefde voor een andere man…tja….dan zorgt deze inleiding er weer voor dat het allemaal niet zo “eng” wordt.

Wie is die man, waar ik zo gek op ben en waarom? De man in kwestie is de Texaanse modeontwerper Tom Ford, de man die met stip op nummer 1 staat bij vele liefhebbers van mode, stijl en beauty.Bij het grote publiek vooral bekend geworden als ontwerper die het ingeslapen modehuis Gucci weer leven (en sex) heeft ingeblazen, die man! Inmiddels is hij alweer heel wat jaren weg bij Gucci en is hij druk bezig met zijn eigen modehuis. Zijn collecties zijn de afgelopen jaren met open armen ontvangen door de modepers, de uitnodigingen voor zijn shows horen zeker tot de meest gewilde van New York Fashion week. Prachtig is het ook te zien, dat hij de mythe perfect in stand houdt. Geen woord of beeld over zijn collectie komt er naar buiten, zelfs geen twitpicje van een stoute celeb die zijn show bezoekt. Nope, alleen de perfecte beelden van de meester zelf komen, na maanden, naar buiten. Knap!

Perfectionisme is zijn “middle name”, dat gaat behoorlijk ver zoals ik heb begrepen met mensen die Mr. Ford van iets dichterbij kennen. Parfums die na jaren ontwikkelen toch niet aan de eisen van Mr. Ford voldoen worden zonder pardon teruggetrokken, als het niet perfect is, dan gewoon niet! Misschien is dit juist ook wel hetgeen de liefhebbers zo fascinerend vinden aan de man uit Texas? Want of het nu zo’n aardige man is? I guess not!

Maar hij maakt wel prachtige en heerlijke dingen, producten die zelfs bereikbaar zijn voor simpele beautybloggers zoals ik, gelukkig! Ieder jaar staat er een nieuwe zonnebril op mijn shoplijstje en die is al 3 jaar lang steeds van de hand van Tom. Ook voor dit jaar heb ik al een klein verlanglijstje gemaakt, met een paar mooie brilletjes. Gelukkig vind je die wel gewoon in Nederland, in tegenstelling tot de geweldige make-up & verzorgingslijn van Tom’s hand, Tom Ford Beauty. Bijzonder sexy producten in prachtige verpakkingen, ik ben heel blij dat ik over twee weken weer een dagje in Londen kan shoppen, Selfridges is er vast klaar voor, toch?

Tom is trouwens ook model (in zijn eigen campagnes, tenslotte is hij “Tom Ford”), fotograaf, filmmaker en regisseur, wat kan die man eigenlijk niet? Hij is ook best een beetje naughty, iets wat regelmatig naar voren komt in de spraakmakende advertenties, be warned #NSFW!! En hij is gek op Nederlandse vrouwen, nou ja….Nederlandse supermodellen als Lara Stone en Myrthe Maas, je bent tenslotte perfectionist of niet. Ik droom nog even verder…..

Inmiddels is mijn Tom Ford verzameling langzaam uitgebreid, een nieuwe zonnebril, veel fijne beautyproducten uit New York (en Antwerpen) en ook nog eens heerlijke, nieuwe geuren uit de nieuwe Private Blend collectie. Fashion items heb ik nog niet, daarvoor moet zelfs ik nog even sparen, want $ 5.000 voor een paar schoenen gaat zelfs mij een beetje te ver. Maar dromen mag en daarom was ik gisteren zo blij bij het zien van het onderstaande filmpje.

Het gerucht gaat dat we binnenkort in Nederland ook een eigen, officiële Tom Ford counter gaan krijgen, met de Private Blend collectie. Of de Tom Ford Beauty lijn naar Nederland komt? Dat denk ik niet, maar gelukkig krijgt Parfuma wel een aantal nagellakjes in hun winkel (vanaf half november ongeveer), dat maakt het leven als Tom Ford fan toch wat dragelijker.

Deel dit artikel
Back to top