Reviews

Hoe krijg je mooi, steil en glad haar op een veilige manier?

Advertorial

De stijltang is toch wel de meest gebruikte haarstylingtool van de laatste jaren. Wie is er geen fan van deze tool die zorgt voor gladde, steile en glanzende haren in een handomdraai? Op de redactie stijlen wij heel wat af, dat krijg je met drie redactrices met steil haar!  Maar daarbij vergeten wij nooit onze haren goed te beschermen tegen de hitte van de stijltang. Die hitte is natuurlijk nodig, maar kan ook schadelijk zijn als je het haar niet goed beschermt. 

Hitte maakt glad

Een goede stlijtang haalt een temperatuur van gemiddeld 180 graden, dat is de temperatuur die nodig is om het haar mooi glad te strijken en om weerbarstige krullen of slagen helemaal goed steil te maken. Je kunt je misschien voorstellen dat deze hoge temperaturen niet goed zijn voor jouw haar, zeker niet als het haar al droog en/of beschadigd is. Ook haar wat van zichzelf fijn en dun is kan snel beschadigd raken door de hitte van de stijltang (of föhn). Gelukkig zijn er tegenwoordig ook stijltangen die je kunt instellen op een lagere temperatuur, maar door een te lage temperatuur in te stellen kun je misschien jouw haren niet steil en glad krijgen, dat is natuurlijk ook niet handig.

Bescherm jouw haren
Wat is nu de oplossing? Gebruik altijd een hitte beschermend product ofwel een heat protector voordat je jouw haren gaat stijlen, dat beschermt het haar goed tegen de hitte van de stijltang en ze kunnen er ook nog eens voor zorgen dat het haar sneller glad en steil wordt.
Er zijn "gewone" heat protectors die puur beschermen tegen de hitte van de stylingtools, zowel tegen de stijltang, de krultang of de föhn. Deze heat protectors breng je direct na het wassen van het haar aan en vervolgens zijn je haren beschermd tegen de hitte. Prima natuurlijk, dat scheelt al heel veel maar als je jouw haren echt mooi steil wil krijgen, dan kun je nog beter een ander product kiezen.


Tot 4 dagen lang steil haar

Er zijn namelijk ook speciale producten voor het gebruik in combinatie met de stijltang, deze beschermen niet alleen tegen de hitte maar zorgen er ook voor dat het haar mooier, steiler en gladder wordt. De Syoss 4 day Straightening Spray is zo''n product, het beschermt tegen de hitte en maakt het haar mooi glad en houdt dat ook zo tot 4 dagen lang. Dat zou betekenen dat jij tussen de wasbeurten door niet meer dagelijks de stijltang hoeft te gebruiken, jouw haren blijven net zo glad en steil als direct na het stijlen.

Hoe gebruik je de 4 day Straightening Spray?
De sprayflacon is simpel in gebruik, na het wassen van jouw haar spray je de 4 day Straightening Spray ruim in jouw haren en je laat het haar goed drogen (aan de lucht of met de föhn). Als het haar droog is, kun je de stijltang aanzetten en begin je met het stijlen van jouw haar. Door de spray is het stijlen eenvoudiger, de stijltang glijdt makkelijker door het haar en de lok die je stijlt is meestal in één keer mooi glad. Natuurlijk kan sterk krullend of weerbarstig haar weleens een tweede stijlbeurt nodig hebben, dat vergt vaak iets meer arbeid dan haar dat van zichzelf al vrij steil is.
De 4 day Straightening Spray kun je ook gebruiken op droog haar, spray de lok die je wilt stijlen in met de 4 day Straightening Spray en gebruik de stijltang. Zorg er wel voor dat je niet teveel spray gebruikt, het haar moet niet te nat zijn, dat is echt niet goed voor het haar. Laat het anders nog heel even drogen als je daarvoor tijd hebt.

Het bewijs, 4 dagen lang steil en glad! Linksboven : dag 2, rechts : dag 3 en linksonder : dag 4
Werkt het nu ook?

Die proef heb ik natuurlijk op de som genomen, afgelopen zaterdag heb ik mijn haren gewassen en heb ik de 4 day Straightening Spray gebruikt voordat ik mijn haar heb gedroogd met de föhn. De 4 day Straightening Spray ruikt licht zoetig en laat zich makkelijk over het haar verdelen (vergeet niet het witte draaiwieltje onder de spraydop open te draaien, ik heb daar even naar moeten zoeken). Toen mijn haar goed droog was heb ik mijn stijltang gebruikt en inderdaad, mijn haren waren lekker snel mooi, steil en glad. Inmiddels zijn we 4 dagen verder en ik moet jullie zeggen dat mijn haren nog steeds helemaal glad en steil zijn. Ik heb geen last van die vervelende springende plukjes of pluizig haar,  ook na een nacht slapen is mijn haar nog steeds steil. In de ochtend borstel ik mijn haren en het is weer prima in model, handig als je niet zoveel tijd hebt in de ochtend. Natuurlijk heb ik dat ook even op de foto vastgelegd, het bewijs zie je hierboven!


Dit is een hele fijne combinatie!
Als je houdt van stijl en glad haar, dan moet je deze 4 day Straightening Spray toch eens proberen, zeker als je geen tijd hebt om jouw haar iedere dag te stijlen. Ga voor meer informatie zeker even naar www.syoss.nl of ga naar de drogist, daar vind je dit product in de winkels voor EUR 8,99.
Deel dit artikel
Back to top