Inspiratie & Tutorials

Let's make girls unstoppable met het Dove Self Esteem programma

Dove lanceert vandaag een bijzonder programma, het Self Esteem programma dat erop gericht is om het zelfbeeld van meisjes te verbeteren. Driekwart van de meisjes tussen 10 en 17 jaar voelen een grote druk om mooi te zijn, zo blijkt uit onderzoek van Dove. In grote mate leggen de meisjes deze druk zichzelf op, maar ook (sociale) media, de maatschappij en vrienden spelen een rol. Als moeder van een dochter van 15 sprak dit programma mij bijzonder aan, ik ben dan ook trots dat ik een van de vier ambassadeurs van het programma ben.

Ik schrok er best een beetje van toen ik hoorde  dat wereldwijd, ook in Nederland, slechts 1 op de 10 meisjes zichzelf mooi vindt. Dit negatieve zelfbeeld zorgt ervoor dat maar liefst 60% van de meisjes stopt met activiteiten die ze leuk vinden. Dove geeft daarom gevolg aan het Nederlandse Self Esteem programma, dat de komende jaren bijdraagt aan het verbeteren van het zelfbeeld van meisjes. Want zonder positief zelfbeeld is het best lastig om jezelf staande te houden in de wereld en dat zou zonde zijn, meiden hebben zoveel potentie! En die potentie moet er in de toekomst meer en meer uitkomen, dat gaat lukken, zeker met wat extra ondersteuning van het Dove Self Esteem programma.

Vanaf 9:30 uur vanochtend is er in Amsterdam een persconferentie waar Dove dit programma introduceert, ik ben daarbij ook aanwezig samen met de andere Self Esteem ambassadeurs lifestylecoach Vilna van Betten, schrijfster/actrice Elle van Rijn en Fabiënne Chapot van Fab. 
Ik kan jullie nu nog niet zo heel veel vertellen over de inhoud van het Dove Self Esteem programma, daarvoor kun je wel live meekijken via het YouTube kanaal van Dove. Natuurlijk zal ik jullie er later wel veel over kunnen vertellen, sterker nog, ik ga jullie er veel over vertellen want het is echt een prachtig programma waar ik graag aan meewerk. Let''s make girls unstoppable!

Wil je aan mij of aan één van de andere ambassadeurs of sprekers een vraag stellen? Dat kan! Stuur daarvoor tijdens de persconferentie vanochtend een tweet naar de Twitteraccount van Dove (@dove_nl) en gebruik de #girlsunstoppable. 

Deel dit artikel
Back to top