Reviews

BB creams in de test - La Roche-posay, Yves Rocher, Etat Pur & Dr. Renaud

Ik heb een aantal meningen wanneer het gaat om BB creams. Allereerst hebben we het hier over een modetrend waaraan alle bedrijven behoorlijk graag deelnemen. Heb je geen BB cream in je assortiment dan hoor je er niet bij (of je moet van enorm goede afkomst zijn). Daarnaast zijn er nog steeds dames nog steeds niet volledig geïnformeerd over de eigenschappen van een gemiddelde BB cream, vandaar hieronder even een klein lesje dat Debbie ons eerder leerde:

BB crème staat voor Blemish Balm en deze verzorgende en camouflerende crème heeft zijn oorsprong in Duitsland. Daar ontwikkelde een dermatoloog dit product om door zijn patiënten te gebruiken na een (chemische) peeling of behandeling. De behandelde huid kan met een BB crème goed ademen, wordt gehydrateerd en eventuele vlekken en roodheid worden gecamoufleerd. Meer informatie vind je hier.
Goed, zoals jullie lezen ben ik niet bijzonder enthousiast over de term BB cream met name omdat de term veel wordt gebruikt voor producten die een andere functie hebben. Toch heb ik een aantal varianten in mijn kast liggen die ik regelmatig naar alle tevredenheid gebruik.

Wat mij in eerste instantie bij veel vergelijkbare producten opvalt is dat de kleur die veelal uit de tube komt veel donkerder is dan de kleur die ik zie tijdens het gebruik. Dat is maar goed ook want bij 9 van de 10 BB creams zou ik bij voorbaat willen zeggen dat ze te donker zijn. Daarnaast is het wellicht interessant om te weten dat het voor mij bij iedere BB cream die je in dit artikel tegenkomt noodzakelijk is om naast de BB cream een dagverzorging te gebruiken.

V.l.n.r. La Roche-Posay, Etat Pur, Yves Rocher en Dr Renaud
 
 ,  De BB cream Hydreane van La Roche-Posay (EUR 16,50 - 40 ml) zou de huid moeten egaliseren, hydrateren, beschermen en zou goed werken tegen een doffe huid. In de praktijk is dit een lichte crème geformuleerd voor dames met een gevoelige huid. Deze variant is hypoallergeen en bevat geen parabenen. Het product is verkrijgbaar in twee kleuren en bevat (pluspuntje) een SPF 20. Voor het aanbrengen is de kleur wat aan de donkere kant maar eenmaal op mijn huid is het product snel weggetrokken. De formule zorgt voor een zeer lichte dekking maar is voor mij persoonlijk niet aanwezig genoeg om imperfecties voldoende te egaliseren.

DR Renaud Abricot BB Cream (EUR 36,30 - 50 ml) is verkrijgbaar in twee kleuren en bevat net zoals de Etat Pur variant Titanium Dioxide. Op de afbeeldingen zie je de kleur Golden terug (dit is de donkere variant). Deze BB cream ruikt heerlijk (Abrikozen) en matteert, smelt weg in de huid en camoufleert oneffenheden. De structuur is lekker dun en daarom zou je hem zelfs kunnen aanbrengen met een foundation brush. Mijn huid vindt deze variant erg prettig alhoewel het mijn favoriet niet gaat worden. Matteren daar ben ik namelijk niet dol op! (dan vallen mijn lijntjes sneller op!). 
Etat Pur introduceerde alweer een tijdje geleden de Verzorging voor een stralende teint (B37 - EUR 13,50 - 40 ml). Deze licht abrikooskleurige en egaliserende (BB) dagcrème zorgt onmiddellijk voor een aangenaam aanvoelende huid met een gezonde teint, zonder “foundation” effect. De parelmoerdeeltjes zorgen voor een mooie glow en de minerale kleurstoffen passen zich aan bij iedere huidskleur. Ik heb dit product de afgelopen zomer vaak gebruikt, voornamelijk door de mooie glow die ik al even noemde. De herfst/winter periode zorgt ervoor dat ik een product nodig heb dat meer egaliseert (lees: ik slaap niet voldoende en die donkere kringen krijg ik alleen nog weg met zware materialen). Al met al een fijne BB cream voor een frisse, fruitige uitstraling in mijn ogen vooral voor de jongere dames onder ons. Overigens bevat dit product een natuurlijke 'SPF' in de vorm van Titanium Dioxide.

De Perfectionerende BB Cream 6-in-1 van Yves Rocher Peau Parfaite (EUR 18,00 - 50 ml) hydrateert de huid 24 uur lang, egaliseert de teint, maakt de huidstructuur glad en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Een mond vol! Deze variant is verkrijgbaar in drie kleuren waarvan ik de Light variant heb getest. De lichte textuur versmelt bijzonder snel in de huid. Helaas is deze kleur voor mij persoonlijk te licht. Echter zorgt deze BB cream zeer zeker voor een egaal resultaat en zorgt voor een zachte glans. Een nadeeltje wat mij betreft en dat is de geur, die vind ik tijdens het aanbrengen (om 7 uur s ’morgens) nogal aanwezig.Deze BB cream bevat ijzeroxide pigmenten, kortom: een natuurlijke bescherming tegen de zonnestralen.Conclusie? Die ga ik niet trekken! Niet? Hoor ik je zeggen.. Nee, want de meeste BB creams zijn niet met elkaar te vergelijken zo ook deze varianten. Ik kan jullie vertellen wat het met mijn huid doet maar mijn buurmeisje zou een volledig andere mening geven met haar 16 jarige huid. Het ‘ding’ met BB creams is dat je echt op zoek moet gaan naar een variant die bij jou past. Ik vind de Clinique BB cream persoonlijk fijn in gebruik maar te grauw van kleur. De Estee Lauder variant vind ik heerlijk qua structuur maar ik mis een glansje. Kortom: het blijft lastig.

Toch heb ik een favoriet gevonden waarvan ik vind dat deze BB cream een apart artikel verdient. Zoals jullie lezen ben ik behoorlijk BB onhandelbaar en als je mij als BB cream kunt bekoren dan mag je pronken in een item. Deze versie voldoet aan mijn voorwaarden en dat zal ik jullie dan ook laten zien in een FOTD. Will be continued!

 

Deel dit artikel
Back to top