Reviews

Bye, bye doffe huid, Philosophy is mijn geheim!

Na de zomer krijg ik er standaard last van : een doffe huid met vlekken door hyperpigmentatie. Daar ben ik natuurlijk helemaal niet blij mee, als je een doffe huid hebt dan oogt de huid veel ouder dan ik wil en door de hyperpigmentatie wordt dat nog eens versterkt. Gelukkig heb ik sinds een paar weken de oplossing gevonden, ik ben druk aan het exfoliëren met de producten van Philosophy. Ik ben "amazed" door het resultaat en deel mijn ervaringen graag met jullie.

Het exfoliëren van de huid is eigenlijk het paradepaardje van het Amerikaanse merk Philosophy, zij hebben vooral furore gemaakt door hun simpele maar zeer effectieve peelings die je thuis kan uitvoeren. Voor die tijd kon je peelings (het met fruit/melkzuren behandelen van de huid) uitsluitend laten doen bij salons en klinieken. De peelings waren vaak erg heftig, waardoor de huid na de peeling een paar dagen knalrood was en je je niet kon vertonen. Het resultaat was prima, maar praktisch is toch anders. Philosophy bedacht de "lunchtime peeling" een peeling die je kon laten doen bij een salon om de hoek van jouw kantoor, simpelweg in de lunchbreak. Na de peeling stapte je weer stralend jouw kantoor binnen, zonder rode of pijnlijke huid, maar wel met de zo gewenste stralende, jonger uitziende huid.

Gelukkig kunnen we deze milde peelings nu ook thuis doen, met The Microdelivery peel van Philosophy bijvoorbeeld, deze twee fasen peeling boordevol peptiden en vitamine C werkt als volgt:

  • breng een theelepel van de Resurfacing crystals op, deze pasta voelt aan als een scrub en eigenlijk is dat ook het geval, het bevat sodium bicarbonate ofwel baking soda, een veilige maar simpel middel dat de dode huidcellen van de huid verwijdert. Breng de pasta aan op de schone en droge huid, masseer de pasta in grote cirkelvormige bewegingen in de huid, maar scrub niet en zet niet teveel kracht. Heb je een gevoelige huid, doe dan voorzichtg!
  • breng nu een theelepel lactic/salicylic acid activating gel aan in jouw hand, verdeel het over de handpalm en breng het aan over de crystals die op jouw gezicht zitten. Door de ph-waarde van de gel reageert de baking soda en voel je warmte ontstaan. De oranje pasta verandert in een wit, cremige schuim, verdeel dit goed over het gezicht en laat het 1 tot 2 minuten inwerken. Spoel jouw gezicht daarna goed af.

Vorig jaar had ik dit product al eens getest, maar werd ik niet direct overtuigd, misschien gaf ik wel te snel op. Dat is natuurlijk niet goed, je moet zo''n product ook wel een paar weken de kans geven en dat heb ik nu gedaan. Inmiddels gaat mijn Philosophy routine, inclusief The Microdelivery peel de vierde week in en ik zie echt verschil. Deze peeling zorgt voor een veel egalere huid, ik voel ruwe delen van mijn gezicht steeds zachter en gladder worden. De huid tussen mijn wenkbrauwen is zo''n plaats en die ziet er veel beter uit na 4 weken. Ik gebruik The Microdelivery peel nu één keer per week en dat is ook wel het maximale, gebruik het product zeker niet vaker. 
Heb je een gevoelige huid? Pas dan wel op met dit product, het is mild, maar bevat wel een aantal ingrediënten die de gevoelige huid zouden kunnen irriteren. Ik heb echter nergens last van, maar heb alleen maar profijt van dit product.

The Microdelivery peel kan ik maar één keer per week gebruiken, toch exfolieer ik mijn huid wat vaker dan één keer per week, dat doe ik met de milde Microdelivery exfoliating wash. Deze milde exfolierende facewash zorgt voor mijn gevoel voor een zachtere en schonere huid, dan als ik alleen de Purity made simple gebruik. Volgens Philosophy kun je dit product dagelijks gebruiken, maar dat is voor mijn huid ietwat too much, het is dan een beetje uitdrogend, ik gebruik het max. 3 keer per week. Let er wel op : dit is geen make-up remover en kan niet gebruikt worden in de buurt van de ogen, daarvoor gebruik ik Purity made simple.

Philosophy heeft ook een speciale treatment voor (of tegen) pigmentvlekken of dark spots. In het Dark Spot corrector system vind je de anti-aging retinoid pads en een dark spot corrector. Retinol is een van de beste werkzame stoffen tegen huidveroudering, maar niet iedere huid kan er tegen. De retinol in deze pads is echter van een soort dat minder snel reacties geeft, iets wat natuurlijk altijd beter is. Jammer genoeg is de verpakking van de pads niet optimaal, de goede ingrediënten zullen snel minder werkzaam zijn doordat er vrij snel en veel zuurstof bij kan komen. Toch hebben deze pads heel veel fans, onze Wendy kan niet zonder en zeg nu eens eerlijk, haar huid ziet er top uit!

De Dark Spot corrector is wel erg goed, hij wordt zeer goed beoordeeld door strenge reviewers zoals Paula Begoun. Het belangrijkste ingrediënt is Niacinamide, maar ook de vitamine C en anti-oxdianten in de goede verpakking zorgen voor een heel goed product dat je zowel plaatselijk als over het hele gezicht kan aanbrengen. Kleine tip : gebruik je deze pads, zorg dan dat je altijd een goede creme met SPF aanbrengt, ook in de winter, sla niet over, anders heeft het helemaal geen zin om de pads te gebruiken.

Ik gebruik het Dark Spot Corrector system momenteel (nog) niet, ik ben nu nl. al vier weken het nieuwste Microdelivery product aan het gebruiken, de Triple-Acid brightening peel pads. Deze per stuk verpakte pads zijn gedrenkt in een vloeistof met niacinamide, amandelzuur en azelaïnezuur, deze ingrediënten pakken de doffe en verkleurde huid behoorlijk goed aan. De pads hebben wel een klein nadeel, er zit nogal wat alcohol in en dat is jammer, maar blijkbaar nodig. Ik moet wel zeggen dat ik er geen nadelen van ondervind, sterker nog...mijn huid ziet er behoorlijk goed uit de laatste tijd.


De pads zijn per stuk verpakt, in het doosje vind je 12 pads. Iedere week (op dinsdagavond) haal ik een pad uit de verpakking en wrijf ik deze over mijn schone, droge huid. De vloeistof voelt aan als een toner, maar droogt wel een beetje plakkerig op. Ik laat de vloeistof de hele nacht op mijn huid zitten en was deze pas de volgende morgen af. Heb je een gevoelige huid? Dan kun je de vloeistof ook eerder (na een minuut of 10) afwassen. Met een pad kun je ook prima de bovenkant van jouw handen (pigmentvlekken zie je daar ook snel ontstaan) en jouw decolleté behandelen, er is genoeg vloeistof in de pad aanwezig.

Goed, lang genoeg "gepraat"! Ik ben in elk geval heel erg tevreden met het resultaat. Na vier weken zie ik zeker resultaat, mijn huid is een stuk minder dof, weinig tot geen onzuiverheden en de ietwat ruwe plekke zijn weg. Ook zie ik dat de pigmentvlekken rond mijn wenkbrauwen en op mijn wangen lichter worden, maar ik weet uit ervaring dat ik vooral moet doorgaan met het behandelen. Wist je dat je dit moet blijven doen? De schade aan de huid zit meestal heel diep en komt telkens weer boven drijven (letterlijk...). Deze schade is meestal al heel lang geleden ontstaan, dus ook al doe ik nu heel erg mijn best om mijn huid tegen de zon te beschermen, het helpt niet tegen de "oude" schade. Wil je zien hoe mijn huid er nu uitziet, bekijk dan even dit filmpje.

Wil jij de producten van Philosophy ook eens proberen? Je kunt ze in Nederland kopen bij een aantal filialen van ICI Paris XL en gelukkig ook in hun online shop. Mocht je meer informatie willen of vragen hebben over de hierboven beschreven producten, laat dan een comment achter en ik doe mijn best ze te beantwoorden!

Deel dit artikel
Back to top