Reviews

Editor's choice - Diptyque (kerst) geurkaarsen nu bij Skins!

Is het al kerstmis? Nee, we moeten natuurlijk nog een paar weken wachten, maar ik heb mijn ultieme kerstkaarsen al in huis! Het is een tikje vroeg, maar uit ervaring weet ik dat je er snel bij moet zijn, de limited edition Christmas Candles van Diptyque zijn altijd snel uitverkocht. Geurkaarsen van Diptyque zijn al jaren favoriet in huize Mrs. Beautyscene en vandaag deel ik graag mijn liefde voor deze kaarsen met jullie...

De Christmas Candles van Diptyque zijn gewild, zeker bij de echte Diptyque fans, want zij weten als geen ander dat deze altijd geweldig en vooral ook uniek zijn. Normale Diptyque kaarsen zijn verpakt in een transparante glazen kaarsenhouder en de verpakking is strak wit met het bekende Diptyque logo in zwart afgedrukt. Dat is met de Christmas Candles wel anders, de versie van dit jaar is behoorlijk kleurrijk. 

Wisten jullie dat het merk Diptyque opgericht is door 3 vrienden die designs maakten voor textiel? Zij lieten zich inspireren door bijzondere items van over de hele wereld, zo zijn de kaarsen dit jaar geinspireerd op de Arabische Kelim tapijten (ken je ze ook van de laarzen?). Het gekleurde glas van de kaarsen is bijzonder geschikt voor de feestdagen, zie je het vlammetje al schitteren door het blauwe of rode motief?

Bij iedere Diptyque geurkaars vind je een handige leaflet waarin je meer kunt lezen over de manier van fabriceren en ook kun je er lezen hoe je je geurkaars het beste kunt behandelen. Let er bijvoorbeeld op dat je de kaars lang genoeg laat branden, de bovenste laag moet helemaal vloeibaar zijn en dan pas moet je de kaars uitblazen (anders kan de kaars schuin gaan opbranden en dat is zonde).

Ik heb twee van de drie Christmas candles gekocht, de blauwe Oliban heb ik weleens eerder gehad en die is geweldig! Oliban komt van het woord "olibanum" en dat betekent wierrook...kun je je er al iets bij voorstellen? Als deze kaars aanstaat, dan ruikt het hier thuis als in een sprookje van 1001 nachten! In de kaars ruik je o.a. citroen essence, aldehyde noten, somalische wierrook, mirre, javaanse vetiver, peruaanse balsem en benzoin, ga vooral zelf ruiken, het is heerlijk.

De rode versie is de Oud Ambré, ook een vrij Oosterse geur die nog ietwat kruidiger is door ingrediënten zoals specerijen, balsem, hars, saffraan, gember, nootmuskaat, kaneel, zwarte peper, oud, ceder, absint, amber, vanille, tonkabonen, zonneroosje en wierrook. Deze versie is warm met een Oosters tintje en is een ultieme wintergeur wat mij betreft.

Naast deze twee is er nog een derde Christmas Candle, de Sapin Doré die een ode is aan de beroemdste dennenboom van de wereld. Dat was minder mijn ding, maar deze kaars is natuurlijk wel heel bijzonder. 
De Diptyque Christmas Candles zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de verschillende filialen van Skins Cosmetics, je vindt ze ook in hun online shop (www.skins.nl). Ze zijn verkrijgbaar in twee formaten : 190 gram (60 branduren) EUR 55,00 en 70 gram (22 branduren) EUR 30,00. De kaarsen zijn zeker niet goedkoop, maar geloof me...ze zijn echt iedere cent waard en de Diptyque kenners zullen het zeker met mij eens zijn.

Ken jij de kaarsen van Diptyque ook? Heb je er weleens één in huis gehaald? Welke geur is jouw favoriet?

Deel dit artikel
Back to top