Reviews

Dior Grand Bal makeup palette - foto's & swatches

Dior''s Grand Bal collectie is inmiddels al op verschillende plaatsen in Nederland gesignaleerd en die kun je onmogelijk voorbij lopen...wat een heerlijke gouden verpakkingen heeft de collectie. Topstuk van de collectie is de opvallende, maar beeldschone Grand Bal makeup palette voor glanzende ogen & lippen die ik vandaag aan jullie ga laten zien. Kijk vooral even mee...

Om de grandioze luxe uitstraling van Grand Bal te perfectioneren zijn de producten verpakt in matgouden doosjes, zoals jullie al in dit artikel hebben kunnen zien zijn de lipsticks en nagellakken van deze collectie behoorlijk anders dan anders qua uiterlijk. Maar daarover later meer, nu houden we het even bij het sterproduct.

Het platte gouden palette is deels gemaakt van kunststof en dat is misschien een kleine tegenvaller, de meeste sterproducten van Dior zijn van zeer hoge kwaliteit en juist deze is toch is minder luxe. Maar om eerlijk te zijn is het eigenlijk maar goed ook, de bodem van het palette is van metaal gemaakt en als de deksel ook van hetzelfde materiaal was, dan was het palette amper te tillen geweest. Dat kan ook de bedoeling niet zijn!

Het palette wordt dichtgehouden door een gouden pen, niet zomaar een gouden pen, maar een zwart eyeliner pencil in gouden verpakking. Wat een mooie en praktische oplossing! Het eyeliner pencil slijpt zichzelf en draai je omhoog als deze te kort wordt, de kleur is prachtig intens zwart.


In het Grand Bal palette vind je een hele grote spiegel, 2 oogschaduws in zilver en goud en twee lipglosses onder een dekseltje. Om de producten op te brengen heeft Dior er een dubbele sponsapplicator en lippenseeltje bij gevoegd, die werken prima met de cremige oogschaduws.

Het Grand Bal makeup palette zorgt in principe vooral voor veel glans en niet al teveel kleur, de oogschaduws zijn behoorlijk gepigmenteerd maar wel een beetje saai als je ze niet gebruikt met een donkere kleur. Je kunt ze wel wat dikker aanbrengen en dan zijn ze behoorlijk goud of zilver, heel goed voor een feestlook. Maar er mist wel iets aan het palette : donkere oogschaduws....natuurlijk kun je het eyeliner pencil wel als basis gebruiken en vervolgens één van de kleuren er overheen aanbrengen, maar ja.... Ik had liever toch een combinatie gezien van goud met een donkerbruine tint of zilver met een zwarte tint oogschaduw, al is dat natuurlijk wel mijn persoonlijke voorkeur.


De formule van de oogschaduws is wel heel fijn, het is poederoogschaduw maar dan van het cremige soort, de kleur hecht heel goed aan de huid en is prachtig glanzend. De oogschaduws laten zich prima aanbrengen en blenden en zijn echt van topkwaliteit!

Lipgloss in vaste vorm, daar ben ik nooit zo''n fan van, het is altijd lastiger op te brengen dan een "normale" lipglossverpakking en ook de glans lijkt altijd minder mooi. De twee "kleuren" zijn behoorlijk bescheiden, de lichtste kleur zorgt voor een zilveren/witte schittering op de lippen en de roze tint heeft iets meer kleur (althans op mijn huid, op mijn lippen zie je ook alleen de shimmer). Ze voelen prettig en niet plakkerig aan, dat is dan wel weer fijn. Gelukkig zit er een dekseltje over de lipglosses heen, zo komt er in elk geval geen poeder bij die eventueel van de oogschaduws afkomt.


De twee kleuren oogschaduw heb ik op mijn oog aangebracht, het resultaat vind ik zelf niet om over naar huis te schrijven, het is nogal saai. Maar...jullie zien wel de mooie glans van de oogschaduws, ze bieden naar mijn idee wel perspectief als je ze gaat gebruiken in combinatie met andere producten. En weet je wat....dat ga ik natuurlijk uittesten, de twee 5 couleurs paletten uit de Grand Bal collectie zijn inmiddels gearriveerd, dit wordt zeker vervolgd!

Ben je juist fan van een meer bescheiden look met een mooie glans, dan is dit Dior Grand Bal palette misschien toch wel helemaal "jouw" ding! Toch houdt de prijs van EUR 85,50 je misschien wel een beetje tegen, voor dat bedrag zou het toch een palette moeten zijn waarmee je meer kanten op kunt. Een must buy? Misschien niet voor iedereen, maar zeker weten wel voor de echte Dior addicts!

Binnenkort meer Dior Grand Bal op Beautyscene, te beginnen met alle vier de geweldige nagellakjes in die te schattige ronde potjes! Die moet je toch echt wel even van dichterbij zien.....

Kleine extra tip, de online shop van de Bijenkorf verkoopt nu ook Dior en dat is heel fijn! Natuurlijk kun je ook terecht bij de andere verkooppunten zoals Parfumerie Douglas en ICI Paris XL

Deel dit artikel
Back to top