Algemeen

Sunday question - ben jij misschien te kritisch?

Wekelijks ontvang ik veel vragen via mail, Twitter, Facebook of via de website, meestal zijn dat vragen over beautyproducten. Logisch natuurlijk en ook leuk om te beantwoorden, maar er is mij de laatste jaren wel iets opgevallen. Ik heb nl. het idee dat mensen steeds kritischer worden op producten en of dat het leven nu makkelijker en/of leuker maakt?  Ben jij misschien ook te kritisch?

Wat bedoel ik nu precies....iedereen zoekt natuurlijk het fijnste product, liefst nog tegen een redelijke prijs en goed verkrijgbaar. Maar weet je...perfectie bestaat niet, ook niet in beautyproducten. Hoewel ik heel wat fijne producten ken en gebruik, hebben ze soms toch wel iets wat minder fijn is. Soms is dat de verpakking of ze zijn niet makkelijk verkrijgbaar of ze combineren weer minder fijn met een ander product of er zit een stofje in dat ik eigenlijk wil ontlopen.

Maar ja, fijn zijn ze toch, anders zou ik ze niet blijven gebruiken (soms al jarenlang). Gisteren vroeg mijn moeder hoe ik ooit kennis had gemaakt met Moroccanoil (mijn favoriete shampoo & conditioner) en ik moest haar vertellen dat ik er ooit iets over had gehoord, jaren geleden alweer. Op goed geluk heb ik toen een fles shampoo en conditioner gekocht, zonder "onderzoek" te doen, maar wat een voltreffer was dat.

Ik heb dat ook met andere producten, ik zie ze in de winkel, ze spreken mij aan en huppakee....ze belanden in mijn mandje. En weet je wat, natuurlijk zit er weleens een misser tussen maar vaker blijkt het een heerlijk product te zijn. Het omgekeerde is ook het geval...ik ben dan op zoek naar de perfecte oogcreme, doe onderzoek bij de vleet, lees alle reviews van de wereld, pluis iedere INCI lijst uit en nog steeds heb ik hem niet gevonden.

Dat valt mij dus ook op bij veel vragen, mensen blijven maar zoeken naar het perfecte product, maar in hun zoektocht laten ze misschien wel producten aan hun voorbijgaan die eigenlijk heel fijn zijn. Dan ben je naar mijn idee dus echt te kritisch....en schiet je jouw doel voorbij, nl. een fijn product vinden.

Kortom, kritisch zijn is zeker goed, maar te kritisch zijn kan je soms echt in de weg zitten en dat lijkt mij niet echt een goed uitgangspunt. En weet je, soms moet je gewoon eens een sprong in het diepe wagen, wie weet wat het wordt!

Deel dit artikel
Back to top