Reviews

Philosophy Be your best skin perfecting BB cream SPF30

Wat doe je als één van de leukste, fijnste merken een BB cream uitbrengt? Dan spring je natuurlijk een gat in de lucht! Sinds deze maand is hij eindelijk te koop, de Be your best skin perfecting b.b. cream SPF30 pa++++ van Philosophy. Inmiddels heb ik hem al een tijdje getest en wat een fijne BB cream is het, lees je even verder voor mijn review?

Ik hoef jullie vast niet meer uit te leggen wat een BB cream is, het afgelopen jaar zijn we namelijk bedolven onder BB creams van allerlei merken en we hebben er al heel wat voor jullie beschreven in reviews en artikelen. Simpel gezegd is een BB cream een combinatie van een (dekkende) foundation en een verzorgende dagcreme met een hoge beschermingsfactor. Een ideaal product voor veel vrouwen in Nederland omdat het zeer tijdsbesparend is (je hebt in de ochtend maar één product nodig) en het een mooi, natuurlijk resultaat geeft.


Philosophy ken ik al heel wat jaren en zelfs toen het niet in Nederland te koop was had ik al heel wat producten uitgetest, toch merk ik dat ik nu meer fan begin te worden. Het merk is toch was makkelijker bereikbaar en dat nodigt mij in elk geval uit om meer van hun producten te testen. Zo ook de Be your best b.b. cream en dat is weer een voltreffer.

De Be your best b.b. cream van Philosophy is verkrijgbaar in twee kleuren, light en medium, ik heb de medium kleur getest. Deze kleur is vrij donker voor een medium vind ik zelf, maar is eigenlijk wel prima voor mij. Als ik heel kritisch ben, dan zou de kleur ietsje te roze zijn voor me, maar ach....nobody''s perfect! 
De b.b. cream is verpakt in een tube met een pompsysteem, zeer hygienisch en ook praktisch i.v.m. het doseren van de hoeveelheid. De b.b. cream is vrij dik en een beetje stug, breng dus zeker voldoende aan om vlekken en vegen te voorkomen, liefst met jouw vingers (dan warmt de creme nog wat op en smeert deze beter uit). Ik heb zelf een droge huid en gebruik een creme onder de b.b. cream, heb je een normale of iets vettere huid dan is het niet nodig (maar het kan dus wel).

de ingrediëntenlijst met o.a. sheaboter, anti-oxidanten en zoethoutwortelextract

Het resultaat is mooi, de dekking is echt goed te noemen en is gelijk aan een medium dekkende foundation, prima dus. De Be your best b.b. cream trek snel in de huid en laat een subtiele glans achter, een natuurlijke glans die je zeker niet hoeft af te poederen. Het resultaat is natuurlijk, maar zorgt wel voor dekking van oneffenheden, rode plekjes, pigmentvlekjes en sproetjes, geen volledige dekking overigens maar een subtiele medium dekking die mij erg goed bevalt.

links voor de Be you Best b.b. cream en rechts na de Be your Best b.b.cream

Wat ik zo prettig vind aan de Philosophy Be your best b.b.cream is dat deze de hele dag goed op zijn plaats blijft zitten. Er zijn BB creams die ''s ochtends een mooi resultaat geven, maar in de loop van de dag toch wat minder mooi blijken, da''s altijd een tegenvaller als je in de spiegel kijkt! Wel vind ik de Be your best b.b.cream in de loop van de dag een beetje meer gaan glimmen, maar met een vleugje MAC Prep + Prime poeder is dat probleem opgelost. De combinatie dagcreme en b.b. cream is voor mijn ouder wordende, vochtarme en ietwat droge huid prima en van de dekking word ik ook blij.

Nog even de totale look met blush, bronzer en oogmake-up, ik hou van mijn huid hier, ziet er toch prima uit?

Kortom, een aanrader mits één van de twee kleuren bij je past, dat is natuurlijk nog wel een klein nadeel, de beperkte kleuren van de BB creams. Ik zeg : meer kleuren! Ik zet de voordelen van de Be your best b.b.cream nog even voor je op een rij:


  • geeft een gladde finish
  • verheldert de huid
  • anti-aging
  • anti-pigmentvlekken
  • 24-uur hydratatie
  • spf30 pa+++

De Philosophy Be your best b.b. cream zal vanaf deze week te koop zijn bij geselecteerde vestigingen van ICI Paris XL en natuurlijk ook in hun webshop voor een bedrag van EUR 29,95 (tube 30 ml).

Zoek je een compleet product dat een mooi resultaat geeft, dan zou ik deze zeker eens van dichterbij gaan bekijken. Kijk dan ook even bij de superleuke Philosophy kerstcollectie!

Deel dit artikel
Back to top